Slide Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) Благодаря, има светлина в тунела, да но не е от влака само. То в крайна сметка, квото и да е, няма връщане на зад, а и 87 паунда се прежалват. (Нищо, че половин месец работя за тях. ). Не е като един мой приятел, който си купи Parker от e-bay, без да е пробвал такава китара преди и съответно, от Ibanez на Parker, му се приплака, като хвана грифа... Ама му свикна: "Странно животно е човека. Имам чувството, че ако му наврат един *** в *****, ше ходи една седмица така и ще свикне, та даже няма да му прави впечатление..." (цитирам него). Ще ме прощавате за цитата... Мерси на Колио за пояснението, беше от ползва, както и на azzinoth1126. Знам, че Ibanez ползват определени модели на TRS. Ще видим след някоя и друга седмица кво е положението. Редактирано Август 31, 2009 от Slide Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Айде късмет и да разкажеш задължително като пристигне китарата... със снимки ако може Цитирай
Fenix Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 възможно ли е последно копане на тялото и използване като пълноценен Флойд. The GSTK-101 Tremolo system has been used on many famous brand guitars, such as Jackson*, Ibanez* and B.C. Rich*, and is regarded as the standard tremolo unit. The floating system features a smooth response. The fine tuners enable minor tuning adjustments while the strings are completely locked. Тва го четох на няколко места. Което е разбирам е, че има заключване (най-невероятно) и под "стандартен" Флойд разбирам, че може да смъква тона само на на долу. Мерси за отговора де, пиремаме, че може да се копа, ако сметна за нужно де. Искам да внеса малко разяснения. Без да се заяждам, ето как аз тълкувам (превеждам) изречението постнато от колегата. Съдейки по цитата на EA, ако е вярно това което пише, става въпрос за floating bridge - демек е тип флойд - и нагоре и надолу. regarded as the standard tremolo unit означава, че е стандартният флойд с който се шипват повечето китари, а не че е "стандартен флойд". Ако искат да кажат че е стандартен тип флойд, ще напишат is a standard tremolo unit, а не the standard tremolo unit. Това променя доста смисъла. Дано да съм бил полезен. Разбира се, това което пише може да не е това, което е, но съм 99,99% сигурен поне, че това пише Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Септември 1, 2009 Отговорено Септември 1, 2009 Fenix, те всички флойдове са floating, но ако нямат издълбано гнездо, дървото под тях пречи на хода им нагоре и не могат да вдигат много. Иначе си прав - и аз това го разбирам в смисъл, че "standard" в случая означава, че китарите фабрично идват с него, а не че е като стандартния флойд Цитирай
Kalmar Отговорено Септември 1, 2009 Отговорено Септември 1, 2009 Приятелю Калмарче, когато пиша нещо, то във всички случаи е така като съм го написал, а когато предполагам аз пиша просто ''предполагам''(виж по-горе). Всичко останало са само твоите предположения и съмнения. Та въпросното тремоло си е като трябва по всички правила на флойдовете. Имам известен опит с тия машинки ако ме разбираш и ако нещо не му беше наред, дори при най - малкото съмнение, не бих го поставил на тази китара. ПП Ако този флойд не е добър, то най вероятно нямаше да пиша в тази тема предлагайки го. Другото нещо е, че все някъде щях да напиша: ''Флойдовете на JHS не са добри, направени са от кофти материали и изобщо не приличат на флойд роуз а цената им е брутално завишена и не отговаря на качеството'' - нямам скрупули, трябва да си го забелязал... Виж сега, нямам никакво намерение да те убеждавам. )) Аз тук не изказах предположения. И не подлагам под съмнение опита ти с флойд роуз системата. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 1, 2009 Отговорено Септември 1, 2009 Въпросният цитат го взех от сайт за продажба. ето от Tyk Не предендирам изобщо да съм на ти с английския, даже въобще, но според мен (предполагам) контекстът е, че това е тремоло което се поставя на въпросните, изброени китари и може да се замени с ново такова, същото. опит за превод: GSTK-101 е тремоло система широко използвана на много китари като айбанез би си рич и джаксън и се счита за стандартен тремоло компонент. Възможностите на плаващата система са плавната реакция(ПРИ УПОТРЕБА).Финната настройка позволява настройка в малки граници.(ПРЕВОД ПО СМИСЪЛ) Цитирай
Recommended Posts