Fenix Публикувано Август 30, 2009 Публикувано Август 30, 2009 (Редактирано) Преди няколко седмици се сдобих със клонинга на Tubeman IIката, правен от нашия съфорумник Fire_garden. Повече за самия ефект тук. Реших да позапиша малко семпли, за да могат и другите да чуят За тези, които не знаят за какво става дума: Ефекта е клонинг на H&K Tubeman II. 3 канала - клийн, крънч и лийд. клийна има само Volume крънча има Gain & Volume лийда има Gain & Volume & Voicing, който реално действа като еквалайзер на средите. Спийкър симулация Изход за крайно стъпало Директен изход (няма го в оригинала). 1 ламПа за цвят (май беше 12ах7) Ето как изглежда самият ефект: Относно семплите. Има общо 18 трака. Записах с 2 различни китари, 3те канала, всеки канал има 3 трака. Записа е директен. трак 1: В случая с един кабел от изхода за крайно стъпало директно във входа на саунд картата, което дава RAW сигнала hi-z input. трак 2: горният файл, със сложена спийкър симулация Default 4x12 от демото на Пиви ревалвер (има от време на време един шум все едно си на 64кбпс море ) трак 3: Втори кабел, от спийкър симулирания изход във другия вход на саунд картата Целта ми беше звукът да е as raw as possible, не съм целял да докарам възможно най-добрият звук. Еквалайзера на ефекта беше всичко на 12 часа. Единствено променям Gain settings-а или волюма на китарата или адаптерите, за да чуете разликата. Записвано е със: Китара 1: тяло от липа, Dimarzio Paf Pro (neck), Dimarzio Fred (bridge), Lo-Pro Edge тремоло. Има high-pass filter, който играе голяма роля, както ще чуете (при намален сигнал) Китара 2: тяло от елша, Duncan Design HB103N (neck), Duncan Design HB103B (bridge). Licensed Floyd Rose. Потенциометри, които имат само 2 позиции - 0 и 1 общо взето кабели: бостън беше единият, другият Low Noise professional guitar cable . Беше от "по-скъпите" звукова карта: Edirol UA-25EX. Записвана на 44100, аналоговият компресор/лимитер на входа беше оф (почти съм сигурен). Единствената разлика беше, че единият канал със вградената симулация беше по-слаб и увеиличих input сигнала от картата. И самите семпли, пак с тонове обяснения: Clean: свиря нек-бридж-нек-бридж Китара 1 RAW сигнал Китара 2 RAW сигнал Китара 1 speaker simlated output Китара 2 speaker simlated output Китара 1 спийкър симулация default 4x12 Китара 2 спийкър симулация default 4x12 Црунцх канал: свиря пак нек-бридж като гейна е на 3 степени. 1вата е някъде към 11 часа, втората е към 14 часа, третата е на макс Китара 1 RAW сигнал Китара 2 RAW сигнал Китара 1 speaker simlated output Китара 2 speaker simlated output Китара 1 спийкър симулация default 4x12 Китара 2 спийкър симулация default 4x12 Lead: свиря бридж - нек - нек с намален волюм на китара 1 - бридж. Гейна е на около 13 часа, войсинга е малко преди 12. Накрая на всеки семпъл си играя с гейна и войсинга до крайностите им. Целта ми беше да има и ритъм и соло. Имам малък проблем с интонацията на едната китара и "шведските акорди" звучат фалшиво. Това е, защото са! Китара 1 RAW сигнал Kитара 2 RAW сигнал Китара 1 speaker simulated output Китара 2 speaker simulated output Kитара 1 спийкър симулация default 4x12 Kитара 2 спийкър симулация default 4x12 И тва е. И всичкия тоя труд, а такова отвратително свирене Редактирано Август 30, 2009 от Fenix Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 (Редактирано) На базата на това, което се чува бих казал, че клонингът е с по-балансиран звук, а спийкър сим-а е далеч по-як, в смисъл с по-мек/топъл звук от оригинала. Което, разбира се, е супер. Не знам дали акордите, които свириш (без Little Wing) са твоя импровизация, но много ми допаднаха. Благодаря за труда и за това, че го споделяш! Редактирано Август 30, 2009 от Vynyl Sky Цитирай
Fenix Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Едното е мое нещо, да, радвам се, че ти харесва! Мерси за думите! Като цяло забелязвам, че е много важно с какви адаптери си. Дънканите са с по-висок аутпут и особено на крънча ми звучи доооста различно директно като сменя китарите. Обаче на запис разликите ми се струват по-малки. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Адаптерите са първото най-важно нещо. Ефектът ти е убиец просто. Fire_Garden - перфектен, както и в свиренето! Цитирай
fire_garden Отговорено Септември 2, 2009 Отговорено Септември 2, 2009 Ааа супер! Радвам се, че си разцъкал с машината! Ще сваля семплите да ги преслушам с удоволсвие. Надявам се да ти върши работа жълтурника Цитирай
Fenix Отговорено Септември 19, 2009 Автор Отговорено Септември 19, 2009 Малка заигравка с тюбмена и новия Overloud TH1, с който се кефя супер много на спийкър симулациите как можеш да си играеш със всичко! (нещо не се разбирам с ползването на impulse respoces на файлове) Цитирай
Recommended Posts