MDFk Публикувано Ноември 23, 2005 Публикувано Ноември 23, 2005 Баса ми има един проблем - когато пусна само един от двата адаптера, се появява лек бръм който на апаратура обаче се чува доста прилично. Възможна ли е поправка на бъга без смяна на адаптерите, и ако да, как се прави? Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 еми проблема може да не е в самия бас. провери си заземявания, кабели ала бала....контакти.... и няма начин да изчезне бръм-а на 100 % винаги има по малко Цитирай
f1_sound Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 И аз мисля, че проблема е от кабелите Но може и да е от китарата знам ли Нека някой, който е по навътре да каже :think: Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Възможно е двата адаптера да са свързани така, че при при едновременното им вклюване да се получава ефект на хъмбъкер. Затова когато включиш само единия от тях има брум, а с двата едновременно - по-малко. Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 еми да, те са единични адаптери закон при тях е да има бръмчене. ако си сигурен че всичк0о е наред - тоест кабели, апаратура и така нататък просто пробвай да свириш в друго положение спрямо усилвателя. виж също околни влияния - монитора на компа ти например може да вкарва як шум. друга алтернатива е един нойз гейт....не знам обаче какво ще е съотношението полза/вреда ако използваш такова нещо Цитирай
MDFk Отговорено Ноември 23, 2005 Автор Отговорено Ноември 23, 2005 (Редактирано) От техниката не е. Кабела ми е в добро състояние, кубето е за китара(може да идва оттук), но проблема приръства когато няма монитори наоколо(на ПеЦе), с чужди кабели и с истинско бас кубе. Вярно, по-малко, но има бръм. Идеята ми е има ли някаква модификация по-баса, която да премахва тотално бръма или поне да го докарва до някакво минимално ниво... Иначе Горера е напълно прав - когато са заедно шум няма никакъв, но поединично има, особено на преден адаптер. едит: нойз гейт не ща. искам да запазя звука на баса възможно най-натурален, поне до момента в който си взема компресор . Редактирано Ноември 23, 2005 от MDFk Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 добре де, толкова ли е страшен тоя бръм? по принцип някакви кондензатори се слагат срещу шум ама не съм много запознат. когато пипнеш струните бръма изчезва ли? ако не - провери дали ти е запоена масата Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Най-вероятно трябва да се екранират адаптерите(или поне отворите за тях). Цитирай
pacman Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Възможно е двата адаптера да са свързани така, че при при едновременното им вклюване да се получава ефект на хъмбъкер.Затова когато включиш само единия от тях има брум, а с двата едновременно - по-малко. Точно така - като на повечето съвременни Jazz Bass-ове - при равно волуме от двата сингъл койла се постига приличен hum cancelling Цитирай
MDFk Отговорено Ноември 24, 2005 Автор Отговорено Ноември 24, 2005 Най-вероятно трябва да се екранират адаптерите(или поне отворите за тях). Какво представлява екранирането и как се прави то? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 Ами облепваш отворите за адаптерите с алуминиево фолио, и го заземяваш. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 25, 2005 Отговорено Ноември 25, 2005 (Редактирано) Какви са ти адаптерите не си писал единични двойни ?? J или P ? На мен на баса ми с PJ адаптери, на позиция J има лек шум, а на P няма никакъв! Обикновенно, ако са ти единични ще имаш лек шум, който колкото и да екранираш няма да се изчисти съвсем (говоря за пасивните адаптери) Кака, че живей с мисълта, че адаптерите ти шумят и далеч от трафове и монитори !! Редактирано Ноември 25, 2005 от Nikifena Цитирай
MDFk Отговорено Ноември 25, 2005 Автор Отговорено Ноември 25, 2005 Имам 2 J-тип адаптера, пасивни(баса е тва на подписа ми). @nikifen - Смяташ че няма да се махне съвсем? Лошо. Но щом на 100 вата (за бас) се чува съвсем ясно на 3-4, бедна ми е фантазията колко ще е шума на 6-7...така че колкото стане, все ще е подобрение. Благодря за отзививите на всички. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 25, 2005 Отговорено Ноември 25, 2005 2-3 думи Стей ауей фром дъ амп щот има трафове и те имат магнитно поле дет влиза в адаптерите и нали... още малко Може с времето... еба ли го нещо масите в китарата да са сдали багажа сега ще потърся едни статии за правилното замасяване на китара което разбойника ми беше пратил преди повече от година и за мен се оказа много полезно четиво е не намерих всичко ама все пак щрак И с последни думи правилното замасяване и тн в китарата са голям фактор за по-безшумна китара.. Цитирай
MDFk Отговорено Ноември 27, 2005 Автор Отговорено Ноември 27, 2005 Днес бях на репетиция, и открих нещо много странно - на друго комбо(Берингер 120ка, не голяма басколона, както в другата репетиционна) имаше бръм, който беше постоянен, но поносимо лек. Интересното в цялата ситуация беше, че го имаше като бяха пуснати и двата адаптера, както и само единия от двата; дори като си намаля волумето на минимум го има(абсолютно същия през цялото време)... Възможно ли е бръма който най-много ме тревожи(този в кубето за китара) е да е точно зарадо това, че е за китара, и в действотелност да го няма?! Да допускам ли подобно нещо, или си въобразявам... @Nikifena - много мерси за четивото, независимо дали шума е "в моя телевизор" . Цитирай
Recommended Posts