CorvusCorax Публикувано Ноември 22, 2005 Публикувано Ноември 22, 2005 Някой свири ли на дайре? :twisted: Цитирай
VOSTOK Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Аз . Ориенталско, с кожа от едната страна. Хората в бандата и в частност басиста особено роптаят срещу употребата му в песните, щото се бъркали, кат се раздрънча като невидял. Ей го на: Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 23, 2005 Автор Отговорено Ноември 23, 2005 Еееее, много е яко! Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 13, 2006 Отговорено Февруари 13, 2006 (Редактирано) Случвало ми се е много пъти да използвам моето дайре. Предимно когато имаше събирания с тарамбуки на баба Яга При доброто му овладяване то също има различни щрихи...Но дайренцето ми няма кожа. Редактирано Февруари 13, 2006 от Vlad Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 13, 2006 Автор Отговорено Февруари 13, 2006 Ееее, бива ли така без кожа? Цитирай
Begemot Отговорено Февруари 17, 2006 Отговорено Февруари 17, 2006 Случвало ми се е много пъти да използвам моето дайре. Предимно когато имаше събирания с тарамбуки на баба Яга При доброто му овладяване то също има различни щрихи...Но дайренцето ми няма кожа. Абе я кажи, има ли още такива събирания с тарамбуки? Чувал съм за тях, обаче нямам по подрбна информация Цитирай
Jumper Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 и аз от време на време джаскам с дайретоНа някой песни много освежава обстановката,ама има още много да уча Цитирай
Elly Отговорено Април 11, 2006 Отговорено Април 11, 2006 Аааа ПОМОЩ! Добре че видях темата.... Мойта съдба с дайрето е тъкмо обратната: За рождения ми ден момчетата от групата ми подариха дайре. Такова без кожи, не е пълен кръг, а от едната страна има дръжка... абе ненам как точно да го опиша, както и да ееее. Та значи от тогава много ме карат да свиря на него, но аз никак не се справям сполучливо и се получава така, че вместо да свиря и да го овладявам постепенно, аз не свиря, за да не скапвам пейзажа, и въобще не си давам шанс да напредна.... Та ще си позволя да видоизменя темата на пилето: НЯКЯКВИ СЪВЕТИ ЗА СВИРЕНЕ С ДАЙРЕ??? Цитирай
Katsko Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 ми да:клати си ръката РИТМИЧНО,друго нема особеноа що не накараш Ачо да ти каже 2 приказки по тоя повод,ти го изкара ебаси "свиренето" на тва дайре:blink: Цитирай
ronia Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 НЯКАКВИ СЪВЕТИ ЗА СВИРЕНЕ С ДАЙРЕ??? Това с дайрето не е ли част от хореографията? Цитирай
aladin Отговорено Април 15, 2006 Отговорено Април 15, 2006 НЯКАКВИ СЪВЕТИ ЗА СВИРЕНЕ С ДАЙРЕ??? Това с дайрето не е ли част от хореографията? Да част от хореографията, а също и от музиката. Даирето си е музикален инструмент,колкото и странно да изглежда на китаристи,пианисти и тн. Използва се в популярната музика,класи4еската музика,world i v BG-фолклор. Има много видове даирета /изкли4вам видоизмененята които правят и самите фирми производителки/,както и инструменти близки по устроиство на даирето които се бъркат с него. Така 4е трябва да кажеш какво даире и стил музика си си избрал. Цитирай
Elly Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 ми да:клати си ръката РИТМИЧНО,друго нема особеноа що не накараш Ачо да ти каже 2 приказки по тоя повод,ти го изкара ебаси "свиренето" на тва дайре Katsko, човече, без твоя помощ не знам как щях да се справя! 1) За РИТМИЧНОТО клатене се досещам и сама... Това някакси ми се струва естествено свързано с дайрето като инструмент и съвсем не търсех точно този отговор, а евентуално някакъв съвет за нещо, за което не се досещам сама... Как да ти обясня... съвсем се обърках... :wall: 3) "Ебаси свиренето"? На мен все ми се струва, че дайрето заслужава доза уважение и че не е нещо, което се овладява за пет минути гледане и/или слушане :think: 2) "Питай Ачо"... Ачо никога не е свирил на дайре и го мисли за нещо, което се раждаш научен да управляваш. Отговаря ми точно като теб. Барабанисти......... ;) Цитирай
IvanDTr Отговорено Април 16, 2006 Отговорено Април 16, 2006 Като начало можеш освен с ритмичното клатене на ръката () да правиш и акценти на второ и четвърто време, като удряш дайрето на споменатите времена в другата си ръка. После може да правиш и тремола като разтърсваш ръката с дейрето от китката на долу. Постепенно (ако се посветиш на инструмента) ще дойдат и други идея Цитирай
Recommended Posts