Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас струни


spineless

Recommended Posts

От скоро свиря на бас (4-5 месеца) и дойде време да сменя струните. До преди бе бях сменял освен Ла-то. С Ла нямаше проблем но сега като смених Ми или 4тата струна се появява едно метално дрънчене, което преди го нямашее. Демек преди звучеше доста по-меко.. Дали е само временно или просто са такива струните (Alice Electric Bass Strings nickel alloy wound medium)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След време ще ги вариш,печеш и държиш в бурканче от детска храна със спирт,само и само да звънят пак по този начин :rockband: Известно е,че басистите свирим до пенсия следваща пенсия с едни струни :headbang: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има различни типове струни, всеки със съответните си видове, подвидове и вариации и общо взето - с различен звук, интонация, изходно ниво...

Ако се наложи да смениш струна, смени всичките, дори да са най-гадния комплект (имаше тема за освежаването на стари струни чрез варене, киснене в спирт, оцет... - потърси я, ако те влече).

 

Зависи и ти как и какво свириш, но много басисти предпочитат "бученето" от старите и глухи струни пред звъненето от нови.

 

(Сега поне има избор от струни - когато бях прохождащ басист трудно се намираха каквито и да е - то не, че имаше и избор :headbang: и ми се е случваше да късам 4-та толкова пъти, че накрая да не достига до ключа и я наставях с тел.)

 

Накратко - дори да сложиш нова струна от същата марка и модел на останалите, пак ще имаш голяма разлика в звука от нея и останалите.

 

Има и още една подробност, че когато сменяш вида струни (дори само марката - размерите може да са същите), обикновено се налага и настройка на интонацията според нови комплект, така че, ако с едно Ми, дебело .100 Ротосаунд (примерно) нямаш "дрънчене" при същото Ми, но Ърни Бол, може и да има :thumbup:

 

Успехчета :rockband:

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Знам само къде има цикламени! Затварям темата ти и моля, огледай секциите на форума и конкретно струни DR.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.