spineless Публикувано Август 17, 2009 Share Публикувано Август 17, 2009 От скоро свиря на бас (4-5 месеца) и дойде време да сменя струните. До преди бе бях сменял освен Ла-то. С Ла нямаше проблем но сега като смених Ми или 4тата струна се появява едно метално дрънчене, което преди го нямашее. Демек преди звучеше доста по-меко.. Дали е само временно или просто са такива струните (Alice Electric Bass Strings nickel alloy wound medium) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
berki Отговорено Август 17, 2009 Share Отговорено Август 17, 2009 Новите струни са така известно време : ) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Август 17, 2009 Автор Share Отговорено Август 17, 2009 Новите струни са така известно време : ) мерси много Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOKICH Отговорено Август 17, 2009 Share Отговорено Август 17, 2009 След време ще ги вариш,печеш и държиш в бурканче от детска храна със спирт,само и само да звънят пак по този начин Известно е,че басистите свирим до пенсия следваща пенсия с едни струни Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) Има различни типове струни, всеки със съответните си видове, подвидове и вариации и общо взето - с различен звук, интонация, изходно ниво... Ако се наложи да смениш струна, смени всичките, дори да са най-гадния комплект (имаше тема за освежаването на стари струни чрез варене, киснене в спирт, оцет... - потърси я, ако те влече). Зависи и ти как и какво свириш, но много басисти предпочитат "бученето" от старите и глухи струни пред звъненето от нови. (Сега поне има избор от струни - когато бях прохождащ басист трудно се намираха каквито и да е - то не, че имаше и избор и ми се е случваше да късам 4-та толкова пъти, че накрая да не достига до ключа и я наставях с тел.) Накратко - дори да сложиш нова струна от същата марка и модел на останалите, пак ще имаш голяма разлика в звука от нея и останалите. Има и още една подробност, че когато сменяш вида струни (дори само марката - размерите може да са същите), обикновено се налага и настройка на интонацията според нови комплект, така че, ако с едно Ми, дебело .100 Ротосаунд (примерно) нямаш "дрънчене" при същото Ми, но Ърни Бол, може и да има Успехчета Редактирано Август 18, 2009 от ...taka li e? - a taka. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Август 18, 2009 Автор Share Отговорено Август 18, 2009 Благодарности! Ще пробвам старите да ги сваря да видим какво ще стане Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Септември 5, 2009 Автор Share Отговорено Септември 5, 2009 А някой знае ли къде продават черни бас струни? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Септември 5, 2009 Share Отговорено Септември 5, 2009 Знам само къде има цикламени! Затварям темата ти и моля, огледай секциите на форума и конкретно струни DR. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts