hristo96 Публикувано Август 11, 2009 Публикувано Август 11, 2009 Навън летяха прилепи всичко беше черно , скъсах струна.Веднага тръганах до технополис да си взема , но какво да видя имаше са найлонови фендер , финансовите вампири ми взеха 11 лева и си тръгнах с тях ......... сега на китарата има наилонови и метални , проблем ли е това Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 Като изключим ноктурналното ти звучене и факта, че металните и найлоновите струни са с различна сила на опън и може да си изметнеш грифа, друго не трябва да те притеснява Цитирай
badValue Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 ако китарата ти е електрическа.. няма да можеш да изкараш звук с найлона... иначе ако е само 1 струна може да нямаш проблеми с грифа... най- много да почне да бръмчи защото се е поогънал назад.... верояно най- сериозни проблеми може да имаш с интонацията няма смисъл да свириш така и като звук ще е отвратително да се смесят така Цитирай
hristo96 Отговорено Август 11, 2009 Автор Отговорено Август 11, 2009 (Редактирано) китарата е акустична струните са 3 наилонови и три метални ама понеже в монтана няма голямо разнообразие(никакво) не ми се занимаваше с интернет а имаше само найлонови ...... а и денят беше мрачен надявам се да не е проблем че струната която трябва да е на мястото на ла се га е на ре защотоп не ми се даваха още пари Редактирано Август 11, 2009 от hristo96 Цитирай
рахата Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 А като е акустична-класическа или уестърн китара е?С какъв тип струнник?Сложи някоя снимка да не си баем само,а да ти дадем по-точен съвет Поздрави! Цитирай
hristo96 Отговорено Август 11, 2009 Автор Отговорено Август 11, 2009 http://www.svezakucu.rs/www/pics/items/portal/big/4736.jpg Цитирай
synchu Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 Нищо няма да и стане - само ще звучи по-зле или да кажем по-различно от това за което е предвидена. Може да се нуждае от някаква настройка на грифа, поради различния опън на струните. Интересно ми е само как си сложил найлоновите струни, при липса на хм ...топче накрая. В крайна сметка, вероятно няма да е лошо, някои биха казали че е препоръчително даже да си купиш метални струни. Цитирай
hristo96 Отговорено Август 11, 2009 Автор Отговорено Август 11, 2009 еми лесно сложих топчето от металниите относно струните проблем ли ще е да сложа изцяло найлонови а там от къде съм иат само найлонови Цитирай
synchu Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 Просто ще звучи различно. Няма да звучи, как да кажем, както производителя я е направил да звучи максимално добре - т.е. с метални струни. Класическите китари (т.е. тези, за които са предвидени найлоновите струни) имат различна конструкция. Поръчай си по Интернетя, както сам си си пред(по)ложил Цитирай
badValue Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 ..... проблем си е ако сложиш найлонови струни на "метална" китара- почти със сигурност ще почне да ти звучи ФАЛШИВО (заради различните дебелини на струните уестърн китарите имат наклон на моста заради който 6та струна е по- дълга от 1ва) по- добре ще и е да и сложиш струни от електрическа, вярвам че има в монтана. надявам се да не е проблем че струната която трябва да е на мястото на ла се га е на ре защотоп не ми се даваха още пари сложил си 5та на мястото на 4та .. ако разбирам правилно, но коя ЛА си сложил найлонова или метална .. кой ти е "базовия" комплект ако си натегнал 5та(метална) до РЕ доста голям опън си и създал и ще ти е трудно да свириш.. отностно това да сложиш само найлонови .. ще се наложи и да пипаш тръстРод-а от което ако не знаеш каква правиш можеш сериозно да си я увредиш така че не ти го репоръчвам.. или поне нека да го направи някои по- опитен твой приятел Цитирай
hristo96 Отговорено Август 11, 2009 Автор Отговорено Август 11, 2009 (Редактирано) 5та найлонова до ре 1ва метал 2ра метал 3та найлон 4 найлон(това е струната за ла ама е опънта до ре защото найлоновата ре се скъса) 5 метал 6 найлон Редактирано Август 11, 2009 от hristo96 Цитирай
ultramega Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 (Редактирано) Ако продължаваш все така , очертават ти се още по черни и мрачни дни и наякой ден тъмнината ще те погълне напълно.... Хаха шегувам се, ама как ти хрумна да ги правиш тея глупости. Дори да няма никакъв проблем за китарата, не ти ли е неприятно да свириш на нея с такъв смесн комплект струни? Не разбрах цял комплект ли си купи? поне ги смени всичките да звучат еднакво. ПП. И нали уж беше скъсал една струна, пък си сменил полвината Редактирано Август 11, 2009 от ultramega Цитирай
hristo96 Отговорено Август 11, 2009 Автор Отговорено Август 11, 2009 еми те се късаха постепенно... и се наложи ,а не ги смених сите щото не мисе бачкаше Цитирай
badValue Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 много интересно нещо е станало ... не вярвам някои да може да ти отговори .... то направо си е станало ХХХХХХХХХХХ(автоЦензура) коя струна скъса.. ако е 1/2 няма проблем да ги смениш с електрическти такива (а се продават по- отделно) поръчвал съм си струни от бейбиТомас ... пристигат на следвщия ден (аз ги поръчах около обяд и по това време дойдоха) мисля че наи бързо ще стане с електрическите струни според мен като цяло ще звучат по- добре от този "франкенщаинКомплект" ... а и няма да го има фалшивеенето от найлона.. няма да се налага промяна на тръст род-а ... вярвам китарата ти е с 10ки (обикновенно такива слагат) Цитирай
hristo96 Отговорено Август 11, 2009 Автор Отговорено Август 11, 2009 в монтана има за ел китара ама некви много тънки а аз свиря в ре и незнам ще трябва да поръчвам ко да се прай Цитирай
Recommended Posts