Icarus Публикувано Август 10, 2009 Публикувано Август 10, 2009 Здравейте! Тия дни експериментирам малко с едни импулси тука.. Записът е с Walden G570CE, през пиезото директно в саундкартата, оттам в Reaper, откъдето са заредени вст компресор, импулс на някакъв нойман микрофон и импулс на ревербация на оркестрална зала. Семпъл Как ви се струва? Цитирай
synchu Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Какво искаш да разбереш, човек? :-) На мен персонално не ми харесва особено много честно казано звукът. В смисъл, ако идеята е да прозвучи като запис с микрофон, според мен разбира се, не се е получило твърде добре. Малко плоско и сухо звучи (плюс специфичното плякане на пиезото). Цитирай
Бицев Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Зависи какво целиш със записа. Така както се чува (без да знам какво си използвал), звукът е отявлено 'пиезо-в', с реверб. Не е лош - но е пиезов. Не знам какво очакваш да получиш от микрофонните импулси, но помисли: един идеален микрофон, като улови пиезо- звук, идеално ще възпоризведе.. пиезо- звук! На него това му е работата - да предава с минимум изменения оригиналния звук. Няма да го направи по- акустично-микрофонен. Другите компоненти много зависят от настройките. Компресорът може да прави безброй неща, зависи какво си му 'казал' да прави, какви параметри си въвел. Ревербът също има много настройки - от какво помещение са импулсите още не значи, че ще звучи като такова помещение. Къде е слушателят? (На мястото на микрофона, или в залата? И къде е микрофонът?) Според мен (лично мнение, други може да не са съгласни) добрият акустичен китарен звук започва с микрофона (след китарата, разбира се ). И по-скромен микрофон, да речем динамичен от масови модели като 58, залага в сигнала много по-естествен китарен звук от пиезо адаптер. Този сигнал вече може да се 'пипне' с импулси от по-добри микрофони, малко EQ и туй-онуй. Когато звукът на китарата като такава е възможно най-автентичен, от смесването и аранжимента (какъв ансамбъл - или соло?) и от цялостния замисъл ще зависи избора на 'виртуално помещение' - независимо дали се прави с импулсна конволуция или с добрите стари методи на стерео панорама и 'прост' (класически) реверб. Ако на всяка цена трабва да се пише с пиезо (и ти се експериментира с конволуция) - може да опиташ да намериш импулси на китари, има такива - на качествени концертни инструменти, които няма напълно да наподобиш, но може би ще поправят донякъде пиезото до по-автентично звучене. Освен ако пиезо-звукът не ти е нарочно избран по творчески замисъл и да искаш точно така неестествено да звучи китарата - по твои си художествени съображения... Цитирай
Icarus Отговорено Август 10, 2009 Автор Отговорено Август 10, 2009 По принцип записвам акустичните китари с микрофони. Идеята на това нещо не е да симулирам звук като от запис с микрофон, ами да се опитам да направя верига от няколко ВСТ ефекта, които приложени върху запис чрез пиезо да правят нещата слушаеми и така всеки път като си записвам някаква демо идейка с кухарката просто да прекарам пистите през вече готовите настройки. Факт е, че е по-лесно с китарата в саундкартата, отколкото навсякъде да разнасям микрофони и пултове/преампи. Които не са на мое разположение дори Та накракто - идеята е да е слушаемо. Иначе хептен без тия хави звучи още по-зле. Двата импулса по-скоро са с цел като готов EQ, които да се пляснат отгоре, че да замажат положението, един вид. Иначе ревърбът просто ми звучи по-добре от досега наличните ми и ролята му е също да замазва и да не е съвсем пък сухо. И така Цитирай
synchu Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Ами в такъв случай трябва малко повече с EKЮ-то да си поиграеш за тази китара с това пиезо и после с ехо-то. Моят опит показва, че освен че всяка китара е различна и пиезо адаптерите разбира се са различни и аудио интерфейсите и предусилвателите са различни. Т.е. във вски отделен случай има според мен различно решение. Мисля, че в твоя без ЕКю нема да мине (той импулса и неговото прилагане си е един вид ЕКю де ). Ето малко пиезо с друга китара PIEZO, което въобще не е екуализирано и има само съвсем малко компресор и стаен ривърб. Самата електроника няма никакви корекции (просто платка в ендпина с жак). На мен ми харесва, въпреки че и той има бъгове Имам още няколко примера, в които са с различни китари и адаптери и във всеки с различно решение. Това искам да кажа де. Цитирай
bulby Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Аз само да спомена, че за Rain Song трябва да поразвъртиш тунерите - DGCGCD Цитирай
Icarus Отговорено Август 10, 2009 Автор Отговорено Август 10, 2009 Ще поразвъртя екюто малко, че да видим дали ще постигна по-добър резултат. Иначе ямахата добре обажда, като за пиезо, спор няма. Колкото до настройката за цепелин - много връткане бе, мързи ме Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 от малко Охтопик..., ама с коя програма ги слагате тези микрофонни импулси. Да не би да е Антарес. Цитирай
Icarus Отговорено Август 12, 2009 Автор Отговорено Август 12, 2009 ^Ами това, което ползвам, е SIR VST impulse loader, в моя случай зареден в Reaper. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 ами импулси за микрофони :? или то си има там Цитирай
Icarus Отговорено Август 12, 2009 Автор Отговорено Август 12, 2009 ^Търсиш си ги. Гугъл всичко знае. Цитирай
Recommended Posts