Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Тьй като отскоро ме е обхванала мания да сменаям адаптери - и си побльсках главата -

ето Ви смляна информация която ще Ви е полезна завбьдеще ( на вьзползвалите се да почерпят на форумна сбирка :virtuoz: )

Сценариото - китара Пиви Предатор плюс - S-S-HB адаптери

пьрво мислех да сменям всичко - после сингьлите които са керамични взеха да ме кефят и реших да ги оставя засега

за Смяната на НВ - мислех да сложа Schaller golden 50's

свалям адатера - и ужас - резбите са разли4ни - едната е 2,5 другата 3 - тьпо е да се преебава шалера и да му се разширява резбата - с тьньк винт нестава - защото адаптерите са монтирани на платка - както при фендер китарите - и тьнкия винт потьва в платката

1. решението го намерих по кьсно -трябва ШАЙБА с вьтрешен диаметьр 2,5 - тя спира потьването

2. преди това оба4е се сетих че имам адаптери JHS ot Rising Forse(нек и бридж) - те са с дебела резба. Та слагам брижа на китарата - той оба4е е само с 2 жила - активно и земя

-врьзвам активното кьм позиция 1 на превключвателя и масата кьм маса - обаче 7 ма позиция - дето са вьрзани другите 2 жички - остава празна

Резултат - JHS - адаптера - си звучи ОК - оба4е се прецаква звука на сингьл адаптерите - тоест променя се капацитета на веригата - и няма разлика между позиция 2 и 3 на превключвателя - тоест мидьл адаптера и комбинацията му с пьрвата половина на НВ изчезва - 2 позиция е важна и не е загубене - така че тази подмяна не ме устройва - тези адаптери са готини - но трябва да работят в комбинация HB - HB - не стават за HB-S-S ( или трябва да се развьрзват - и да се вадят жички което е опасно да не се преебе някоя намотка - по добре недей!)

3.като монтирах Шалера посредством шайбата - се оказа че е извьн фаза с едини4ните адаптери -отново разхлабване на струни и демонтаж на платка - незнам за кой пьт!

в тьрсене на винт4ета и шайби - мотане по магазините - един ден си отиде!

решението = размяна на активното - жичката която отива кьм положение 1 на превключвателя - се заменя с жичката която е вьрзана заедно с масата

! лошото на Шалера е че цветовете на проводниците нямат нищо обшо с тези на Сеймьр дьнкан и Ди Марзио ( за последните 2 има цветова диаграма кой на кой отговария)

Аз шалера пради го бях монтирал на Ибанец - понеже при Ибанец - достьпа до потенциометрите и жичките е отзад - та бях хванал схемата

ина4е си представете си как тьрся комбинацията от 4 жички на платков монтаж - 16 пьти - pain in the ass! :twisted:

разликата която постигнах е малко по добьр звук - в сравнение с преди - не знам дали си заслужава главоболенето - най малкото загубата на един ден

за хора които са на бюджет и нямат пари за Шалер, Сеймьр Дьнкан , Ди Марзио - горещо препорь4вам HJS адаптрите от xxxx - ефтини и добри - не о4аквайте аба4е с 60 лв да получите качеството на СД,ДМ и Ш - които са за по 150 например( така 4е грабвайте кремонките и ХОТРОДВАЙТЕ) -адаптера ми Peavey - ве4е се продава или заменя -за ефектпедалче - не никак лош да знаете ( естествено шалера е по добьр)

а РФ ако повишат продажбите на JHS - каталози не отказвам!

хайде до скоро и очаквайте серия 2-

I AM SEYMOURIZED!

в която ще разкажа какво се случва след монтажа на -little59, duckbucker i JB jr -seymour duncan - хьмбькери в форма на сингли - и естествено ще се засили продажбите на СД в БГ :virtuoz:

Отговорено

Благодаря това е полезна страница - ние с Ефтим - си поиграхме един следобед - щото на Шалера

са така - зелено и бяло, щьлто и кавяво

но после си вьрнах Пиви адаптера - ами те хората от фимата са си го изчислили - вярно че ме дразни малко - защото има повече високи - отколкото ми се иска - така че решението ми засега е да свиря с пиви адаптера като потенциометьра за тон - вьрви между 1,2 и 3 - на 10 го давам само за някакви пищящи жици

пьк и той е бял - тоест си подхожда цветово на китарата докато шалера е черен

завбадеще може да пробвам смяна с бял димарзио или сеймьр дьнкан( зависи каво ми изпадне)

или ако ефтим направи някой бял адаптер (:

адаптерите на Евто са яки - но сьм ги чул само при него(тоест китара в компютьр -което не е показателно) - ще е хубаво да ги чуя на кубе - и тогава - само адаптери БГ!

Отговорено
но после си вьрнах Пиви адаптера - ами те хората от фимата са си го изчислили - вярно че ме дразни малко - защото има повече високи - отколкото ми се иска - така че решението ми засега е да свиря с пиви адаптера като потенциометьра за тон - вьрви между 1,2 и 3 - на 10 го давам само за някакви пищящи жици

всъщност това е една от концепциите на тази марка.

аз съм имал сходни проблеми с фази при комбиниране на адаптори от различни марки. пада известно заиграване, но не е проблем. виж това с витчета, шайби и прочие е простотия