Jump to content
Българският форум за музиканти

Каква е разликата м/у активна и пасивна електроника


Fieldy94

Recommended Posts

Хора искам да питам кое е по добре за новак.Бас с активна или пасивна електроника.И каква е разликата ? :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, отговора се съдържа във въпроса - "пасивен" - само намаля желаните честоти (например, ако искаш да усилиш високите, всъщност им намаляш намалянето). При активната електроника имаш реално усилване, а и често - избор за корекция на повече честотни ленти (и коригирането е в доста по-голям диапазон).

 

Относно баса - имай предвид, че една добра активна елетроника струва доста повече от една средно-качествена бас китара за начинаещ, но ако все пак, решиш да се възползваш от предимствата и, бъди сигурен, че китарата има възможност за изключване на активната част - така ще можеш да се възползваш и от двете.

 

Разбира се, винаги може да ти свърши батерията внезапно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този въпрос е обсъждан често, ползвай търсачката и ще намериш стари теми. Ето една: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%C2%B0&st=0

 

Накратко:

- пасивната електроника работи без захранване (батерия), докато при активната е задължително.

- двете звучат различно - пасивната се влияе повече от качество и дължина на кабели, активната звучи по-ясно и обикновено предлага и възможност за честотни корекции. Като казвам "различно" нямам предвид по-добре или по-зле - това е индивидуално, спрямо предпочитанията за звук на всеки басист и спрямо оборудването, което ползва.

 

Ако съдя по ник-а ти се увличаш по Корн. За такъв тип тресни е по-добре да вземеш активен бас - ще звучи по-масивно и с по-ясни високи. Проблемът е, че за да вземеш бас с прилична електроника ще трябва да отделиш доста повече пари, отколкото за пасивен. Ако бюджета ти е ограничен по-добре вземи пасивен бас, а по-късно ако прецениш че има нужда можеш да му добавиш някакъв външен предусилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам и двата вида бас китари и както са написали колегите по-горе просто са различни. по добре е сам да прецениш като чуеш китарата дали ти харесва или не. Ако ти харесва и се вписва в бюджета с който разполагаш - взимай я и си свири с удоволствие. Ако е активна и има ключе за включване и изключване на активната електроника още по-добре. Моята няма в момента в който сложа кабела и активната електроника се включва. малко неприятно става ако внезапно батерията вземе та се изтощи. Но за всичко си има решение - винаги си носи резервна в калъфа на китарата. И ако китарата ти няма такова ключе никога ама никога не я оставяй с вкаран жак в буксата когато не свириш - ако я забравиш така цяла вечер е твърде възможно на сутринта батерията да е изтощена - при този тип китари (доколкото знам) буксата е вързана така че затваря веригата на активната електроника и съвсем естествено си черпи от батерията.

Дано да съм бил полезен :rolleyes:

Ако съм написал някоя глупост моля колегите да ме поправят. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.