Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Ще ми се да постегна старата си китара,ама откъде да си намеря такива адаптери и ключове.И в Казанлък нямало.Освен да купя още една такава.Ако някой продава. :metalist:

(ето и снимка)

http://www.bezdumi.com/showpic.php?aid=506...61991&uuid=6922

Редактирано от yakiya
Отговорено
Снимката е невидима, не съществува или изчаква да бъде прегледана и одобрена

Ако си постнал невидима снимка на невидима китара, проблема ти е много лесен за решаване. :headbang: Просто иди до невидимия магазин и си купи части :read:

Майтапа на страни! И аз да попитам, че и аз имам една "не е прашка, не е лък, правена е в Казанлък", тея пичове продават ли резервни части някъде. Трябва ми, хъх, аве, тя е с нулево прагче, ама първа струна малко е прорязала таковата, хъх, и сега е доста близо до края на грифа. Което определено доста ми пречи.

Ако някой не е разбрал какво е "хъх" и "таковата", не мога да му помогна. Сигурно и той обаче няма да може да ми помогне :headbang:

Отговорено

Ми правиш си ново хъх- може и от пластмаса, щом е с нулево прагче... Или ако искаш съвсем 'сделано в Болгарии' (или Made na Tawan) - изпилваш цялата част, която е около първа струна, и залепваш с каноколит малко парченце пластмаса на мястото на изпиленото, после правиш нов канал за струната. Но това ще е доста 'лабаво де...

Отговорено (Редактирано)

omfVLEX тва какво... е било :metalist:

ама айде да не се обаждам като не разбирам :ph34r:

Редактирано от vlex
Отговорено

what the fuck ?! леее ман такава антика не бях виждал :godbless:

ами кфо да ти кажа дай я на някой лютиер може да направи

нещо сносно. Тука от форума има хора дет са занимават

нека са обадят :bravo: иначе имам доста свежи идеи за това

...чудо :)

• 1 month later...
Отговорено
Ще ми се да постегна старата си китара,ама откъде да си намеря такива адаптери и ключове.И в Казанлък нямало.Освен да купя още една такава.Ако някой продава. :cheers:

(ето и снимка)

http://www.bezdumi.com/showpic.php?aid=506...61991&uuid=6922

Хех, и аз имах почти същата мотика преди много години и между другото имаше убийстен гриф!Супер удобен ми беше, чак бях оставаил Орфея(тип зебра) като бек-ъп китара! :cheers:

А тези адаптори тип сауп-бокс вадеха учудващо добър звук( Орфейката пак правеше suck в ставнение с тази).

Ако ми попадне една такава бих и свалил всичко де има по нея( вкл. боята).

Ако ти се инвестират малко пари в нея мился че може да и вдъхнеш нов живот и няма да е никак зле. Не ми се вярва да намериш читави оригинални части, но ако си вземеш комплект ключове, 1 хъмбакер ще запее.Не мога да кажа кое колко струва в момента, защото съм изгубил представа от цените в БГ.За съжаление едва сега видях темата,иначе можеше да ти донеса малко части. Но може и друг път ако искаш.

п.п.Гледал съм те наживо с тази китара и се чудех какво ли си и правил зада звучи така! :cheers:

Отговорено
п.п.Гледал съм те наживо с тази китара и се чудех какво ли си и правил зада звучи така! :)

Хех! Да, бе, Цецо, как си вадил тоя звук от тая китара? :greenball: Супер яка е... т'ва се казва "old school"! ;)

П.П. Честно казано и идея си нямам каква точно е китарата, а камо ли от къде да си намериш оригинални части за нея! Ама дето вика Edge - ако смениш hardware-a с по... "съвременен" :D и ако заведеш инструментчето на някой лютиер дето си разбира - ще си я постегнеш тая твоя култова китарка! :)

Отговорено

Майко това е ебати здравата китара.. Поне на външен вид :greenball: Мисля, че е кремона? Имам една от същата серия, но с малко по-иначе тяло. Намислил съм като насъбера малко парички да махна всичко от нея и да набутам нова електроника. Плюс това ако се смени грифа с някакъв по-удобен цена няма да има (то почти нищо няма да остане от оригинала де..). Иначе на външен вид китарата е абслютно убийство :inlove:

• 2 weeks later...
Отговорено

Незнам дали се заблуждавам,ама си мисля ,че добрия звук,който имах се е дължал на адаптерите,та затова не искам да слагам други.И имаше доста вариации с тона.А грифа е доста дебел и крив и едва ли ще ми е удобен повече.След като свикнах на новия ми LAG.