Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Такаа, как да започна... Аз съм съвсем начинаещ барабанист ии искам да се науча по бързо да свиря, тъй като само с уроците става доста бавно ии не особено евтино... И съм решил да си събера парички и да си взема нещо евтино като за начало, но пък да не е най големия боклук. Разгледах на някой места ии открих добри предложения за пълен комплект Ямаха [втора ръка]на доста добра цена, но пък като разглеждах из нета попаднах на това и си казах че е доста по удобно, ще мога да си ги държа вкъщи xD, пък и за начинаещи като че ли е по добре ;P ии искам да изразите мнение :) това става ли за нещо ?

 

 

 

Drums

 

 

SOUND X DIGITAL DRUM MACHINE

 

 

 

The Sound X Digital Drum Machine includes a dual zone snare drum, 3 tom pads and a bass drum pad as well as the standard hi-hat, crash,ride cymbals, drumstick, headphone and a stool. Professional level features such as the open/closed hi-hat control and dual zone snare capabilities are unheard of on an electronic drum set at this price.

 

 

 

The lightweight, yet durable frame allows the player to set up in a small area such as a bedroom or office. The red cymbals and frame accents make this drum set stand out. The metronone is an eduational feature that allows players to practice in time to develop their groove. A headphone jack and USB ports round out the professional features of this kit.

 

FEATURES:

 

4 Drum Pads

3 Cymbal Pads

1 Hi-hat Control Pedal

1 Bass Drum Pedal

Drum Sticks

Stool

Headphone Jack & USB Ports

Metronome function

1 Headphone

 

AC Adapter(DC 9v)

Connecting Cables

Output Jack(Stereo)

Dimensions: 33.5"L x 47.2"W x 49.2"H

 

TONES:

 

108 Voices

 

10 pre-set Drum

5 user Drum

40 pre-set Patterns

1 user Pattern

 

 

малко като играчка изглеждат, но пък аз не разбирам ;D Благодаря предварително за помощта :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

Аз лично също се интересувах на скоро от ел. барабани, защото исках да си работя и в къщи. Извода до който стигнах е, че просто няма смисъл да се купуват евтини тупани. Щом си начинаещ ти препоръчвам YAMAHA DTXplorer. Има си всичко метроном, минус дръмс и има прилична визия дори и за на сцена. За конкретния сет немога да ти кажа нищо , но изглежда доста несериозно.

Дано не съм подвел и успех.

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фащай се да работиш сега и наесен зимай DTXeplorer-а, че е бая скъпичък - 1600 кинтари. Ползвам го вече от 8 месеца и нямам оплакване. Но никога не забравяй, че акустичния сет е винаги по-добрият избор, та ако живееш в къща - за 1000 лева си зимаш било то ямаха или някоя друга известна марка и си свириш като пич :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси, и аз така си мислех ама... а някой може ли да каже някакъв сайт [по-добре не български], че там са по-евтини xD гледах в e-bay ам не можах да намеря акустични ямахи от тези "за начинаещи", само някакви къстъм сетове от 1000 лири нагоре :\ и аз предпочитам акустични и искам повече такива, но пък като попаднах на оная играчка ми стана интересно, защото хем ще си го държа вкъщи,няма да преча много на съседите пък и бяха евтини... проблема е с парите... трябва поне част от сета да си го платя аз, защото нашите не смятат че ще свира, ами че ще ми омръзне след няколко месеца... а аз все още не мога да си намеря сериозна работа, не ми стигат години :X ии аз си бачкам де, ам парички бавно се събират :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм намерих такива които са ми по джоба :) дори и след лятната ваканция сам ще си ги взема, но да питам все пак експертите :rockon:

"begginer" сетовете с доставка до цяла европа, които намерих са на Boston, Stagg, Pearl [без фус машита и чинели] и Fortissimo ;D кои са най добри :\

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам само как ще свириш без фус и чинели, трябва да си ги купиш отделно. Ако си от софия, напиши в гугъл ПРО ТЕХНИКА, намери там къде се намира магазинът им в дружба и се разходи да провериш. Пичовете дето са магазинери щи отговорят на въпроса КОЕ е най-изгодно като за начинаещ, но не ти препоръчвам да ходиш по разни други по-малки магазини като камертон или фактор - там ще гледат само да ти пробутат стоката без изобщо да те консултират или да ти предложат нещо по-евтино, просто защото не са толкова заредени от към различни сетове..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това става ли за нещо ?
:) НЕ!!!

 

Правилната формула е: учител-> уроци-> пак уроци-> м.барабан->комплект като примерно Mapex,Takton или Tama-> nonpro група-> свирене-> пак уроци!

 

Всякакви други екзотики са крайно нежелателни. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако още не си взел барабани мога да ти кажа че сет-а на милениум е мн добър! Аз имам такъв и е перфектен за вкъщи...има мн добри звуци, метроном, възможност за собствена копнфигурация с много разчупени настройки и изобщо всичко което ти трябва... единствено фабричния педал на касата не струва, но за тази цена можеш да си купиш отличен и пак ще ти излезе по евтино!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря на всички за съветите, спрях се на някой предложения :punk_guitar: Но пък сега видях тези 2-те... Мнения за тях?

 

МILLENIUM MPS-100 E-DRUM STARTER SET

http://www.thomann.de/gb/prod_bdb_AR_183910.html?image=0

 

 

MILLENIUM MPS-300

http://www.thomann.de/gb/prod_bdb_AR_164386.html?image=0

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Millenium = Stagg = Fame ...сигурно и в един и същи завод ги правят в Китай...

Евтини китайски дрънкулки, които са много по-добри от Тактон, малко по-добри от Амати и много под необходимото качество за да се нарекат "професионален инструмент". Стават за начало и за начинаещи барабанисти - не са лоши като за първи сет, стига да не живееш с илюзията че ще караш с тях до гроб и ще извадиш някакъв звук на запис или на сериозна сцена. Между другото въпреки че като дърво и изработка барабаните не са нищо особено, сред хардуера има добри попадения и е доста евтин.

Така че моя най-добронамерен съвет е - вземи тези, които можеш да изпробваш на място в магазина, да удариш и да чуеш и най-вече да ги огледаш за дефекти. Заложи на сигурното и не рискувай с поръчка от Томан или MusicStore...

И имай предвид, че след няколко години ако напреднеш и имаш амбиции да се занимаваш сериозно ще трябва да си купиш други от някоя по-реномирана марка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми значи тези ще са :\ засега толкова са ми по джоба.. Но след като се науча да свиря поне на някакво добро ниво, естествено ще ги сменя за по-добри, сигурно акустични :punk_guitar: А дали да не си взема и акустични милениум от сега? Електронните са по-благоприятни от към пренос, място и съседи, но ме притеснява поддръжката им... ако не издържат много, смяната или поправката на части е по трудна отколкото при акустичните. Така че това може би е последният ми въпрос към вас :punk_guitar: : Акустични или електронни милениум за мен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи изцяло от това към какъв тип свирене и музика си се ориентирал.

Имам приятел който си купи електронните Милениум от най-евтиния вариант и е сравнително доволен. Разбира се не стават за живо свирене. Ако ги взимаш колкото да ги използваш за падове и да се упражняваш, без да вдигаш много шум стават. Въпреки всичко не са съвсем безшумни вибрациите се усещат по пода на панелката ;) но пък са значително по-тихи от акустичния вариант.

Ако живееш в блок (като мен) на акустични барабани няма да можеш да свириш оповече от 15 минути на ден. Освен разбира се ако съдбата не те е ощастливила с глухи съседи :D.

От друга страна ако си се ориентирал към музика, която традиционно се свири на акустични барабани, и преди това си свирил само на електронни, преминаването от електронни на акустични ще ти се стори тежко. Много по-големи са, ръцете изминават по-голямо разстояние между отделните барабани, иска се и много по здрава работа с пръстите, защото при удар палката потъва доста по-дълбоко отколкото в падове и отскокът не е толкова силен, въобще звукоизвличането е много по-различно. Ако трябва да съм образен е все едно да слезеш от малка дамска количка и да подкараш камион :D

 

Затова, ето няколко варианта:

1. Избираш да се възползваш максимално от възможността за упражнение вкъщи и избираш електронните, но с едно на ум, че после ще трябва да свикваш с акустични барабани.

2. Купуваш си и електронни и акустични и ги редуваш - учиш упражненията на електронните и после свириш на акустичните, докато съседите издържат

3. Намираш си помещение за репетиция, купуваш си акустични барабани и забравяш за електронните

4. Купуваш акустични и ги оборудваш с Mesh heads (на Милениум са по-евтини и от обикновените кожи), тригери и някакъв модул, или пък направо компютър. Така у вас си свириш с електронни звуци по безшумните кожи, а когато дойде време за живо изпълнение слагаш бойните.

 

Аз лично съм изключително пристрАстен и за мен никакви електронни барабани не могат да заместят усещането и звука на акустичния сет. Електронни бих си взел единствено от състрадание към съседите :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амии вариант 2 засега ми е финасово невъзможен ;S . Вариант 3 - единственото място, където мога да ги сложа е може би гаража на дядо ми (който е бетонен,но едва ли това ще помогне на съседите...). Вариант 4 също ми се струва че е леко скъпичък... може ли малко инфо, за това колко горе долу ще ми струва "ъпгрейда" на акустичния сет? И засега най удачен явно е вариант едно, пък после ще трябва да свиквам на истински барабани, защото и аз мисля като теб: "Аз лично съм изключително пристрАстен и за мен никакви електронни барабани не могат да заместят усещането и звука на акустичния сет. Електронни бих си взел единствено от състрадание към съседите smile.gif". По-късно вечерта ще говоря с баща ми ;D и ще споделя какво решение съм взел (и надявам се той да го е подкрепил) :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.