7thString Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 По дадени стечения на обстоятелствата се сдобих с тази жироскопска джаджа, която първоначално смятах за забавна играчка, но след един ден цъкане и последвал ден и половина мускулна треска, виждам, че може и да има някакъв ефект- малко по-натам ще споделя дали е така, но определено джаджата натоварва ръцете. Някой друг имал ли е опит с такава джунджурия и мнение дали това е повлияло в някакъв аспект на китарджииството? Цитирай
Rezachka Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Аз имам такова, доста е яко Наистина се заяква от него, стига да си го джиткаш редовно Цитирай
Monni Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 (Редактирано) супер е неква яка щуротия е тва. Дайте малко повече инфо и от къде и за колко може да се закупи . Благодаря. Успех! п.п. Да не ми изпопадат само пломбите, че ще ре разбеснея - а тогава полудявам Редактирано Юли 18, 2009 от Monni Цитирай
7thString Отговорено Юли 18, 2009 Автор Отговорено Юли 18, 2009 Моето е от Usa2bg, пристигна за седмица. В нета има и евтини, неоригинално, за по 20-30лв Цитирай
badValue Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 (Редактирано) аз съм си взимал "неоригинално" от ебей -> например такова, не мога да ти кажа да ли точно от този магазин, но едва ли има някакво огромно значение ... приятна играчка.... редакция: сетих се, че и в БГ има..... при това и на сайт Редактирано Юли 18, 2009 от badValue Цитирай
Icarus Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 На един рожден ден на рожденика му бяха взели такова и се зарибихме там с един колега да връткаме. После да видите как си давахме наздравици, като не ни държаха ръцете Иначе се съмнявам да има някакъв ефект върху свиренето на китара В китката няма мускули, които да се развиват, има само кости, жили, вени, и такива хави. Предполагам ползата може да се изразява в това, че ще я чувстваш по-свободна (което не е малко де). Замислям се и аз да си взема на заплата, ама ще видим Цитирай
badValue Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 смисъл в него има за "китарджийството" единствено в това, че ти заздравява мускулите на ръцете и по конкретно ПРЕДМИШНИЦАТА. можеш лесно, не заемащо място, време и навсякъде да си тренираш, същото като "гумичките" за стискане, но много по- ефикасно според мен. ръководство на български Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 Аз само един път съм пробвал такава джаджа (на reslicade от форума). Супер зарибяващо е, определено бих си взел и аз! Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 Поне при мен (в Холандско) ги има в повечето спортни магазини и в доста от музикалните. Налагат се все повече като тренировка "между другото" за хора които свирукат на нещо или тренират гребане/тенис и тн. Гледах скоро и много джиджани модели - замерват колко оборота си направил, за колко време, ей такива неща. Цитирай
7thString Отговорено Юли 18, 2009 Автор Отговорено Юли 18, 2009 Да аз преди това имах от тези гумички-гевречета, която цъках като нямам какво да правя, ама сега с това е по-яко Цитирай
Lekov Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 За китарджийството е важен особено според мен само мускула в основата на палеца. С този мускул се правят баретата, и ако сте правили големи барета достатъчно дълго и болезнено на инструменти с изметнати грифове, ще видите че имате едно добре развито мускулче Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 Само дето натискът за барето не трябва да идва предимно от този мускул, а цялата ръка да натиска назад. Иначе се изморяваш вързо, появява се болка и свиренето куца яко. Поне при мен до преди няколко месеца също натискът беше повече от палеца, и сега, като го промених, резултатът е доста добър. Поздрави! Цитирай
DILETANT Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 От упражнения на пръстите определено има полза. Аз ползвам Gripmaster на Planet Waves, сутрин докато отивам на работа, за около 25 минути, като сменям лява и дясна ръка и осезаемо се забелязва повишаване на издръжливостта и подобрение на техниката на свирене. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 Баси джаджата! 7thString, не ти ли е трудно изпикаването после? Цитирай
rinti Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 Тваз чудо кои мускули тренира. Поздрави Цитирай
Recommended Posts