Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

:icon_shithappens: С Басо не'а да бРъкате Ютеница, че ше ми мухлясат платкитИ!

Той саму с връхчиту, ве :hysterical:, а ти ако им беше турил пу едно моторче на тес ключове,

щеше да го ползва кат миксер.

Ей, Вичо, и дан'забрайш да туриш сир'ни у лютен'цата... :girl_witch:

 

пп Малеее, туй е темата с най-много офтопик - закле'ам са...

...и с лютеница разбира се :greenball:

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак да се замислим... въпреки възможните икономически изгоди от комбинацията на тези две дейности, предлагам да не се бъркат лютиерите с лютениционери. Иначе вторите биха могли да се засегнат. Пък може би и първите. Пък може би и двете категории...от които аз съм фен изцяло на адаша - той просто е голям - това е положението, предлагам да го приемем единодушно. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виличко, честит ти имен ден, ба! Жиф, здраф, праф, кураф и мноу пасти по случая!

Тос път нимужаф да та прувиръ, ама следващата година на тос ден фнимаай... :whistle:

Аре :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koце ,честит празник, не видях някой дали ти е честитил! :cheers2:

То тука са го обърнали на форум по правопис,правоговор и граматика! :blink:

И с речник трудно ще се справи човек да ви разбере драсканиците! :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

O, с един ден закъснение - Честит имен ден!Много здраве, късмет и работата да върви като филийки с краве масло и мед :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стамате и аз с един ден закъснение, ама ... :blush: ! Да си ни жив и здрав, праФ и кУраФ. И все убави лъжици за ютеница да майсториш! :pray:

 

Герги!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новия проект на Коцето - Галица Империтрели

 

"Българска полу-куха китара", под такова име я купих тука от обявите във форума. Какво ще се получи в крайна сметка още не се знае защото не е заминала за Нова Загора. Като отиде там и като се разглоби ще се види какво ще се прави. Но едно е сигурно, ще свири и то по-хубаво от преди!

 

Няколко са видимите на пръв поглед ремонти:

- Нова боя

- Нов адаптер (аз свиря само с един адаптор), тия се изхвърлят

- Ново окабеляване

- Нов бридж

- Нови прагчета

- Нови ключове

- Ново име "Галица Империтрели"

 

 

Galitza_01.jpg

Galitza_02.jpg

Galitza_03.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Коце, сори, но честно да ти кажа, направо си развалил хубавия пънкарски бас с 2 струни. Така счупен си беше по-як. Нали не смяташ да дупчиш главата за още ключове ? :girl_cray2:

 

Интересен нов бас. От къде ли му идва името? :greenball:

Ники, Punk is dead!Дупнах го, сори! Ще става профи лютеничарски инструмент.

Иначе новият ми бас ти е адаш...и не само :greenangel:

 

******************************

 

:godbless: Гуру, :godbless: честито за новия бас, да ползвам темата - защо не слагаш 2 батерии? Визията му е убиец, честно казано на мен този бас като визия от твоите най-много ми харесва, пак ми напълни чушките с тези нобове.

БраД, не слагам 2 батерии, защото...така го планирах, а и електрониката се представя супер и на 9волта (мерси за което на един Фен).

 

****************************

 

НовияТ бас на Теофил е просто страхотен!!!

 

Коце, отдавна се каня да питам - могат ли да се чуят някъде звуци? Въобще и от някой от другите модели?

 

Относно тези некои дребни нормално съпътстващи лютиерските занимания дейности:

Аз предлагам да направим предложение три в едно - пакетирани - лютеница, дългосвирещо кебапче с комплект за полево затопляне и мастика с комплект за полево изстудяване, лятна промоция за 3.99 лв., допълнително календарче на предпочитан изпълнител (Лепа Брена, Миро, Металика, Горгорот, Дет, Еминем - за всекиго по нещо .... ) и талон за два процента отстъпка за разговори с телефон 112?

Ники, голяма мъка са ми семплите. Мога да изпиша 12 страници оправдания, защо нямам такива. Поставянето им на сайта ми е най-лесната задачка, обаче не мога да направя такива записи, каквито искам. Нямам условия. Иначе офертата ти за ПРОмо- пакета го одобрявам, но цената е висока. Предлагам цена от 3.98лв и безплатно къпане в Новозагорските шадравани. Разликата в цената ще делим по братски и ще си купим по една подводница, за да джиткаме по/д язовир Жребчево.

 

*****************************

 

Все пак да се замислим... въпреки възможните икономически изгоди от комбинацията на тези две дейности, предлагам да не се бъркат лютиерите с лютениционери. Иначе вторите биха могли да се засегнат. Пък може би и първите. Пък може би и двете категории...от които аз съм фен изцяло на адаша - той просто е голям - това е положението, предлагам да го приемем единодушно. :girl_witch:

 

Адаш, честит Имен ден с малко закъснение! Вписал съм те в едни планове, ама ще видим, как и кога ще се случат тия неща.

Що се отнася до кооперирането на две сили (маркирани в цитата ти), аз си мисля, че само така могат да се постигнат уникални и взаимоизгодни резу(и)лтати. Мотото ще е: "С новите бъркалки, към ново и по-вкусно бъдеще!"

 

***************************

 

swe: Благодаряаааааа! :cheers:

EAmechaniX: Чано, мерси да тъ!Ша фнимааам, ама фнимааай и ти, 'щот' ша идвам!

rockfire: Толи, благодаря ти! :cheers2:

liquid_death: Марински, благодаря ти за пожеланията!

Георги Тотев: ТотеФ, мерси!И аз тъ убичам, да знайш!

 

п.п. Приготвил съм снимки на "Лютеничарката", но утре ;) .

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Честитката е взаимна адаш! Няма проблеми, Константин и Елена може да си честитим и до другата година и после почваме пак. :cheers2: Аз съм планирал отдавна покупката на нова 6стр. китарка :music336: и веднага 7-струнката заминава към Нова Загора за тунинг ама по-натам, че сега ъпдейтвам периферията. :rockon::punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наздраве, Адаш :cheers2: ! Ей така просто!

 

Сега продължавам с няколко нови снимки на революционното ново приложение на басовете. Главата на грифа е оформена на размер и със залепена апликация на лицето от къдрав Орех:

 

sam0167n.jpg

 

sam0164m.jpg

 

sam0168y.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Viper-X: Благодаря :cheers2: !

 

Продължавам темата с още снимки. След залепването на апликацията на главата от къдрав Орехов фурнир, следва лакиране. Прелакиран е целият инструмент, а не само грифа. Оригинално лака е Полиуретан - фиксаж. Изстрих го и лакирах с полиестер.

Главата изглежда така:

sam0197i.jpg

sam0198s.jpg

 

... и така. Уж всичко трябваше да е добре, но нещо не ми се понрави резултата и направих...(снимки следващият път)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

По инерция се бях засилил да пусна темата в така познатият ни подфорум "Фукня", но реших, че единственото място за представяне на китарата по-долу, е темата на човекът, който я създаде и на практика сбъдна една моя мечта. Историята на кратко е следната. След покупката на N на брой китари от лично на мен най-допадащата ми фирма, винаги имаше нещо в тях, което не беше съвсем както на мен би ми се искало да бъде. Навярно практиката с поредната покупка щеше да продължи, но съвсем случайно тук във форума, колегата EAmechaniX подхвърли идеята, защо не взема просто да си направя поръчков инструмент по моя си спецификация. Истината е, че понякога най-очевидните и логични неща са тези, за които въобще не се сещаме. Силно прегърнах тази идея и изборът ми за лютиер бе така добре познатият на мнозина от вас, за щастие от известно време и на мен KD.

 

Сега ще си позволя, малко по-лично да изкажа впечатления за човекът познат на много то тук с никът BassTraffic но най-вече за ЧОВЕКЪТ познат сред приятелите си като Коцето. Още в началото на комуникацията ни по телефона останах силно впечатлен от търпението и вниманието, което той демонстрира към човекът отсреща. Случвало се е по 1-2 часа да говорим, да изслушва всяка моя прищявка как аз виждам и искам да бъде направено това или онова и никога е нямало момент на изнервеност, желание да се претупа разговора, високомерие или каквото и да е друго. Всеки един детайл, всеки един елемент от инсрумента е бил уточняван до най-малка подробност. Понякога по няколко пъти на ден сме се чували и коментирали някой детайл за да е на 100% сигурно, че направеното нещо ще е точно това, което аз искам и както го искам. Безкрайно съм благодарен, за добротата и искренното желание да ми бъде обяснено как нещо, което аз искам е много по-добре да бъде направено по друг начин, придружено с нужната аргументация, с единственото желание от негова страна клиента да получи най-доброто. Във всеки един етап от работата получавах снимки за текущото състояние на проекта и възможност да променя нещо в движение, ако сметна, че не ми харесва така. Смея уверено да твърдя, че Коцето е човек перфекционист. И най-малкият детайл, бива връщан за повторна интервенция ако бъде преценено, че нещо не че не е наред, но евентуално някога в бъдеще, може да бъде източник на евентуални проблеми. Дори когато аз правя нещо за себе си, навярно не влагам такова старание и любов в нещото, което той влага при изработката на инструментите на клиентите си.

 

И най-накрая вчера беше моят щастлив ден. Денят, в който поръчаната от мен китара бе готова и аз отидох да си я получа. И да разбера, че впечатлението оставено у мен от безбройните телефонни разговори с Коцето, се покрива напълно с човекът стоящ срещу мен. За няколкото часа, скромно почерпвайки се послучай новата ми придобивка останах очарован от добротата и земноста на Коцето, уважението, чувството му за хумор и изключителният професионализъм. Надявам се, че не съм прекалил с ласкаенето, но всеки, който го познава и е имал работа с него, знае, че всяка една от казаните думи до тук за него си е самата истина.

 

Относно самият инструмент е трудно да опиша, колко удоблетворен и щастлив се чувствам. Няма детайл в него, който да не се е получил точно така, както аз съм го искал. Публикувам снимки по-долу, но те дават просто скромна представа за визията. А истинското усещане е когато го държиш в ръцете си и го почувстваш, защото нещата, който той прави спокойно могат да бъдат наредени на границата между музикален инструмент и произведение на изкуството. Благодаря ти, и се надявам, че ще имаме още поводи за съвместна работа. Т.е. аз искам разни неща а ти ми ги правиш. :rolleyes:

 

По-долу е обобщената ми спецификация и снимките, на завършената вече китара:

 

================================================================================

 

Body

  • Mahogany Body with Flamed Maple Top

Neck

  • 5pc Maple/Walnut Reinforcement Set Neck
  • Ebony Fingerboard
  • Pearloid Binding
  • Mother-of-Pearl Dot Inlays
  • 24 Frets (Handmade Rounded)
  • Thickness at 1st fret: 17.5 mm.
  • Thickness at 12th fret: 19 mm.
  • Radius: 430 mm.

Bridge

  • Original Floyd Rose PRO (Low Profile)

Pickups

  • Bridge: DiMarzio D-Activator Bridge DP220
  • Neck: DiMarzio D-Activator Neck DP219

Other Hardware

  • Schaller M6L Mini Tunners
  • 3-Position Short Straight Toggle Switch
  • Schaller Security Locks
  • Master Volume

Hardware Color

  • Black

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда..., познавам усещането...

и как искаш да изпишеш целия форум в суперлативи.

Но почакай,...

Точно след 3-4 месеца ще си на друго мнение...

Китарата ще се отвори откъм саунд и направо ще те срита в кокалчетата...така ще се отпуши, че тъпанчетата ти ще 'умират'

от музикален оргазъм - просто и трябва малко време за да улегне добре.

Не ми се мисли к'во ще е след 10 години...

 

пп Брао на Коцето, брао и на мене Skype-emoticons-43-smirk.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.