Nikifena Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 бах го и в баса. Ще има ли русалка нейде в долния ъгъл? АнтоNeo се събра с дръти метъли и стана човек - подстриган и прилежен, с бяла тениска Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 Опааа, вижда му се вече края! Аха, вижда се тръцки! Виждат се само акустичните камерки (micro acoustic chambered) До края има още поне месец или горе долу толкова. Това е времето до началото на яденето, на агнето. Цитирай
Telerig Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 баахти баса чакаме го като нова година всички тука сме се наредили на първия ред Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 Вижда се, вижда се ! Може да не е чак края, ама се вижда! Още малко чакане и баса, и Новата година ще си ги посрещнем, както подобава Това са последните ъпдейти по баса: Остава само да хвана бай АнтоNEO в наличност и да изстискам от него информация, къде да и как би желал да бъдат копчалъците и да се копае кутията за електрониката. После остава само черна работа - шкурене, фино шкурене, лакиране, и пак гадно полиране ... К. Димитров 1 Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Аре сега, бай... А бе, ей, чиче!!! Иначе мисля, че се разбрахме за всичко - и потове, и електроника, и все! А да, и за кръчмата.... Само като се сетя в какво състояние и на какво почва да заприличва... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 4, 2010 Отговорено Май 4, 2010 Сашко, той баса е ясен...ъ, не е ясен, ами е клен,...както и да е, ама я са похвали ся за ония Аленбици дето ги татрузи дан та издавам пак ас. Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 4, 2010 Автор Отговорено Май 4, 2010 Саше (адаш), ще се налага май да те отремонтирам така, както и Алембиците (забележи как съм го написал)... ......... Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Алембиците после, първо батко ви! И понеже Д-р Коце е доста зает, аз ще го отменя в освежаването на темичката и ъпването на 2 нови снимчици: Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 7, 2010 Автор Отговорено Май 7, 2010 (Редактирано) Благодарско на Ба(й)с АнтоNEO за предните снимки ! По стечение на обстоятелствата има развитие по работата с РУМЕНчо и сега е момента да попритесня (или зарадвам) АнтоNEO със следващата порция снимки, ...защото не ги е виждал още. Баса е готов за лакиране. Последно кутията за електроника ми създаде малко затруднение поради тънкото тяло, но мисля, че вече всичко е наред. Иначе снимките стнаха шарени до безобразие, защото в новото ателие светлината е друга и сега придобитите в предното ателие фотографски умения са поставени на изпитание . Малко сложно съм замислил захващането на платката на активната електроника, но ще видим пак на място, дали съм пресметнал всичко точно, ако ли не, бат' Ники(фена) пак ще помага . К. Димитров Редактирано Май 7, 2010 от BassTraffic 1 Цитирай
Nikifena Отговорено Май 7, 2010 Отговорено Май 7, 2010 Лепния с горещ силикон за потовете. Неа мръдане! Методът е изпитан и работи с пълна пара Виж как го бях правил тук: И 2те платки са хванати с горещ силикон за потенциометрите. Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 8, 2010 Автор Отговорено Май 8, 2010 Ники, при центрирането на платката точно над потовете се падат кондезатори и други елементи от платката, това няма да пречи, ако ги нацапам с горещ силикон и я лепна за потовете, или.... .... Цитирай
fLiSk Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Давай смело с каниколит И отгоре като наковеш 5-6 пирона и увиеш с тел и тиксо, няма мърдане ! Ех тоз бас хубав става значи, да не му е уроки Цитирай
Nikifena Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Коце, не те разбрах точно, но ако можеш залепи платката към потовете от страна спойки. Идеята е следната: Правиш едни големи точки от силикон върху потенциометрите, слагаш платката и я натискаш имайки в предвид да не се допре до капачките на потовете. Платката трябва да е на дистанция от силикона върху капачките. На снимката по-горе се вижда как 2те платки са едната с елементите нагоре, другата с елементите надолу. Можеш да я залепиш и с елементите надолу. Няма проблем. Температурата на силикона на хубавите пистолети няма да прецака елементите. Още нещо: тия точки или големи капки трябва да са с диаметър колкото е капачката на пота и да са високи около 5-7мм. Цитирай
cecob Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 Честито предварително, баса става зверски. Ники, това със силикона не е ли малко перманентно, после ако трябва да се сменя платка или пот или да се пръсне с контактен с ножа ли се действа? Няма ли чалъм да се хване с метална пластина и болтче за дървото или за капака (no offence, само питам)? Цитирай
Nikifena Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 ^ Не е перманентно. При внимателна работа може да се отлепи. Силиконът хваща до толкова, че трябва ръчкане, че да падне платката. После силиконът се чисти и пада на цели парчета. Ако ползваш санитарен силикон за лепене на мивки, тогава вече граничи с перманентното лепене почти без опция за отлепяне. говорим за това: Цитирай
Recommended Posts