BWC Публикувано Юли 13, 2009 Share Публикувано Юли 13, 2009 Здравейте , питам се как се ориентирате с това в коя тоналност е даден джем или песен. Само по слух или има и други "трикове" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 14, 2009 Share Отговорено Юли 14, 2009 Както казва Викта - прасваш първата нота, която ти хрумне и слушаш. Никога не може да си по-далеко от половин фрет от вярната!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юли 14, 2009 Share Отговорено Юли 14, 2009 (Редактирано) ^+1. И аз тъй правя. А и винаги можеш да заместиш "опипвам, щото не знам кво свирите" с "влизам с хроматична скала" едит: А ако свирим с някви хора, просто питам от къде почваме Редактирано Юли 14, 2009 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pianomanbg Отговорено Юли 14, 2009 Share Отговорено Юли 14, 2009 И аз пробвам с опипване както казваш, ама само с девоиките........... ,но и това си е вариант да си в Jazz-a Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Юли 14, 2009 Share Отговорено Юли 14, 2009 Изкарай го по слух и ще разбереш. Требват си и теоретични знания за разбирането. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanil Отговорено Юли 14, 2009 Share Отговорено Юли 14, 2009 н а мен ми звучи "ми" постоянно-досега няма нито едно объркване на тона,което страшно ми помагаше в решаване на задачите по хармония,диктовки и т.н.Оттам се ориентирам в тоналността Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aquarelle Отговорено Юли 17, 2009 Share Отговорено Юли 17, 2009 Аз като се замисля, обикновено просто чувам тоналността и рядко бъркам с повече от половин-един тон Пък дори и да не чуя тоналността, то я разбирам веднага след като натисна първия клавиш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Юли 17, 2009 Share Отговорено Юли 17, 2009 В тоналната музика тонът и акордът, които са тонически, звучат най-стабилно и нямат "желание" да ходят другаде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 17, 2009 Share Отговорено Юли 17, 2009 Със слайдче някъде в ниското, докато усетя, че съм набарал правилното място, и за всеки случай бърза проверчица с някаква пентатонична изцепка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Юли 17, 2009 Share Отговорено Юли 17, 2009 Мен тоналността не ме интересува - аз съм над тези неща. Когато държа ритъм, пак не ме интерусава понеже басът не може да звучи фалшиво - дори да е фалшив, резултатът е, че другите излизат фалшиви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 17, 2009 Share Отговорено Юли 17, 2009 Той и един барабанист така се опитваше да мине с номера, че не той плува из ритъма, ми ние не можем да го следваме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts