Jump to content
Българският форум за музиканти

Зарядно за камионче


BWC

Recommended Posts

Привет,

 

искам да попитам каде и колко горе долу ще ми струва тая екстра че имам едно камионче берингер и ми писна да му вземам батерии по 3 лв.

 

Питах в РФ софия и там ми изтърсиха някаква цена около 36-40 лв , нз аз ли не се изразих ясно че търся пластмасова кутийка с медна намотка върте те ли не ме доразбраха ...

 

Освен това искам да попитам Вас какво освен волтовете ( 9 ) теябва да търся ... АМПЕРИ да речем 4е на него пи6е само волтовете .

 

 

Благодаря предварително...

 

Ах и за да не спамя нова тема след седмица имам и друг въпрос ... Имам кубе Ибанез 10 вата ....

 

Проблема е 4е на клиин се чува малко бучене сякаш говорителя е изпращял (става само на определени прагчета по 5 и 6 струна около 12 -то) някак си сякаш не може да поеме сичките ниски . Каде и голко ще ми струва горе долу един нов 6 инчов говорител (свестен!!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам трафчета които са за продажба

1 е с изход 150мА което може да ти захрани поне 2 камиончета

2 е с изход 1000mA което може да захрани поне 6 такива камиончета

 

проблема е че живея във Варна и пращането до София ще струва колкото пари търся за трафчето.

 

имам следното предложение - разгледай обявата ми http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%ED%F7%E5%F2%E0

харесай си едно камионче и получаваш първото трафче като подарък

харесай си 2 и повече камиончета и получаваш второто трафче като подарък

само трябва да си направиш разклонение, което не е особено сложна работа. Тук във форума имаше тема, подробно описваща подобно разклонение

 

ако решиш нещо пиши на yanevd@gmail.com

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега нямам необходимите капитали за покупка на други ефекти , а и спестявам парици са нова китарка ... надявам се да посъбера за някакъв ибанез-с

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-евтиния вариант за захранване е да си купиш какво да е трафче за 12 волта или вече готов адаптер и да му сложиш изправител, стабилизатор (7809 да речем) и кондензери за филтрация. Схеми в нета много, въпроса е дали можеш да се справиш сам или имаш ли човек, който да ти помогне. Цялата работа отнема 30-тина мин. и струва около 8-9 лева.

 

6" спийкър читав надали. Моят съвет е да не се занимаваш да сменяш говорителя, само ще дадеш пари на вятъра. Вариант е да си направиш кабинет с истински 12" спийкър, но не знам дават ли ти се 150-200 лева за това. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си една зареждаща се батерия... или две. Иначе може да имаш брум. По пазарите има такива дето търсиш, ама са нестабилизирани и вкарват обикновено повече. Струват към 5 кинта, ма можеш да ги пуснеш примерно на 7,5 волта. Стабилизиран такъв струва 20 кинта, има в София в един магазин на улица перпендикулярна на Пиротска, ма не се сещам как се казваше, известен е. Пише Regulated на адаптерите, аз такъв си взех 500мА, като захранвам с него 4 ефекта. По принцип може и повече, то пише на манюъла какъв му е Current Draw. Болшинството ефекти точкат от 20мА до към 70 мА. Има всякакви де :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пич, имай на предвид само, че повечето им стомпбоксое са с обърнат поляритет на захранването: (-)-са е отвтътре, (+)-са е отвън. Ако просто ръгнеш някое нормално ще ти цъфне или камиончето, или захранването.

Аз си купих импелсно захранване от Комет Електроникс (18 лева), и няколко букси, с които обърнах поляритета (на отделна снадка, ако вземеш да режеш кабела на захранването по - добре го изхвърли). С едно такова захранвам три камиончета Беринджър. ;)

Редактирано от Jorko_Beliata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6" спийкър читав надали. Моят съвет е да не се занимаваш да сменяш говорителя, само ще дадеш пари на вятъра. Вариант е да си направиш кабинет с истински 12" спийкър, но не знам дават ли ти се 150-200 лева за това. ;)

 

 

Извинявай за невежеството ми , но не6то не разбрах .... да си направя кабинет като ... баскаса и да ползвам кубето ми като глава ли ?

(не съм мн навътре в нещата сори)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто един АДАПТЕР (9волта) като тези за телевизионните игри аз днес си взех за 10лв и съм доволен максимум 20лв да се изръсиш зависи от марката де.

УСПЕХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

d4_ghero, не са толкова прости нещата. Не всичко дето пуска ток върши работа!

 

BWC, да, това ми е идеята. Купуваш дЪски и говорител и си правиш кабинет, Включваш го вместо вградения спийкър и така. Гарантирано по-добър резултат, но все пак доста пари ще струва, а резултата не се знае дали ще ти хареса. Най-вече може да ти деойде музата да сменяш и "главата" след това... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да те посъветвам да си вземеш що-годе добър траф от Конрад(на 5те кюшета има 2 магазина). Струва 15 лева и върши идеална работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един фен си взе такова. Много части вътре, много нещо...

Работи добре, но само с едно камионче. Като включиш две и почват едни високочестотни пищения... ужасТ.

Може да не е баш същото, но точно оттам е купено и за такива при. Стабилизирано и филтрирано (уж), ма направо е като импулсно. Абе не кефи... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, да ви питам и аз нещо.

Аз на моя дисторшън му купих от тея от пазара калпавите за под 10лв.

И ми прави малко номера. Възможно ли е това да е проблема ? и възможно ли е

вече да съм го прецакал ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.