BWC Публикувано Юли 12, 2009 Публикувано Юли 12, 2009 Привет, искам да попитам каде и колко горе долу ще ми струва тая екстра че имам едно камионче берингер и ми писна да му вземам батерии по 3 лв. Питах в РФ софия и там ми изтърсиха някаква цена около 36-40 лв , нз аз ли не се изразих ясно че търся пластмасова кутийка с медна намотка върте те ли не ме доразбраха ... Освен това искам да попитам Вас какво освен волтовете ( 9 ) теябва да търся ... АМПЕРИ да речем 4е на него пи6е само волтовете . Благодаря предварително... Ах и за да не спамя нова тема след седмица имам и друг въпрос ... Имам кубе Ибанез 10 вата .... Проблема е 4е на клиин се чува малко бучене сякаш говорителя е изпращял (става само на определени прагчета по 5 и 6 струна около 12 -то) някак си сякаш не може да поеме сичките ниски . Каде и голко ще ми струва горе долу един нов 6 инчов говорител (свестен!!) Цитирай
Acei Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Имам трафчета които са за продажба 1 е с изход 150мА което може да ти захрани поне 2 камиончета 2 е с изход 1000mA което може да захрани поне 6 такива камиончета проблема е че живея във Варна и пращането до София ще струва колкото пари търся за трафчето. имам следното предложение - разгледай обявата ми http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%ED%F7%E5%F2%E0 харесай си едно камионче и получаваш първото трафче като подарък харесай си 2 и повече камиончета и получаваш второто трафче като подарък само трябва да си направиш разклонение, което не е особено сложна работа. Тук във форума имаше тема, подробно описваща подобно разклонение ако решиш нещо пиши на yanevd@gmail.com поздрави Цитирай
BWC Отговорено Юли 12, 2009 Автор Отговорено Юли 12, 2009 Засега нямам необходимите капитали за покупка на други ефекти , а и спестявам парици са нова китарка ... надявам се да посъбера за някакъв ибанез-с Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Най-евтиния вариант за захранване е да си купиш какво да е трафче за 12 волта или вече готов адаптер и да му сложиш изправител, стабилизатор (7809 да речем) и кондензери за филтрация. Схеми в нета много, въпроса е дали можеш да се справиш сам или имаш ли човек, който да ти помогне. Цялата работа отнема 30-тина мин. и струва около 8-9 лева. 6" спийкър читав надали. Моят съвет е да не се занимаваш да сменяш говорителя, само ще дадеш пари на вятъра. Вариант е да си направиш кабинет с истински 12" спийкър, но не знам дават ли ти се 150-200 лева за това. Цитирай
Fenix Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Вземи си една зареждаща се батерия... или две. Иначе може да имаш брум. По пазарите има такива дето търсиш, ама са нестабилизирани и вкарват обикновено повече. Струват към 5 кинта, ма можеш да ги пуснеш примерно на 7,5 волта. Стабилизиран такъв струва 20 кинта, има в София в един магазин на улица перпендикулярна на Пиротска, ма не се сещам как се казваше, известен е. Пише Regulated на адаптерите, аз такъв си взех 500мА, като захранвам с него 4 ефекта. По принцип може и повече, то пише на манюъла какъв му е Current Draw. Болшинството ефекти точкат от 20мА до към 70 мА. Има всякакви де Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 (Редактирано) Пич, имай на предвид само, че повечето им стомпбоксое са с обърнат поляритет на захранването: (-)-са е отвтътре, (+)-са е отвън. Ако просто ръгнеш някое нормално ще ти цъфне или камиончето, или захранването. Аз си купих импелсно захранване от Комет Електроникс (18 лева), и няколко букси, с които обърнах поляритета (на отделна снадка, ако вземеш да режеш кабела на захранването по - добре го изхвърли). С едно такова захранвам три камиончета Беринджър. Редактирано Юли 12, 2009 от Jorko_Beliata Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 захранване от компютър Там има само 12 волта, 5 волта и по-малко. Да не говорим колко обемисто и "красиво" е... Цитирай
BWC Отговорено Юли 13, 2009 Автор Отговорено Юли 13, 2009 6" спийкър читав надали. Моят съвет е да не се занимаваш да сменяш говорителя, само ще дадеш пари на вятъра. Вариант е да си направиш кабинет с истински 12" спийкър, но не знам дават ли ти се 150-200 лева за това. Извинявай за невежеството ми , но не6то не разбрах .... да си направя кабинет като ... баскаса и да ползвам кубето ми като глава ли ? (не съм мн навътре в нещата сори) Цитирай
d4_ghero Отговорено Юли 13, 2009 Отговорено Юли 13, 2009 Просто един АДАПТЕР (9волта) като тези за телевизионните игри аз днес си взех за 10лв и съм доволен максимум 20лв да се изръсиш зависи от марката де. УСПЕХ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 14, 2009 Отговорено Юли 14, 2009 d4_ghero, не са толкова прости нещата. Не всичко дето пуска ток върши работа! BWC, да, това ми е идеята. Купуваш дЪски и говорител и си правиш кабинет, Включваш го вместо вградения спийкър и така. Гарантирано по-добър резултат, но все пак доста пари ще струва, а резултата не се знае дали ще ти хареса. Най-вече може да ти деойде музата да сменяш и "главата" след това... Цитирай
Traktorist Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Мога да те посъветвам да си вземеш що-годе добър траф от Конрад(на 5те кюшета има 2 магазина). Струва 15 лева и върши идеална работа. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Един фен си взе такова. Много части вътре, много нещо... Работи добре, но само с едно камионче. Като включиш две и почват едни високочестотни пищения... ужасТ. Може да не е баш същото, но точно оттам е купено и за такива при. Стабилизирано и филтрирано (уж), ма направо е като импулсно. Абе не кефи... Цитирай
daozealot Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Здравейте, да ви питам и аз нещо. Аз на моя дисторшън му купих от тея от пазара калпавите за под 10лв. И ми прави малко номера. Възможно ли е това да е проблема ? и възможно ли е вече да съм го прецакал ? Цитирай
Recommended Posts