Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier Affinity+Frontman 15G vs Epi Special II+Epi Studio 10


LooneyToon

Recommended Posts

Избирам между двата пакета в момента. Скуярския пакет е 339$, a Епифонския е 418$. Знам че ще кажете, че получавам това, за което плащам, но все пак като начинаещ не мога да се ориентирам и да направя правилния избор. Парите не са чак толкова малко, така че бих искал да взема по-доброто. Ако ме поУпътите малко ще съм ви адски благодарен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето линкове, но не са от магазина от който ще купувам - не гледайте цената - Squier/Frontman 15G, Epiphone LP Special II/Studio 10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ги пробвах и двете китари, но още повече се обърках. Епифона вади по-добър звук според мен, а и изглежда доста по-добре, но грифа му е лепкав - яко е лъскав и е малко по-бавен от скуярския. Не е зле де, просто на скуяра е малко по-добър според мен. И другия ми въпрос - Stuido 10 много по-зле ли е от Frontman 15G?

 

Казах си, че като купувам китара, да е поне по-нормална. Идеята ми е да дам 350$ за Epiphone LP 100. Доста пари са, така че бих искал да знам с колко по-добра е от първите 2 китари.. Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото намерих информация онзи Епифон от пакетите е с тяло от липа, а този втория ЛП 100 някъде пише, че е само махагон, другаде че е махагон и елша. Като цяло махагона е характерен за този модел китари, ама тва не значи непременно по-хубаво. Иначе останалото включително и адаптерите е същото :lol:

 

Колко е по-добра точно едва ли някой може да ти каже, но самия факт, че само китарата струва колкото китара + амп и други глупости от пакетите е показателен. Въпроса е колко пари ти се дават :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грифът на ЛП-то е по-дебел и по-бавен така е, но според мен има доста по-добър звук от Страт-а. Изборът е изцяло твой. За амповете, 3-4 пъти свирих на FM 15G и беше доста добър според мене, за епифонските не знам, но според мен не е толкова добър като Фендърът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си писал за каква музика, което е важно при избора. Аз лично сигурно бих взел Епи-то, защото на Скуайъра (макар да не е лоша китара като цяло) пикапите са гадни, особено за стръгня са направо юзлесс!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че се отказах от LP 100. Ще свиря класически рок и пънк-рок, но харесвам и музичката стил "Ерик Клептън". Вчера цяла вечер четох ревюта за Epiphone Special II и ми направи впечатление, че много се плюят тунерите, че адски бързо се разтройвала, clean тона звучал лошо и че бриджа късал струните често, което въобще не е малко.. Други пък казват, че това били глупости и че китара била много по-добра от всички други за същите пари. Да разбирам, че вие сте за ЛП-то, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взени си Скуаер пакета.Аз имам същата конфигурация само че и 1 метал зон.Звука ми е учудващо брутален и хубав.Ако искам мек блусарски звук пускам на нек адаптера и на чистия канал и се размазваш.(фендер имат много яки чисти канали)Това е лично мое мненеие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aма си няма хъмбъкер. По-скоро със сингли е за по-класически рок (ако става въпрос за хай гейн). А за клиин канал е по яко със сингли. Аз на моята на чист канал свиря със делени хумбъкери само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хай гейн какво трябва да означава.. Не съм на ти с всичките термини още.. :cheers2: Аз под класически рок имам впредвид Guns n Roses, Aerosmith, The Animals и тн..

Редактирано от LooneyToon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хай гейн означава примерно саунд тип Металика, Пантера, Слейър - яко метааал :cheers2:

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.