Додо Публикувано Юли 9, 2009 Публикувано Юли 9, 2009 Ей сега отидох да повдигам малко шум и видях, че под уа-то ми има вода... Нямам идея и до сега от къде е дошла, всичко е затворено и всичко навсякъде е сухо, а само на уа-то ми има вода... Както и да е, пуснах кубето и реших да видя дали има проблеми и като го натиснах и започнах да уа-уа-кам почна да се получава един странен звук наподобяващ звука от уами, но не вдига/сваля тона а просто си издава такива пискливи звуци... Ще се оправи ли като изсъхне нацяло? Ако не... трудно ли ще се оправи? П.С. Дебем тая криза... Цитирай
fluti Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 По принцип, да знаеш за друг път, когато електронно устройство се намокри, първо го остави да изсъхне хубаво или го отвори и изсуши със сешоар и чак тогава пробвай да го включваш. Иначе рискуваш да го повредиш. Самата вода не може да го повреди, ако не е включено, но включването му докато е мокро може. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 ще се оправи. Спи спокойно. Най-много потенциометъра на уа-то да почне да хърка малко повече. ПС: Махни му батерията и го остави на слънце със свален капак. Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 Може да си добавиш към чейна едно канче с вода, и като ти трябва уа-ми да си го поливаш. Цитирай
Додо Отговорено Юли 9, 2009 Автор Отговорено Юли 9, 2009 Мноооооооого благодаря! Уа-то е ок, даже супер и Додо ке си джеме once again! П.П. Идеята на Слакот е интересна, ама... аре да не насилваме съдбата, а? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 А дали е било вода? Щом навсякъде е било сухо, а само при ефекта е имало течност, да не се окаже, че е изтекло нещо от него. Електролит от батерия, повредени елементи, ей такива работи. Ако е само вода, добре, но ако е разтвор на някаква сол (електролит) може да е лош вариант. Не рядко батерии се "изпикават" и разяждат де какво има около тях. Тогава проблемът може да не се оправи само с "изсъхване". Добре е да се прегледа основно, за да се диагностицира какво точно е станало. Цитирай
Додо Отговорено Юли 9, 2009 Автор Отговорено Юли 9, 2009 (Редактирано) Не го ползвам с батерия, а с адаптер и... не знам колко са големи елементите вътре, но имаше повече течност по пода от самия обем на уа-то, така че май отпада този вариант. Редактирано Юли 9, 2009 от Додо Цитирай
ultramega Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 И на мен ми се е случвало да чуя подобни звуци веднъж, когато си натиснах уа педала. При мен причината беше много тъпа, бях свързал кабелите обратно т.е. китарата във изхода за усилвателя а усилвателя във входа за китарата. Сигурен ли си че в бързината и паниката от откритата течност не си ги свързал и ти така? Цитирай
Додо Отговорено Юли 9, 2009 Автор Отговорено Юли 9, 2009 Хаха, както казах горе, проблема вече го няма(Никифена беше прав), а и няма как да съм объркал свързването, защото не го бях изключвал преди да чуя проблема. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 (Редактирано) И преди съм разказвал за един мой самоделен дисторшън, който работеше с плюнка. Беше някъде 1996 година. Аз - малд пубер метъл. Правя си по една схема дисторшън педал, ама на открита платка, без кутия. Пускам го - нещо не криви като хората. В гнева си го залях с вода - хоп! Почна да работи окей. И по репетициите го плюнчех на едно точно определено място между две пътчечки на платката. Свириш 10 минути, плюнката засъхва и дисторшънът спира да криви. Пак го плюнчиш и ето ти още 10 минути безпроблемно свирене. _ Редактирано Юли 9, 2009 от the_gorer Цитирай
rinti Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 На нашия китарист диста му прави проблеми ще му кажа да пробва номера с плюнката Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 ^ То не пречи да пробва, ама тоя трик с плюнката май работи само върху дистери, правени по схеми на Симо Лазаров. Цитирай
Recommended Posts