Jump to content
Българският форум за музиканти

Две парчета с моя квартет


Recommended Posts

Парчетата са от един доста отдавнашен концерт, но вчера намерих CDто и реших да ги пусна, надявам се да допаднат на някого

 

 

http://www.4shared.com/file/116918038/96c90a91/3fp.html

 

http://www.4shared.com/file/116918042/395d.../la_online.html

 

 

Записа е най примитивния възможен, а именно стерео микрофон, но според мен, макар и без претенции за някакво качество, такива записи си имат чар, защото звучат живо и доста се доближават до реалния лайв звук. В случая залата имаше много естествен реверб и не акустиката е далеч от добра, но все пак се чува :D

 

Коментари за звука, композиците ( те са авторски) и свиренето са желани и добре дошли ;):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хавите са мега уникални и звучат доста модерно..със лек привкус на фолклор...:-)

Баладата също мачка...

 

:) Едно БИГ евала.

Редактирано от jackson_dinky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер са парчетата! :):D:thumbs_up:

 

Само на второто, макар че най-много ми хареса, има странно дълго пауза, и то в началото, която е някак твърде протяжна за това бавно парче и в този промеждутък изпадаш в безтегловност, освен ако не си в залата и не следиш сцената. Това е лично мнение и усещане, не че много разбирам от джаз.

 

Иначе евала за професионалното свирене! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужасно...добро!!!! Браво, момчета. Кольо, както винаги изпълнението ти е прекрасно, както и на другите от бандата. Съберете още няколко парчета и айде албума. Браво!!! Чакам още. :):D:thumbs_up::happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви благодаряв за хубавите отзиви :greenangel:

 

Музиката всъщност е на около две и половина години, просто скоро ми попадна записа пред очите. Но така или иначе, много се радвам , че ви харесва.

 

@Polyphone

 

Тази пауза не е планувана, просто басиста и барабаниста се забавляват по време на свирнята с някои спонтанни малки импровизацийки :) . Иначе в изпълнението има разни дребни изцепки, в следствие на не достатъчно репетиции :D , това, доколкото си спомням, беше един от първите ни концерти :) . Между другото, вече не свирим в тази формация, така че едва ли ще последва CD, поне не скоро :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво!

 

То стана вече банално да се казва тука колко си добър...

 

Зряла музика - и като композиция, и като импровизаия. Зряло музициране на джазмени от клас, нищо че сте млади (не знам колко са другите). Ти си безупречен, а стилът (и звукът) на китарата 'случайно' са ми лични предпочитания. Дори записът не е чак толкова лош - само с едно по-добре подбрано място на микрофона и последващ мастеринг, щеше да си е лайв запис за албум - жалко, че не свирите вече. Но пък и с по-късни формации чуваме забележителни неща...

 

"Авторска" да разбираме ли твоя? (Етно- елементите в първата пиеса не ми звучат като да са от Алпите; втората е по-'неутрална' като източници, по-скоро ECM ми се причува там). Много вАжи.

 

Жив и здрав и големи успехи със следващите проекти!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много. Особено се радвам, че ти допада звука на китарата, защото непрекъснато се мъча да го подобрявам. Този на записа ми е парадният ( с два Енгъла за стерео), но по онова време използвах Ibanez TS808 предимно, а сега Fulldrive 2 Mosfet на Fulltone и BB+ на Xotic (още веднъж, благодаря на Docc , че ме светна за съществуването на тези машини, хубаво е че има такива хора из БГ)

 

Първото парче си е мое, а второто наполовина/правихме го с една певица, от нея мелодията, от мен хармонията, а аранжмента както в повечето подобни случаи си е малко и много групово дело.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво ,чудесно се е получило.Второто парче ми хареса повечко.Нещо стила ми напомня на някой ,ама не мога да се сетя.Може би на Розенвинкел :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.