kolio_k Публикувано Юли 9, 2009 Публикувано Юли 9, 2009 Парчетата са от един доста отдавнашен концерт, но вчера намерих CDто и реших да ги пусна, надявам се да допаднат на някого http://www.4shared.com/file/116918038/96c90a91/3fp.html http://www.4shared.com/file/116918042/395d.../la_online.html Записа е най примитивния възможен, а именно стерео микрофон, но според мен, макар и без претенции за някакво качество, такива записи си имат чар, защото звучат живо и доста се доближават до реалния лайв звук. В случая залата имаше много естествен реверб и не акустиката е далеч от добра, но все пак се чува Коментари за звука, композиците ( те са авторски) и свиренето са желани и добре дошли Цитирай
jackson_dinky Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 (Редактирано) Хавите са мега уникални и звучат доста модерно..със лек привкус на фолклор...:-) Баладата също мачка... Едно БИГ евала. Редактирано Юли 9, 2009 от jackson_dinky Цитирай
Polyphone Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 Супер са парчетата! Само на второто, макар че най-много ми хареса, има странно дълго пауза, и то в началото, която е някак твърде протяжна за това бавно парче и в този промеждутък изпадаш в безтегловност, освен ако не си в залата и не следиш сцената. Това е лично мнение и усещане, не че много разбирам от джаз. Иначе евала за професионалното свирене! Цитирай
MiroLambov Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 Ужасно...добро!!!! Браво, момчета. Кольо, както винаги изпълнението ти е прекрасно, както и на другите от бандата. Съберете още няколко парчета и айде албума. Браво!!! Чакам още. Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 9, 2009 Отговорено Юли 9, 2009 Ами, то какво да се приказва. То трябва само да се слуша и е ясно Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 Много ви благодаряв за хубавите отзиви Музиката всъщност е на около две и половина години, просто скоро ми попадна записа пред очите. Но така или иначе, много се радвам , че ви харесва. @Polyphone Тази пауза не е планувана, просто басиста и барабаниста се забавляват по време на свирнята с някои спонтанни малки импровизацийки . Иначе в изпълнението има разни дребни изцепки, в следствие на не достатъчно репетиции , това, доколкото си спомням, беше един от първите ни концерти . Между другото, вече не свирим в тази формация, така че едва ли ще последва CD, поне не скоро Цитирай
Бицев Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Браво! То стана вече банално да се казва тука колко си добър... Зряла музика - и като композиция, и като импровизаия. Зряло музициране на джазмени от клас, нищо че сте млади (не знам колко са другите). Ти си безупречен, а стилът (и звукът) на китарата 'случайно' са ми лични предпочитания. Дори записът не е чак толкова лош - само с едно по-добре подбрано място на микрофона и последващ мастеринг, щеше да си е лайв запис за албум - жалко, че не свирите вече. Но пък и с по-късни формации чуваме забележителни неща... "Авторска" да разбираме ли твоя? (Етно- елементите в първата пиеса не ми звучат като да са от Алпите; втората е по-'неутрална' като източници, по-скоро ECM ми се причува там). Много вАжи. Жив и здрав и големи успехи със следващите проекти! Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 Мерси много. Особено се радвам, че ти допада звука на китарата, защото непрекъснато се мъча да го подобрявам. Този на записа ми е парадният ( с два Енгъла за стерео), но по онова време използвах Ibanez TS808 предимно, а сега Fulldrive 2 Mosfet на Fulltone и BB+ на Xotic (още веднъж, благодаря на Docc , че ме светна за съществуването на тези машини, хубаво е че има такива хора из БГ) Първото парче си е мое, а второто наполовина/правихме го с една певица, от нея мелодията, от мен хармонията, а аранжмента както в повечето подобни случаи си е малко и много групово дело. Цитирай
kiusha82 Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Браво ,чудесно се е получило.Второто парче ми хареса повечко.Нещо стила ми напомня на някой ,ама не мога да се сетя.Може би на Розенвинкел Цитирай
abductor Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Убягнало ми е това някак си и макар със закъснение - Цитирай
Recommended Posts