Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Евала Ники,много се изкефих! :cheers2: Все по рядко се чуват банди които пеят на български...

На промото сме там! :D

Отговорено

И аз ви благодаря за добрите думи!Това,че песните се харесват на музиканти значи много за нас :) И да потвърдя,че Audioslave действително са наша любима банда и източник на вдъхновение :):)

Отговорено

...което е много хубаво и още по-добре говори за вас, че сте открили добрия баланс между "вдъхновение" и "взаимстване", точно на мястото си! :) Кефя се на такива хора, аз май все клоня към "взаимстване", колкото и да не искам :)

Продължавайте в същия дух, да знаете, че ви следя от тук нататък :)

Отговорено

Пичове, не се познаваме и кефите (особено с BG пеенето)!

Не ме сдържа обаче да споделя нещо (особено ако това са финални миксове), изцяло в стил градивна критика:

- нивото на ритъм китарата е малко в повече...

- басът можете да му дадете повечко обем

- вокалът има хубав тембър, но се скрива в този център...И той си плаче за обем...:--)

Не знам на колко писти е смесен, но според мен "две" трябва да е минимумът.

Разбира се, на сол и пипер нещата винаги оттичат...:--)

Важното е "метъл да стаа" и да се развивате!

Успехи!

И за да съм "нахален" докрай, ще дам простичък пример как би трябвало да звучи според мен:

Ето груб микс, взет от вашето mp3 и пипнат само с едно VST...

http://www.4shared.com/file/117586059/8bee...ba_Iliuzii.html

Чуйте разликата (особено във вокалите), съвсем различно е внушението...:--)

Отделните ви инструменти са записани добре, просто крайните миксове винаги са най-трудни.

Не се правя на разбирко - харесахте ми и затова си направих труда...

Със сигурност сте се потили доста в студиото и е редно всичко да е както трябва...:--)

Отговорено

^ Много ти благодаря за критиката. Винаги я приемаме като градивна :)

Ще го чуем с групата на по-читави колони.

Принципно вокалът се занимава най-много с взаимоотношенията в студиото. Не знам дали в студиото ще се навият за още промени, щото май и на тях им писна от нас хехе :greenangel: Аз не разбирам и грам от миксиране и мастериране, но ще се опитаме ако можем по някакъв начин да пооправим нещата хехе :thumbs_up:

Пак благодаря за отделеното време с нашите записи хехе

Отговорено

Чакайте и аз да се направя на специалист.

Господин Великов, добре си барнал микса, но е станал много поп за моя вкус. Според мен истината би била някъде по средата между твоя микс и оригиналния. То и е доста до въпрос на вкус де.

Отговорено

Към Ники:

Ако си плащате, няма такива неща като "писна им от нас" ...:--)

Щом ще се издавате и промотирате, тавата трябва да звучи OK.

Знаеш ли после колко ще те е яд, ако сега не пипнете тук-там...

Както казах и по-горе, ако мога, бих помогнал.

Към fLiSk:

Звучи "по-поп", защото от тяхното mp3 софта прави wav, който после пак дъвче на mp3 ...

От това упражнение се появява "фленджъроподобен" (ебаси израза...) ефект...

Ако всичко е lege artis, нещата си идват на мястото.

Освен това е бърз и прост пример с VST...

Ако се пипне от разбираща ръка, няма да ти е толкова "поп"...:----)

Отговорено

Ясно, точно флейнджъроподобния ефект имах предвид, защото с него китарката губи малко от агресията, а баса става много фънки. От друга страна групи като Freak Kitchen правят много добър звук сходен на този, тъй че...

Отговорено

Браво банда. Добри записи сте направили. Има хляб във вас, дано запазите групата и да се развивате все така. Сигурен съм, че тепърва ще се чува името ви.

"Критиката" на Великов е нещо, което не се случва всеки ден в този форум - хвала на такива юзъри :yes:

Отговорено

Браво, слушах парчетата няколко пъти, и всеки път се открива по нещо ново в песните.Супер стегнат саунд , който кефи и хем е съвременен хем леко олд скул. Фил пее като... Фил демек хипер яко :punk_guitar: