Steppenwolf Отговорено Ноември 18, 2005 Отговорено Ноември 18, 2005 Значи, за горното не искам да съм разбиран погрешно - че трябва да си физик, едва ли не. Е, изреденото - интерференции, модулация (амплитудна, честотна, фазова, импулсна...), нямаше как, беше ми в програмата в електротехникума, но и преди това ми бяха любопитни. Подобни влизат по-скоро в професията на един озвучител, макар да се изучават стандартно и по физика в гимназията, подобно на Фурие във висшата математика (което е най-важното за разбиране на музиката, то си е душата на звука, оттам почват другите разклонения), тъй че за тия неща като природа и физика няма оправдание, ако някой го е мързяло.. Или пък, може да бъдат разгледани от занимаващите се със синтез и програминг. А за композитора е важно да знае предимно музикалната акустика и психоакустиката - тези два дяла, за да разбира функционирането на музиката. Няма как качествено да бъдат обхванати всички неща, няма човек за всичко. Един русенски джазист казва, че за да си добър в нещо, трябва предимно с него да се занимаваш (затова си има озвучители, композитори и т.н.). В противен случай тук-там ще има пробойни. За мен е много важна теорията - тя е твърдата глазура отгоре върху сладкиша, който приготвям с фантазия във въображението. Ето какво казва Michael Cretu (човекът зад Enigma и съпруг на дископевицата Sandra): Question: You think musical notes, do you hear inside your mind what you then write down? Michael Cretu: No, I don't. I just use my classical know-how a lot. With certain changes of key, I just know what's wrong and what's right. This is no accident but calculated. I do "hear" that this is right. There are things on the album, for instance, when my son came into the studio and I scared him. It creates a set of noises in the background which I left on because it's perfect. Ай стига с офф-топика . Цитирай
Steppenwolf Отговорено Ноември 18, 2005 Отговорено Ноември 18, 2005 (Редактирано) Glacierise, казаното от теб прилича да е хубаво. Аз не съм китарист, но дълбая много в теорията и както бях писал под предния псевдоним Stone, имах желанието да направя сайт по музикална теория, но не просто превод, а редакции, добавки и промени - обяснения по моему и изяснения. Изисква време за отдаване, което напоследък ми е оскъдно, и не знам кога ще стане. Вбъдеще би могло някакво сливане да измислим - един повече по едно да работи, друг - по друго (примерно, пишеш по практическата част, аз пиша из раздела по хармония и полифония, и т.н.). Това като възможност, щото, както отбелязах, нямам на идея кога ще мога да се хвана с такова чудо. Сега имам доста стари изпити да вземам и вземането им е спешно и наложително (от рода на икономики и пр. ). Редактирано Ноември 18, 2005 от Craig Цитирай
Recommended Posts