Icarus Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 (Редактирано) Тествах си вчера позиции на микрофоните при запис и реших да се допитам и до нечие друго мнение, че ми гръмна главата от търчене от компютъра до шкафа и обратно и не знам и аз какво чувам вече. АмпЪТ е Blackheart 5W, шкаф 1х12 със Селешчън, микрофоните са: electrovice cobalt4, shure sm57, akg c3000, камиончетата са наличните :Р ей го дей и семпъла: http://www.esnips.com/doc/2468158f-9e99-42...eb83/sample3mic Снимах и разположението на микрофоните, че не си е работа със схемички и диаграми, после не мога да разбера какво съм имал предвид. Тъй че ако някой изяви желание, мога да кача и снимков матр'ял. Е, как е положението? едит: ех тоя пълен член... Редактирано Юни 30, 2009 от Icarus Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 30, 2009 Отговорено Юни 30, 2009 Сори за оспамването, но искам супер много да похваля въпросната главица Блекхарт. Тя е изключително ПРОЗРАЧНА! Всеки ефект в нея си звучи супер готино и със собствения си цвят! Много съм доволен от вчерашните тестове на Vox Satchurator. В другия ми АМР не че звучеше зле, обаче в Блекхарт-а просто размаза! Все едно на Vox свиря! Супер готино изпъкна характера на ефектчето. Много яко! Относно записа - звучи доста добре! И мога да кажа в пъти по-добре от моите опити да запиша нещо. Така че може и да не е на световно ниво, но със сигурност не си на нулата като мен! Трябва да тейпнеш нещо в микс да чуем там как ще флезе... Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 30, 2009 Отговорено Юни 30, 2009 Амааа искам да видя де са микрофоните. Звука ми хареса, ама ми се чини, че по към средата си ги набучил (между центъра и ръба имам предвид). Цитирай
Icarus Отговорено Юни 30, 2009 Автор Отговорено Юни 30, 2009 (Редактирано) Днес врътнах още няколко семпъла с почти същото разположение на микрофоните. Само шура го врътнах малко под ъгъл, както се вижда на снимката отдолу. Иначе беше дирекшън срещу каба. чиста/крънч китара overdrive - NAudio Firesound drive - MXR Distortion III опит за хай гейн - NAudio S-amp Най-съм доволен от крънча, който се прави с този амп. Изключително яко звучи! Но колкото се повече се вдига драйва, толкова по-зле става за мен. Което е напълно нормално - това НЕ Е нито метълски, нито хай гейн амп и това е положението. На всички семпли има постоянно включени MXR Dyna Comp (като компресията е на минимума - идеята е просто да изравни звука на струните), и Seymour Duncan Pickup Booster (който ползвам за да вдигне нивото след компресора; просто това камионче на MXR много характерно оцветява звука, и на това ниво ми харесва, но просто е ниско, затова бууствам сигнала с десетина децибела - но това е абсолютно перфектно чист бууст, това е идеята на SD камиончето) Ето и снимка на микрофоните: Както се вижда, кобалтът е точно на ръба на говорителя, а шурът даже е извън него, сочи срещу дървенията Понеже съм много 'кадърен' фотограф, хич не си личи где е AKG-то. В равнината със шкафа е една педя над него, срещу медианата на говорителя, на около метър разстояние. В левият канал е АКГ-то (кондензаторен), а десния са смесени шура и електровойса., пълна панорама и на двата канала. Абсолютно никаква обработка, записа е 320 кбпс мп3. Като извод - това е олд скул амп. Не става за метъл, но за стар рок, блус и някои леки алтърнатив неща си е е*ал майката! Редактирано Юни 30, 2009 от Icarus Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Юли 4, 2009 Отговорено Юли 4, 2009 (Редактирано) Браус! Черното сърце кърти отвсякъде. Скоро пробвах БХ15Х и се се разглобих Мнооо ми е мерак да пусна БХ5Х в моя 4 х 12 бокс ако искаш свирни да тест Редактирано Юли 4, 2009 от AFTER-THE-RAIN Цитирай
Icarus Отговорено Юли 5, 2009 Автор Отговорено Юли 5, 2009 Оха! Где го намери 15 ватовия брат? Да не би Динакорд да са се сетили да го внесат най-накрая? Иначе с кеф ше го тествам, ама малко кофти размъкването на главата от Стара Загора до София и обратно. А на тебе с тая секция още по-кофти. Ако го измисля непременно ще пиша. Цитирай
Recommended Posts