Jump to content
Българският форум за музиканти

Blackheart и камиончета разни


Icarus

Recommended Posts

Тествах си вчера позиции на микрофоните при запис и реших да се допитам и до нечие друго мнение, че ми гръмна главата от търчене от компютъра до шкафа и обратно и не знам и аз какво чувам вече. АмпЪТ е Blackheart 5W, шкаф 1х12 със Селешчън, микрофоните са: electrovice cobalt4, shure sm57, akg c3000, камиончетата са наличните :Р

 

ей го дей и семпъла:

http://www.esnips.com/doc/2468158f-9e99-42...eb83/sample3mic

 

Снимах и разположението на микрофоните, че не си е работа със схемички и диаграми, после не мога да разбера какво съм имал предвид. Тъй че ако някой изяви желание, мога да кача и снимков матр'ял.

 

Е, как е положението?

 

едит: ех тоя пълен член...

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за оспамването, но искам супер много да похваля въпросната главица Блекхарт. Тя е изключително ПРОЗРАЧНА! Всеки ефект в нея си звучи супер готино и със собствения си цвят!

Много съм доволен от вчерашните тестове на Vox Satchurator. В другия ми АМР не че звучеше зле, обаче в Блекхарт-а просто размаза! Все едно на Vox свиря! Супер готино изпъкна характера на ефектчето. Много яко! ^_^

 

Относно записа - звучи доста добре! И мога да кажа в пъти по-добре от моите опити да запиша нещо. Така че може и да не е на световно ниво, но със сигурност не си на нулата като мен! :)

Трябва да тейпнеш нещо в микс да чуем там как ще флезе... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амааа искам да видя де са микрофоните. Звука ми хареса, ама ми се чини, че по към средата си ги набучил (между центъра и ръба имам предвид).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Днес врътнах още няколко семпъла с почти същото разположение на микрофоните. Само шура го врътнах малко под ъгъл, както се вижда на снимката отдолу. Иначе беше дирекшън срещу каба.

 

чиста/крънч китара

overdrive - NAudio Firesound

drive - MXR Distortion III

опит за хай гейн - NAudio S-amp

 

Най-съм доволен от крънча, който се прави с този амп. Изключително яко звучи! Но колкото се повече се вдига драйва, толкова по-зле става за мен. Което е напълно нормално - това НЕ Е нито метълски, нито хай гейн амп и това е положението.

 

На всички семпли има постоянно включени MXR Dyna Comp (като компресията е на минимума - идеята е просто да изравни звука на струните), и Seymour Duncan Pickup Booster (който ползвам за да вдигне нивото след компресора; просто това камионче на MXR много характерно оцветява звука, и на това ниво ми харесва, но просто е ниско, затова бууствам сигнала с десетина децибела - но това е абсолютно перфектно чист бууст, това е идеята на SD камиончето)

 

Ето и снимка на микрофоните:

p6090303.jpg

Както се вижда, кобалтът е точно на ръба на говорителя, а шурът даже е извън него, сочи срещу дървенията :greenball:

 

Понеже съм много 'кадърен' фотограф, хич не си личи где е AKG-то. В равнината със шкафа е една педя над него, срещу медианата на говорителя, на около метър разстояние. В левият канал е АКГ-то (кондензаторен), а десния са смесени шура и електровойса., пълна панорама и на двата канала. Абсолютно никаква обработка, записа е 320 кбпс мп3.

 

Като извод - това е олд скул амп. Не става за метъл, но за стар рок, блус и някои леки алтърнатив неща си е е*ал майката!

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Браус! :pray: Черното сърце кърти отвсякъде. Скоро пробвах БХ15Х и се се разглобих :)

 

Мнооо ми е мерак да пусна БХ5Х в моя 4 х 12 бокс ако искаш свирни да тест :D

Редактирано от AFTER-THE-RAIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оха! Где го намери 15 ватовия брат? Да не би Динакорд да са се сетили да го внесат най-накрая?

Иначе с кеф ше го тествам, ама малко кофти размъкването на главата от Стара Загора до София и обратно. А на тебе с тая секция още по-кофти. Ако го измисля непременно ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.