Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам всеки да си каже мнението !


d4_ghero

Recommended Posts

Китара не се избира по снимка!

 

Отивай по магазините, хващай в ръце, пробвай. Първо как се усеща в ръката ти, удобна ли е за свирене. После - как звучи (поискай да ти я включат - в добър усилвател). Междувременно и разгледай (и опипай) направата: сглобките, финиша, хардуера.

 

Тук може и да се намерят защитници на тая марка, дори фенове - кого ще слушаш? Само 'на живо' с китарата можеш да решиш. (Ако не разбираш и търсиш тук съвет - намери някой напреднал китарист да дойде с тебе вмагазина).

 

На слука!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Дам, ако не разбираш решението е само едно - с разбирач в магазина. Защото ако не си наясно, колкото и да се опитваш да си харесаш китара наживо (вместо по снимка) просто няма да знаеш къде да гледаш и как да тълкуваш наблюденията си :) Другия вариант е трудния - взимаш нещо на късмет, и с течение на времето и евентуалния ти прогрес ще откриваш слабите страни на китарата... една по една, ако си паралия работата е лесна, взимаш някой премиум инструмент и имаш 100% гаранция, че имаш качествена китара, и всичко зависи само от теб самия, обаче ако нямаш кинти е дълъг е трънлив път. Аз минах през 7 "поколения" китари, всяка по-добра (или по-малко смотана) от предишната, докато стигнах до инструмент който не ме ограничава, а аз него ;)

 

Инък за 400 лева може да се вземе сравнително приличен инструмент за начинаещ. Имай го предвид преди да се хвърлиш на стаг... преди години имах един скуаер, от "топ" моделите, тогава беше 450 лева, сега сигурно е по евтин, определено е китара, на която човек може да се научи да свири, и да минат поне 2 години преди да почне да го спъва

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тез парици даже и някой Ibanez може да се намери от Микро серията, според мен са по-добри от Stagg, но нито едното съм държал в ръце, нито другото. Както казаха по-горе трябва да пробваш и да видиш.

 

P.S.1:Ето няколко линка да видиш спецификациите на тези китари. Цените ти ги пращам от сайта на Икономов.

http://mci-bg.com/show_product.php?product=393 < с тремоло

http://mci-bg.com/show_product.php?product=420 < с фиксиран бридж

 

P.S.2: Препоръчвам ти да не се Осланяш 100% на мнението ми, защото съм начинаещ.

P.S.3: НадявАм се да съм помогнал, дори мъничко.

P.S.4: <Пиша го просто за кеф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Meжду другото за тия пари на старо от форума може да си вземеш доста по-прилична китара.

Щото за 400 кинта не може да очакваш кой знае каква нова.

По принцип съм чувал все лоши неща за тия Стаггове. Така, че по-добре не си зимай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да не съм чак толкова вещ в тези неща, но смятам, че за тези пари (сиреч 400лв.) можеш да си купиш доста по-хубава китара. Лично аз до преди 5 дни свирех със Stagg и след промяната не ми дава душа да кажа нещо хубаво за Stagg-a. Преди мен някой беше казал Cort, също LTD за около 450лв може да се намери. Не е за пропускане и раздела Купувам / Продавам, защото може да те огрее някоя оферта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ти кажа. Тяло от елша, гриф от явор.

Остава въпросът за селекцията на дърветата и изработката.

Аз не съм съгласен с мненията по-горе, че китарата е боклук, но при Стаг наистина трябва да знаеш какво да гледаш, за да улучиш добре израборена(без дефекти) китара. За целта трябва да вземеш с теб човек, който наистина разбира.

Иначе наистина Cort прадлагат идея по-добри качество(по-малко дефекти) на близки цени. Squier имаха шоумастери навремето, но аз лично сега не бих си взел нищо тяхно под Classic Vibe сериите.

Имай предвид и че ибанците, които препоръчват доре са с тяло от липа, а стага е с тяло от елша, което придава своите звукови различия.

 

Като финал. бих те посъветвал, ако искаш подобен на LP звук да вземеш Vintage или Rochwood или друго махагоново LP копие.

Може и да изчакаш да изпадне на старо такова. Разглеждай "Продавам".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също няма да пропусна да кажа хубава дума за Ямаха, чиято дъска вече хм... 7ма година ми върши перфектна работа и не е мръднала

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз ще се изкажа като бивш притежател на Стагг - само че друг модел. Моята не беше чаааак зле, но, достатъчно зле, че в един момент да съжалявам, че съм я купил. Естествено, не изключвам вероятността да откриеш "бисер в пепелището", ама що ли не ми се вярва... :greenangel:

Иди, пипни, прецени, ама ако нямаш опит - ще ти е трудно, поне на мен ми беше. Най - добре хвани някое приятелче, дето свири поне от известно време, за да може да прецени дали е ОК бройката... Иначе за толкова пари - по - добре сложи още 100 кинта и ще намериш много модели на различни марки. Мисля, точно Vintage ЛП копията бяха на 500 кинта...

Ако не държиш на си с ЛП - китари много, ЛТД-та има точно на по 450 кинта (и 100/100 ще са по - добри от СТАГГ), Айбанез, Джаксън са малко по - скъпи... Има. :)

 

Но за СТАГГ... Аз бих пропуснал... :hysterical:

 

Може и да изчакаш да изпадне на старо такова. Разглеждай "Продавам".

 

Бтв, това също е много добра идея, просто имай малко търпение... ;)

Редактирано от Jorko_Beliata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно преди 2 месеца бях поставен пред същата дилема. Същият Stagg LP. Та отидох в магазина пробвах го... не беше зле. След това хванах и един Ibanez, след това и два Squire-a... И накрая се спрях на Ibanez-a - grg 170, ако не се лъжа. Та моят съвет е отиди пробвай няколко китари и сам ще се увериш коя ти подхожда, коя ти е най-удобна и коя издава звука, който искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.