Jump to content
Българският форум за музиканти

кожи за про м


Recommended Posts

Моля за вашите съвети какви кожи да сложа на "про м"-а.Решил съм,че ще са ремо амбасадор за резонаторни,но за бойните се двоумя между емперър и пинстрайп.Търся дълбок и плътен звук,но не за сметка на отпуснати кожи.Моля за коментари по темата,като предварително Ви благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

След като си се спрял само на тези 2 модела,аз бих препоръчал Пинстрайпа.В момента съм с Емперър-бели и малко твърд ми идва звука,като целя средна опънатост на кожите,в общи линии подобно на фабричните настройки.Заради пръстена по периферията на Пинстрайпа звука е малко по-мазен и е една идея по-приглушена кожа,поне на мен така ми се струва.А до колко ще се върже с Про М,това е друг въпрос.Аз съм със Стейд Къстъм и на тези по-дебели корпуси и не толкова плътна и твърда дървесина,мисля,че по-дебели кожи вършат по-добра работа,поне за моя вкус,така че скоро и аз ще се върна на Пинстрайп независимо,че не свиря много тежко.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключи пинстрайпа и сам си отговори на въпроса!!

Може и на томовете да сложиш коутед(coated) , aз съм много доволен от резултата!!

Ето адна от 3 те комбинации които най - много харесвам(на английски , че не ми се превежда)

 

Toms top: Clear Emperors

Toms bottom: Clear Ambassadors

Snare: Emperor X Coated or Emperor Coated

Bass Drum: Powerstroke 3 Clear

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като си се спрял само на тези 2 модела,аз бих препоръчал Пинстрайпа.В момента съм с Емперър-бели и малко твърд ми идва звука,като целя средна опънатост на кожите,в общи линии подобно на фабричните настройки.Заради пръстена по периферията на Пинстрайпа звука е малко по-мазен и е една идея по-приглушена кожа,поне на мен така ми се струва.Скоро и аз ще се върна на този модел,независимо,че не свиря много тежко.

Благодаря за отзивчивостта!И като си почнал, дай съвет и за кожа на касата,моля.Резонаторната мисля засега да оставя рекламната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и Данчо ти е написал,Powerstroke 3 е много добър избор,но и доста скъп поне в Камертон.Аз съм ползвал аналогичната на Еванс,но като цяло предпочитам еднакви кожи на целия сет-томове и каса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От касата ми се иска да постигна нисък и обемен звук,без кънтене и прекалено отзвучаване,а също и да има лек елемент на плякане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи идеалното за теб е двупластова кожа с тънки пластове или еднопластова с един дебел пласт, плякането го постигаш като отпуснеш бойната кожа, а резонатроната я настройва= в зависимост от това колко и кънтеж ниски искаш. Също ако искаш да ограничиш отзвучаването - хубаво е да заглушиш - това отново е по твой вкус(и големина на заглушителя бил той парцал/дунапрен/специално проектирана възглавничка)

 

Сори, че не мога да ти дам точния модел Ремо, но не свиря с такива, разтърси се на сайта им са описано пластове дебелини включително и най-общо за какви апликации, по това което описваш - търси кожа за метъл/хардрок :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво мислиш за Powerstroke 3?Какво може да се постигне с такава кожа,защото има възможност да я взема с отстъпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти свърши работа определено, препоръчвам ти за твойте цели клиър варианта и си вземи лепенки за под чукчетата ако ти се дават пари, ще добави доста живот за кожата и пик на звука.

 

Ще ти е по лесно със заглушаването, тя си има собствено, може дори да не се наложи да се занимаваш с възглавнички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Райзинга е официален дистрибутор,както и Фелибе в Пловдив.Цените на последните, поне в сайта им ,са като в немските интернет магазини.Провери и във Фактор,чух,че са получили нова партида Ремо.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.