юлчо Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 Моля за вашите съвети какви кожи да сложа на "про м"-а.Решил съм,че ще са ремо амбасадор за резонаторни,но за бойните се двоумя между емперър и пинстрайп.Търся дълбок и плътен звук,но не за сметка на отпуснати кожи.Моля за коментари по темата,като предварително Ви благодаря. Цитирай
vihro Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) След като си се спрял само на тези 2 модела,аз бих препоръчал Пинстрайпа.В момента съм с Емперър-бели и малко твърд ми идва звука,като целя средна опънатост на кожите,в общи линии подобно на фабричните настройки.Заради пръстена по периферията на Пинстрайпа звука е малко по-мазен и е една идея по-приглушена кожа,поне на мен така ми се струва.А до колко ще се върже с Про М,това е друг въпрос.Аз съм със Стейд Къстъм и на тези по-дебели корпуси и не толкова плътна и твърда дървесина,мисля,че по-дебели кожи вършат по-добра работа,поне за моя вкус,така че скоро и аз ще се върна на Пинстрайп независимо,че не свиря много тежко. Редактирано Юни 25, 2009 от vihro Цитирай
drumvarna Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Изключи пинстрайпа и сам си отговори на въпроса!! Може и на томовете да сложиш коутед(coated) , aз съм много доволен от резултата!! Ето адна от 3 те комбинации които най - много харесвам(на английски , че не ми се превежда) Toms top: Clear Emperors Toms bottom: Clear Ambassadors Snare: Emperor X Coated or Emperor Coated Bass Drum: Powerstroke 3 Clear Цитирай
юлчо Отговорено Юни 25, 2009 Автор Отговорено Юни 25, 2009 След като си се спрял само на тези 2 модела,аз бих препоръчал Пинстрайпа.В момента съм с Емперър-бели и малко твърд ми идва звука,като целя средна опънатост на кожите,в общи линии подобно на фабричните настройки.Заради пръстена по периферията на Пинстрайпа звука е малко по-мазен и е една идея по-приглушена кожа,поне на мен така ми се струва.Скоро и аз ще се върна на този модел,независимо,че не свиря много тежко. Благодаря за отзивчивостта!И като си почнал, дай съвет и за кожа на касата,моля.Резонаторната мисля засега да оставя рекламната. Цитирай
vihro Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Както и Данчо ти е написал,Powerstroke 3 е много добър избор,но и доста скъп поне в Камертон.Аз съм ползвал аналогичната на Еванс,но като цяло предпочитам еднакви кожи на целия сет-томове и каса. Цитирай
Katsko Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Пинстрайп за томове. За каса не си казал какъв зук търсиш... Цитирай
юлчо Отговорено Юни 26, 2009 Автор Отговорено Юни 26, 2009 От касата ми се иска да постигна нисък и обемен звук,без кънтене и прекалено отзвучаване,а също и да има лек елемент на плякане. Цитирай
Katsko Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Ами значи идеалното за теб е двупластова кожа с тънки пластове или еднопластова с един дебел пласт, плякането го постигаш като отпуснеш бойната кожа, а резонатроната я настройва= в зависимост от това колко и кънтеж ниски искаш. Също ако искаш да ограничиш отзвучаването - хубаво е да заглушиш - това отново е по твой вкус(и големина на заглушителя бил той парцал/дунапрен/специално проектирана възглавничка) Сори, че не мога да ти дам точния модел Ремо, но не свиря с такива, разтърси се на сайта им са описано пластове дебелини включително и най-общо за какви апликации, по това което описваш - търси кожа за метъл/хардрок Цитирай
юлчо Отговорено Юни 26, 2009 Автор Отговорено Юни 26, 2009 Какво мислиш за Powerstroke 3?Какво може да се постигне с такава кожа,защото има възможност да я взема с отстъпка. Цитирай
Katsko Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Ще ти свърши работа определено, препоръчвам ти за твойте цели клиър варианта и си вземи лепенки за под чукчетата ако ти се дават пари, ще добави доста живот за кожата и пик на звука. Ще ти е по лесно със заглушаването, тя си има собствено, може дори да не се наложи да се занимаваш с възглавнички. Цитирай
юлчо Отговорено Юли 23, 2009 Автор Отговорено Юли 23, 2009 Взех си всичко освен амбасадор клиър 10" и 12".Къде да потърся? Цитирай
vihro Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 (Редактирано) Райзинга е официален дистрибутор,както и Фелибе в Пловдив.Цените на последните, поне в сайта им ,са като в немските интернет магазини.Провери и във Фактор,чух,че са получили нова партида Ремо. Редактирано Юли 23, 2009 от vihro Цитирай
Recommended Posts