Er6m Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 (Редактирано) Аз лично като не знам нещо как звучи и нямам възможност да го чуя в момента на живо си пускам youtube пиша името на ефекта, избирам няколко от стотиците видео демонстрации на ефекта и чувам и виждам какво има и какво може и горе долу как звучи. Ако ми харесва, тичам в магазина да го пробвам, ако не търся следващата марка/модел. Ако това може да ти помогне при избора или поне да ти даде насока - пробвай. Специално зуумове има МНОГО Редактирано Юни 24, 2009 от Er6m Цитирай
Бицев Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Аплодирам благородството на odisey, но изборът на 505 II не е само щастлива случайност. Първо, съгласен съм с мненията, че за начинаещ точната марка и модел процесор не е от голямо значение - затова е практично да се вземе най-евтиното (винаги по-добре от втора ръка - за същите пари се взема по-висок клас техника). И да се свири, докато назрее нужда от подобряване на играчките. Но 505 II e особен случай - той е култов ефект в (оплютия дигитално-пластмасов) свят на процесорите. На времето си недостигнат по възможности от далеч по-'престижни' марки, най-популярният (най-продаван) ефект не само на Zoom, a от всички на света! Моделите след него още носят в основата си неговите основни модули и звуци. За начинаещ той може много. Свири примерно така (всички електрически партии) или така. Може и много повече, това е било мой вкус когато съм го ползвал. На YouTube, както писаха, сигурно има безброй примери. Разбира се, фабричните настройки и пресети не са най-идеални, много по-добри звуци се изкарват с бъзикане на настройките. @Odisey - ако си имал направени бленди, провери дали още стоят и напиши на момичето едно листче кое какво е. @Redhotsfan - добре е да намериш някой, който разбира, да ти понаправи една-две бленди по твой вкус (форумният ти прякор знак ли е за това? - докато се научиш как сама да си ги настройваш (поискай наръчника с инструкциите, ако го има). И направо му пращай на човека символичната сума, защото друго няма да ти трябва поне една година. А когато 'порастнеш' (в опита си) до истински звуци, вероятно и скъпи процесори вече няма да те устройват и ще търсиш аналогови отделни ефекти, нова китара, качествен усилвател. На слука! Цитирай
odisey Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) Надали (без да те потценявам) ще направиш на този етап разлика между "1и2", и "404 и 405", "606 и 707"....Поздрав. Никак не съм съгласен, когато човек свири той си представя някакво звучене колкото и да е начинаещ си иска да му звучи просто по неговия си начин и ръчка докато го напраи. С по хубавите неща тва става по лесно, с по лошите може и хич да не стане. От тая гледна точка колкото и да си начинаещ никога не ти е излишно нещо с повече екстри. Разбира се, фабричните настройки и пресети не са най-идеални, много по-добри звуци се изкарват с бъзикане на настройките. @Odisey - ако си имал направени бленди, провери дали още стоят и напиши на момичето едно листче кое какво е. @Redhotsfan - добре е да намериш някой, който разбира, да ти понаправи една-две бленди по твой вкус (форумният ти прякор знак ли е за това? - докато се научиш как сама да си ги настройваш (поискай наръчника с инструкциите, ако го има). То и по нета има колкот искаш настройки ама аз свиря с ХиФи усилвател та едва ли ще свършат много работа А то зе че се оказа че сме родом и от един и същи град с фенката ))) Редактирано Юни 25, 2009 от odisey Цитирай
prayer4eto Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Аз не успях да разбера от цялата тема някой играл ли си е да сравнява звука на старите модели 505II, 606II, 707II с новите G1(X), G2(X) ? Защото аз старите модели не съм ги чувал, а доколкото разбирам, вие пък не сте чували новите. (Говоря за заигравка вкъщи, не за клипчета от youtube. ) Цитирай
odisey Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Ем аз лично съм сравнявал 505, 505II, 707II, G1 и G2. G1 е просто много много орязано и не си заслужава, G2 е новичко, хубавко, но по скъпо, 707II е супер ама е старичък вече и пластмасов, за 505 няма кво да говорим те са си култови работи от отминали епохи и сички ги знаят Цитирай
sevenstring Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Не съм чел коментарите дотук. Искам само да кажа, че като за цената и класа му (а именно доста ниски) имам много добри спомени от 606, с какъвто свирих и правих първите демота и участия в предната ми група. Също така от 505 II, с каквито свиреха другите китаристи в групата. Звукът не е чудо и всякакви очаквания в това отношение трябва да са реалистични, но има много варианти да звучат прилично и директно, и през кубе ... и като цяло вършат вършат много добра работа. На обратния полюс са впечатленията ми от 505 и 707II. Кофти попадения. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Аз съм чувал повечето изброени и са все един дол дренки, ама... Все пак: 1. Лек превес има G серията пред старата; 2. 707 е ужасен шумогенератор! Цитирай
Icarus Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Съгласен съм с Бицев, че 505 II e култов Така или иначе в началото се съмнявам да направиш каквато и да е разлика между него и нещо повече, така че направо го грабвай, а и цената, на която ти я дава съфорумника ни, си е наистина символична и винаги можеш да ги прежалиш тия 40 лв. А ако се научиш и да изкараш звук от това нещо, можеш да изкараш от всичко Досега на живо съм виждал само един авер да го прави, и евалата му! Цитирай
sevenstring Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) ^Абсолютно вярно! "Аналогичен случай у наше село" (в случая напълно сериозно) е китаристът, с когото свиря вече 5 години. Какъв звук вади тоя от това нещо ... няма другаде толкова звук за толкова пари. Редактирано Юни 25, 2009 от sevenstring Цитирай
redhotsfan Отговорено Юни 25, 2009 Автор Отговорено Юни 25, 2009 Е,вие добре казвате сега,ама къде бяхте вчера като питах Вече поръчах 606,и дори 505 да бил добър за начало,свърши вече Цитирай
Icarus Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 ^Е това е форум, да не е телефонна линия, че да ти отговаряме на секундата Уначе успех с новата играчка и с китарката Цитирай
rockozaurus Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 @odisey, офертата за ZOOM 505 още ли е валидна(понеже гледам че момичето се отказало)?Ако е валидна бих изкал да се възползвам(пиши ми на ЛС) ...Или всичко е било вълна от кавалерски чувства? Цитирай
odisey Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 @odisey, офертата за ZOOM 505 още ли е валидна(понеже гледам че момичето се отказало)?Ако е валидна бих изкал да се възползвам(пиши ми на ЛС) ...Или всичко е било вълна от кавалерски чувства? Имаш ЛЦ Цитирай
Recommended Posts