Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво ше кажете за тази китара?


velit

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ako тялото на китарата наистина е от елша си струва. Не знам дали можеш да намериш елшова китара на тази цена иначе.

Най-евтините squier са от агатис, а може би има и такива от шперплат. Други марки често ползваt агатис също.

Tрябва да се пробва все пак, както и да се идентифицира дървесината. Затова ти препоръчвам да избереш такава с полупрозрачен лак, през който дървото се вижда.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

не е лоша офертата но по-добре потърси нещо във купувам-продавам аз си взех преди време един усилвател squer за 50 лв а другите 250 може да си вземеш китара вярно че в комплекта имаш кабел(3лв) и колан(5лв) а те дори не са задължителни ако искаш можеш и да не ги взимаш(е освен кабела) моят приятел има китара за 800лв и свири на компа тогава можеш да си вземеш доста прилична китара за 300лв

Редактирано от SLASH588
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, това става само ако си абсолютно начинаещ...особено "кубенцето"...

Ако ли не, послушай гореизказалите се...

Но преди всичко - ПРОБВАЙ-ПРЕЦЕНИ-и тогава ДЕЙСТВАЙ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На зададения въпрос просто няма правилен отговор...

Какво ще кажете?-можеше да уточниш поне какъв стил музика би искал да свириш.За нивото ти се съди от самата тема, така че като за начинаещ китарата едва ли е лоша.Зависи какво очакваш от нея."Пробвай, чуй, купи..." си е универсално правило, само дето трябва опит, за да можеш да прецениш достойнствата на дадена китара.Така че спокойно-купувайки тази китара, няма да се минеш :thumbup:

Успех с музиката и поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми основно ще свиря хард рок не съм много начинаещ свиря от 4 години на класическа, мога да свиря с пръсти и перце...

 

 

мерси и на теб успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнението ми за тези комплекти винаги е било следното и едва ли ще се промени, докато евентуално и те не се променят, което едва ли ще се случи: ще свири ли - вероятно да; добър ли е - със сигурност не. Накратко, това са възможно най-любителските и в най-добрия случай посредствени варианти.

 

Ако можеш да заделиш малко повече пари и/или ти се занимава да потърсиш поотделно и на старо, по-добре. Ако не ти се занимава, няма лошо - пак ще има на какво да свириш, просто няма да е най-доброто, което си можел да си позволиш.

 

Що се отнася до стилове, мисля, че, колкото и да не са на мода сред доста хора тук, стратокастърите са относително универсални и добро начало за всеки и всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една позната девойка имаше такава и я разцъках веднъж-дваж. Хич не ме кефи. Колкото се мъчих да я сетъпна като хората, тремолото пак разтройваше дори само като го погледна. Тонът ми се стори ужасно тънък и мизерен, а на пипане и усещане като цяло - не ме кефеше да я пипам и усещам. Усилвателчето също е за кофата.

 

Съгласен съм с мнението на sevenstring - че ще свири, ще свири, и дотам. По-добра идея и според мен е или да вземеш нещо на старо, или да се огледаш за други подобни стартови пакети - примерно Washburn имат нещо такова, което ми се струва една идея по-добър вариант. И в двата случая с другарче, което е малко по-навътре с нещата. Има кубенца втора ръка за по стотина лева тук-там (наскоро във форума гледах обява за някакво беринджърче, което обажда прилично за парите си и за начинещ е разумен вариант) и китарка за към двеста - я някой washburn, може би някоя yamaha от ниските серии, cort, richwood евентуално.

 

Имах кофти мислене за stagg нещата като цяло, но се убеждавам, че е по-скоро предразсъдък и трябва да се слуша, като се избира. Кухарки има сносни за малко пари, Евтим наскоро ми представи една електрическа Стаг (макар и не от най-евтините), която звучеше доста приятно, познати и уважавани от мен барабанисти ползват чинели стаг като оборотни.. Затова не трябва да сме предубедени, когато избираме каквото и да било. Но все пак мнението ми за тоя модел точно си остава негативно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една позната девойка имаше такава и я разцъках веднъж-дваж. Хич не ме кефи. Колкото се мъчих...

 

:huh::D ,, Гиерге, не разбрах кое си разцъкал- девойката или китарата й :D:)

(шегувкам се),, ами в интерес на истината и аз съм я разцъквал тая китарка и не останах доволен, както и собственичката й от нея... Може би конкретната бройка е била проблемна,,може би изобщо..

та моето мнение не се различава от досегашните, но моя съвет е да избягваш китари в такива пакети... пробвай повече инструменти обикаляй магазините, ослушвай се във форумите, китари поне има, разбира се задължително е да си с по-опитен от теб когато се пробват.

Според мен 300лв не са малко за китара, може да са малко за нова китара...

Незнам и кое те е насочило към точно този инструмент, ако си пробвал и формата ти е удобна :ok: одобрявам..

имай впредвид обаче, че електрическата китара няма почти нищо общо с класическата. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно лазано тази китара и на половината цена не бих я взел.

От друга страна за 330лв можеш да си вземеш Ibanez GAX30 от Икономов. вярно е, че не е с тази форма но, това да е проблема

Музикален център Икономов --> ценови листи--> Ibanez

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като горд притежател на Stagg :huh: ти казвам че ще имаш проблеми с електрониката, тремолото, адаптерите ти ще шумят доста...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми изглежда много як комплект за начинаещ. Бих си го взел, но не мога да пропусна малката подробност, че нямам 300 лв. :huh: Естествено аз нямам никакво понятие, но вида на страт-овете винаги ме е кефел. Аз лично одобрявам, защото да купуваш на части е много гадно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.