danny3 Публикувано Юни 22, 2009 Публикувано Юни 22, 2009 (Редактирано) здравейте, преди бая годинки свирих на класическа китара и сега пак ми се присвири срещам сериозни затруднения в избора на китарка можете ли да ми препоръчате китара която мога да си купя лено и бързо от някой съфорумник или магазин в софия? мога да отделя до 300лв свирил съм на класическа но нямам нищо против сега да си взема класическа или акустична падам си по мелодийките на blackmore's и най-вероятно ще се опитам да свиря нещо от по-лесничките мелодии приемам освен съвети за марка/модел който се предлага у нас, също и директни предложения от съфорумци благодаря ви предварително! едит: също така ако някой си е купувал кремона, да помогне как и от къде, четох само хубави работи но не намирам как и от къде мога да си купя кремона Редактирано Юни 22, 2009 от danny3 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 (Редактирано) Част, от марките, които се продават са: Yamaha(Dynacord) Washburn(Малък ЦУМ/Фактор???) Fender(xxxx) Stagg(Malyk ЦУМ/други магазини) Valencia, Richwood и др.(Капъша) Walden(не знам къде, но ги хвалят) Стаг не са скъп, звучат прилично но не са супер-добри. Фендер - евтините са ОК според мен, но не ги прехвалват твърде много. В РФ има и други марки, които можеш да пробваш. Washburn - бях хващал един модел, които струваше около 220 и ми хареса като за парите си, но не бих казал, че е върха. Yamaha.. разрови се назад в темите. Имаше един модел F310, който kitaratapesho и synchu доста активно препоръчваха и аз им се доверявам на мнението, понеже са в час. Valencia - имаше една класическа с пиезо в Капъша за около 500 - много ми хареса, а и май не я е продал още. Walden - нeскъпи китари, които са хвалени. Можеш да чуеш и из раздел "семпли". Има записи на някои китари. Също така пробвай и прецени. Виж и тази оферта: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=60273 Малко по-дебело от твоята граница, но може би си заслужава. Разгледай и другите оферти в раздел "Продавам". Редактирано Юни 22, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Icarus Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 Walden-ите са в Динакорд. Готини китарки са (като за парите си, разбира се), въпреки че класическите не знам как са, не съм ги тествал. Но имам от уестърн сериите, направил съм и кратък семпъл в съответния раздел. Цитирай
Dawnfall Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 Също бих препоръчал Cort (също от Dynacord). Когато си купувах електрическа пробвах една класическа на Корт и доста ми хареса като звучене... не че много разбирам де Цитирай
beltar Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 Здравей,ако ще е класическа можеш да пробваш и Кремоните.Преди време се отбих до Казанлък и се оказа,че нашите хора правят учудващо добри китари.Цените почваха от 220 лв.Ако ти скимне да ходиш,мини през музикалния магазин на Херберт.При него има всичко,а и човека е изключително честен. Цитирай
synchu Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 ^добре е да дадеш координати на "музикалния магазина на Херберт" :-) Цитирай
beltar Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Голяма съм тиква,съжалявам!Ето мейл:musichousekazanlak@yahoo.de,а това е телефон на жена му(Марион Реттерат):0888323046,само че ще трябва да се оправяте на английски или немски.Имам и адреса,но не мога да ви ориентирам,защото не се постарах да запомня улиците.Цар Симеон Велики 3.Това е адреса. Цитирай
synchu Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Това е в Канзас (Казанлък) нали ? Следващият път кат ходим при бабата на жената непременно ще го посетя ... Цитирай
danny3 Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) благодаря ви, и за страхотните предложения, възползвах се взех си това: http://www.hohner.eu/index.php?585 китарата ме грабна още от първия звук който издаде но по струните има петна и там където са петната струните не са гладки можете ли да ме посъветвате от къде да си взема струни и какви ? искам хубави струни по възможност малко са ми се разнежили пръстите, от бая време не съм свирил, но бъзро ще влезна в ритъм преполагам благодаря отново! Редактирано Юни 23, 2009 от danny3 Цитирай
synchu Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Честито. Къде се намираш, за да те посъветваме за струните откъде да си ги купиш? Ще трябва разбира се да откриеш струните, които най-много си отиват с твоята китара, което е въпрос на експерименти ... В БГ, ако не се лъжа се намират: - Earnie Ball Earth Wood - Elixir Acoustic - D'Addario - Guild - Martin мисля че имаше също... Колегите ще ме допълнят. Аз персонално, като дебелина на струните, предпочитам Light/Medium (12- 54 или 53 като размер) или Medium (13-56), но зависи от конкретната китара и стила ти на свирене, като марка предпочитам Thomastik-Infeld (които в БГ ги няма за мое съжаление), Ernie Ball EarthWood, Elixir, Martin, Guild в зависимост от конкретната китара, но приблизително в този порядък Цитирай
badValue Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) във всички музикални магазини има струни за акустична аз предпочитам ФосфорБронз(93/7) пред Бронз(80/20), но това вече е въпрос на вкус на първо време сложи 10ки за да ти посвикнат пръстите .. но натам трбява да ги удебелиш за по- добър звук марки Fender,ErnieBall,Martin,Darco,D'Addario,Ямаха... и т.н. каквито и да вземеш щом са ръждясали няма да сгрешиш.... може и да пробваш от бебеТом (май в момента има само мартин подходящи) пък като смениш 2-3(че и повече марки) ще разбереш кой ти допадат.. моя фаворит са Ърни(ErrnieBall-SlinkyAcoustic) ред: сънчо ме е изпреварил в пост-а гледай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са за акустична ... тези за ел също ще станат, но няма да са са толкова звучни Редактирано Юни 23, 2009 от badValue Цитирай
Recommended Posts