Rakshas Публикувано Юни 15, 2009 Публикувано Юни 15, 2009 Здравейте, От една седмица се опитвам да подакрам MIDI-то на ALESIS DM5 така, че да мога да го ползвам с REASON 4. Кабела който ползвам е USB-MIDI няк'ъв ефтин китайски боклук (може в него да е пробалема). След като забия кабела в компа диода за USB на кабела светва и компа си засича VIEWCON интерфейс, който от своя страна се вижда в REASON-a. След щателно изчитане на юзер гайда на дръм модула (то не че има кво толкоз да се чете за мидито му де) и изреждане на всички възможни комбинации от интерфейса на модула (за по-сигурно) - не постигнах никакъв ефект. Диода на кабела за MIDI-OUT вобще не светва като удрям падовете, съответно и в REASON-a не се случва нищо. Въпроса ми е някой борил ли е такъв проблем? Възможно е и аз да пропускам нещо. И вобще ако някой има идея как да вържа барабаните към компа през MIDI, ще съм много благодарен ако удари едно рамо! Цитирай
programista Отговорено Юни 15, 2009 Отговорено Юни 15, 2009 (Редактирано) Аз си купих миналата седмица такъв кабел за моя Alesis D4, но още не съм го пробвал. Все не остава време за това. Борих се да свържа Behringer vamp-2 и не успях, но с proteus-a нямаше проблем/ Довечера ще пробвам и с Алесис-а и ще пиша. бтв: имаш ЛС Редактирано Юни 15, 2009 от programista Цитирай
alexander anev Отговорено Юни 15, 2009 Отговорено Юни 15, 2009 извинете а тъпия въпрос,но за какво са тия кабели?качват се миди файлове от компа на модула ли?ако да,как се пускат Цитирай
Rakshas Отговорено Юни 15, 2009 Автор Отговорено Юни 15, 2009 Ами то и това става ако искаш да вкараш звуци които ги няма в модула. Което мен не ме устройва, няма да се свири на живо с тея барабани. В случая ми трябват за обратното да вакрам миди сигнала от барабаните в компа и да ползвам саунд банките на REASON или някаква друга програма, която има доста по добри звуци и така да записвам барабаните. Цитирай
soulfly Отговорено Юни 15, 2009 Отговорено Юни 15, 2009 (Редактирано) имах същя проблем....обърни кабелите за in и out, които излизат от дръм модула и виж дали ще стане. Редактирано Юни 15, 2009 от soulfly Цитирай
enuffZnuff Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 (Редактирано) Така виж си IN трябва да е в OUT OUT към IN .Но, не мисля че това ти е проблема .Сега ще ти напиша моите настройки пробвай да ги въведеш тях в 5цата . MIDI: Pchg - ON , Ctrl - ON TABLE: 127 , INT: 20 Send sysex : ALL ROOT:( няма значение от коя нота ще чете при мен е 36 C1) CHAN : 10 , Thru : ON MIDI: Local ON В настройките на Reason му задай конкретния източник от който искаш да чете и го сложи 1ви Редактирано Юни 17, 2009 от enuffZnuff Цитирай
ellkano Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Момчета, кажете откъде сте си купили такива кабели - MIDI-USB и за какви пари? Цитирай
enuffZnuff Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 в почти всеки магазин за аудио видео се продават. хубавите са към 40 лв Цитирай
Recommended Posts