Jump to content
Българският форум за музиканти

Rakshas

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Rakshas

  1. Много благодаря. Абсолютно точно си описал това което се получава при мен. Забравих да спомена, че става въпрос за по-твърда музика. Ще се заема тия дни да видим какво ще излезе.
  2. Изгубих цял час да чета темата, като се надявах на някой конкретен съвет в областта. А то, както в повечето форуми - 90% пишкомер, 10% смислени изказвания, но без да се каже нещо конкретно. Та ще се пробвам да задам конкретне въпрос и много ще се радвам на конкретен отговр. Да уточня предварително: въпреки, че с колегите свирим вече 14 години и сме правили доста домашни записи - нямаме нищо общо с професионализма. Съответно въпроса ми е за постигане на максимален резултат в домашни условия. Хардуера е Pentium Quad Core 3 GHz/4GB RAM, E-MU 0404 USB, китарите и баса са Ibanez среден клас (6-700 лв.), барабаните са електронни през REASON 4, клавира и той през REASNO 4. Едно от нещата които се опитвам да постигна (ако някой бъде така добър да даде акъл за това, ще питам и за други ) е вокала така да "влезе" в останалите инструменти, че да не седи като изсран отгоре. Доста съм експериментирал, но крайния резултат никога не ми харесва. Пък и понеже не съм звукозаписен инженер - стрелям на посоки с ефектите та дано стане нещо . Има ли някакви конкретни "техники" и/или правила за това?
  3. Еми теглиш си REASON 4 например, инсталираш, четеш малко как се работи с него. Общо взето това е
  4. Ами то и това става ако искаш да вкараш звуци които ги няма в модула. Което мен не ме устройва, няма да се свири на живо с тея барабани. В случая ми трябват за обратното да вакрам миди сигнала от барабаните в компа и да ползвам саунд банките на REASON или някаква друга програма, която има доста по добри звуци и така да записвам барабаните.
  5. Здравейте, От една седмица се опитвам да подакрам MIDI-то на ALESIS DM5 така, че да мога да го ползвам с REASON 4. Кабела който ползвам е USB-MIDI няк'ъв ефтин китайски боклук (може в него да е пробалема). След като забия кабела в компа диода за USB на кабела светва и компа си засича VIEWCON интерфейс, който от своя страна се вижда в REASON-a. След щателно изчитане на юзер гайда на дръм модула (то не че има кво толкоз да се чете за мидито му де) и изреждане на всички възможни комбинации от интерфейса на модула (за по-сигурно) - не постигнах никакъв ефект. Диода на кабела за MIDI-OUT вобще не светва като удрям падовете, съответно и в REASON-a не се случва нищо. Въпроса ми е някой борил ли е такъв проблем? Възможно е и аз да пропускам нещо. И вобще ако някой има идея как да вържа барабаните към компа през MIDI, ще съм много благодарен ако удари едно рамо!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.