Rising_Force Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Aко не се лъжа Malmsteen ползва Economy Picking за всякакви гами, а не altern. Според мен при Alter. се хаби доста време при преминаването от струна на струна, което хич не е удобно за Shredding. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivivdim Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Aко не се лъжа Malmsteen ползва Economy Picking за всякакви гами, а не altern.Според мен при Alter. се хаби доста време при преминаването от струна на струна, което хич не е удобно за Shredding. Такива като Малмстийн (не че познавам втори Малмстийн ) могат да си позволят какво ли не - просто е адски добър. Съветвам те да отработиш едни и същи неща по двата начина и да сравниш резултата - запиши се и забави записа за да чуеш добре какво точно се е получило. Според мен и по двата начина можеш да постигнеш висока скорост - търси "чист" пикинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Aко не се лъжа Malmsteen ползва Economy Picking за всякакви гами, а не altern.Според мен при Alter. се хаби доста време при преминаването от струна на струна, което хич не е удобно за Shredding. Malmsteen може да бъдеш сигурен ,че за скали ползва само и единствено ALTERNATE пикинг както и Michael Romeo (видях че някъде ставаше дума за него) .Не бъркайте alt. picking с economy - правилото при първото е редуване на удари надолу и нагоре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rising_Force Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Aко не се лъжа Malmsteen ползва Economy Picking за всякакви гами, а не altern.Според мен при Alter. се хаби доста време при преминаването от струна на струна, което хич не е удобно за Shredding. Такива като Малмстийн (не че познавам втори Малмстийн ) могат да си позволят какво ли не - просто е адски добър. Съветвам те да отработиш едни и същи неща по двата начина и да сравниш резултата - запиши се и забави записа за да чуеш добре какво точно се е получило. Според мен и по двата начина можеш да постигнеш висока скорост - търси "чист" пикинг. Благодаря за съвета. Пробвал съм доста пъти да сравнявам двата вида пикинг и все стигам до извода, че като свиря някоя гама (например един най-прост хармоничен минор) много по-лесно и чисто излиза с икономично изПерване. Например - пробвайте да изсвирите само първите 5-6 такта на "Трилогията" Опус 4ти с Алтер. пикинг да видим дали ще стане. Извод: Според мен истински шред се прави само с икономичен пикинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rising_Force Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Aко не се лъжа Malmsteen ползва Economy Picking за всякакви гами, а не altern.Според мен при Alter. се хаби доста време при преминаването от струна на струна, което хич не е удобно за Shredding. Malmsteen може да бъдеш сигурен ,че за скали ползва само и единствено ALTERNATE пикинг както и Michael Romeo (видях че някъде ставаше дума за него) .Не бъркайте alt. picking с economy - правилото при първото е редуване на удари надолу и нагоре А ти можеш да бъдеш сигурен, че Ингвей комбинира двете и не използва нито само едното, нито само другото. Особено за гамите (или "скали" както чета наоколо) той използва така нареченият "кръгов" пикинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Особено за гамите (или "скали" както чета наоколо) той използва така нареченият "кръгов" пикинг. "кръгов" пикинг ???? Би ли обяснил ,плз ... Не съм казвал ,че Малмстийн ползвал САМО и ЕДИНСТВЕНО алт. пикинг ,казах че при свирене (за бързите пасажи си говорим тук) на скалички ползва алт. пикинг ,а НЕ иконъми .Не се заяждам ,просто пояснявам + тва преди по-малко от час свирих едни упражнениица от неговото DVD и пак му се възхищавах на перфектната пикинг-постановка на дясната ръка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rising_Force Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 (Редактирано) Особено за гамите (или "скали" както чета наоколо) той използва така нареченият "кръгов" пикинг. "кръгов" пикинг ???? Би ли обяснил ,плз ... Не съм казвал ,че Малмстийн ползвал САМО и ЕДИНСТВЕНО алт. пикинг ,казах че при свирене (за бързите пасажи си говорим тук) на скалички ползва алт. пикинг ,а НЕ иконъми .Не се заяждам ,просто пояснявам + тва преди по-малко от час свирих едни упражнениица от неговото DVD и пак му се възхищавах на перфектната пикинг-постановка на дясната ръка Ами на мен ми е обяснено по следния начин - използваш максимално малки движения от китка като при преминаването от една струна на друга ръката ти описва вид елипса или дъга. Доста трудно се свиква, но свикне ли човек, вече е доста лесно. Както казва Yngwie - "За да овладееш кръговия пикинг, задължително трябва да умееш alternate пикинг." Редактирано Ноември 4, 2005 от Rising_Force Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Ноември 4, 2005 Share Отговорено Ноември 4, 2005 Сигурен съм ,че точно това е казал Игниту . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 Извод: Според мен истински шред се прави само с икономичен пикинг. земи чуи Майк Анджело и пак ще си говорим, неговите шредове са предимно(да не кажа напълно) с алтернейт, и някак си ми звучат доста по-бързи и изчистени от на Ингви(това си е само мое мнение) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivivdim Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 Например - пробвайте да изсвирите само първите 5-6 такта на "Трилогията" Опус 4ти с Алтер. пикинг да видим дали ще стане. Извод: Според мен истински шред се прави само с икономичен пикинг. Като говориш за първите тактове на Трилогията, включваш ли трите встъпителни прехода, с малки паузи м/у тях (уникални като звучене ) или имаш предвид това което следва по-нататъка? Ако е първото - без коментар (на скорост съм ги докарвл що годе, но това нагло "цигулково" звучене на друго място не съм го чувал). За другото - първите 3 тона са с 1 удар на перото, 4-тият (все още на първа струна) - "по избор на клиента" , нататъка спокойно си караш на алтернейт (леле колко е мъчено това парче от мало и голямо... ). Хайде успех по стъпките на Ингви! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st0rmblastt Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 (Редактирано) Aко не се лъжа Malmsteen ползва Economy Picking за всякакви гами, а не altern.Според мен при Alter. се хаби доста време при преминаването от струна на струна, което хич не е удобно за Shredding. Такива като Малмстийн (не че познавам втори Малмстийн ) могат да си позволят какво ли не - просто е адски добър. Съветвам те да отработиш едни и същи неща по двата начина и да сравниш резултата - запиши се и забави записа за да чуеш добре какво точно се е получило. Според мен и по двата начина можеш да постигнеш висока скорост - търси "чист" пикинг. Благодаря за съвета. Пробвал съм доста пъти да сравнявам двата вида пикинг и все стигам до извода, че като свиря някоя гама (например един най-прост хармоничен минор) много по-лесно и чисто излиза с икономично изПерване. Например - пробвайте да изсвирите само първите 5-6 такта на "Трилогията" Опус 4ти с Алтер. пикинг да видим дали ще стане. Извод: Според мен истински шред се прави само с икономичен пикинг. За скорост алт. пикинга е много по-добър, поради простата причина, че като тръгнеш да свириш бързо с иконъми пикинг, "икономията" ти убива скоростта..."разваляш" си ъп-даун-ъп-даун серията и това бави(примерно два ъпстроук-а един след друг)...виж видеото на Майк Анджело(да, по-бърз е от Ингви, колкото и да не ви се иска на някои), той го обеснява много по-добре от мене...Ето ти и едно доказателство: пробвай тремоло на коя да е сруна(или на две): така: --д-г-д-д-г-д-г-г--д-г --0-0-0-0-0-0-0-0-0-0 и след тва така(алт.): --д-г-д-г-д-г-д-г--д-г --0-0-0-0-0-0-0-0-0-0 Едит: въпросната Трилогия не ми е проблем с алтърнейт да я свира, даже с иконъми не мисля, че ше успея. Редактирано Ноември 5, 2005 от st0rmblastt Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 Благодаря за съвета. Пробвал съм доста пъти да сравнявам двата вида пикинг и все стигам до извода, че като свиря някоя гама (например един най-прост хармоничен минор) много по-лесно и чисто излиза с икономично изПерване. Например - пробвайте да изсвирите само първите 5-6 такта на "Трилогията" Опус 4ти с Алтер. пикинг да видим дали ще стане. Извод: Според мен истински шред се прави само с икономичен пикинг. С така нареченото от теб "икономично изПерване" по-чисто може да излезе само ако переш с Ариел, но ако става дума за свирене даваш абсолютно безпочвени и безмислени твърдения и ако някой младеж чете темата и види твоя бисер ще вземе да си каже - видиш ли почвам само economy picking да тренирам. Да не говорим за "извода" в края на мнението ти - е как можа да го кажеш?! Вземи изгледай малко повече уроци на водещи китаристи, изчети малко интервюта и ще ти светне, че такова нещо като по-добър, най-добър или какъвто и да било стил на пикинг няма а за максимално изчистено и акцентирано свирене се използва alternate picking като предпочитан стил независимо колко сложен или бърз е пасажа които ще се свири. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 Ето ти и едно доказателство:пробвай тремоло на коя да е сруна(или на две): така: --д-г-д-д-г-д-г-г--д-г --0-0-0-0-0-0-0-0-0-0 и след тва така(алт.): --д-г-д-г-д-г-д-г--д-г --0-0-0-0-0-0-0-0-0-0 Въпросното доказателство е изключително неудачен пример!! При икономичния пикинг се свирят последователно два еднакви удара само при преход на друга струна!! Естествено, че тремоло се прави с alternate!! И чисто технически погледнато икономичният пикинг е по-икономичен (ах, каква изненада) откъм движение и :arrow: дава шанс за по-бързо свирене. Има обаче още един куп фактори, от които зависи. П.П. За да не се изтрепвате, кой стил е по-добър, нека да ви затапя с един цитат (по памет): Като се подготвях за този урок (Speed Kills), изгледах няколко подобни видеота и това, което ми направи впечатление беше, че един казва, че неговият стил на пикинг е най-добрия, друг казва, че първия смуче( ) и неговия е най-добър. За мен няма най-добър - аз ги предпочитам всички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st0rmblastt Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 (Редактирано) Примерът нарочно е такъв. Това, че е по икономичен НЕ компенсира време при наистина бързото свирене! Трябва да се опита за да се усети, ама с нещо наистина бързо, не стандартните Малмстийн-ски истории(напр. Трилогията, която не е критерий за голяма скорост). Наистина, при самата ъп-даун-ъп-даун-... последователност наистина по-бавно се преминава от една струна на друга, отколкото при икъноми-то. Нарочно съм дал тоя пример, защото като се свири бързо, рабата е абсолютно същата като на една сруна(в смисъл самата скорост) и с алтърнейт се постигат по-високи резултати. Не мога да го обесна хубаво да му се не знае! Абе вижте в Speed Kills, той обеснява много добре човека(Анджело) точно защо. Пробвайте... Редактирано Ноември 5, 2005 от st0rmblastt Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobolin Отговорено Ноември 5, 2005 Share Отговорено Ноември 5, 2005 (Редактирано) И аз да добавя един цитат от видеото на Майкъл Ромео: "Така, това е урок номер едно - пикинг и пръстовки. Ще ви демонстрирам пример за моя стил на пикинг - предимно алтернейт. И така ..." И следва нещо което трябва да се види и чуе. Тук няма как да се напише. Редактирано Ноември 5, 2005 от Bobolin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts