Armaggideon Отговорено Ноември 11, 2004 Автор Отговорено Ноември 11, 2004 Axe, пич, ще ме прощаваш, ама как го измисли това, че не пеел точно определени тонове??? Че дори и уважаемият Мъстейн пее точни тонове... а за тоя да не говорим! Чекни няколко вокални таба на Пантера! След като някой е успял да направи вокален таб, начи все пак пее точни ноти А да не говорим, че табовете са яко правилни... А междудругото никой не е казал, че в дета не се пеят точно определени тонове, НАПРОТИВ! Според мен е пъти по-трудно да пееш ДЕТ вокал от колкото чист Хеви, защото в дета е няква ултра омазано, а нотата пак си я има... в момента се сещам за един адски точен пример: Iron Maiden - Aces High Children Of Bodom - Aces High А ако трябва да се задълбоча... когато пееш дадена нота в по-ниска октава отново е по-трудно, тъй като чисто физически разликата между тоновете е по-малка (в смисъл, разликата в ЧЕСТОТИТЕ между тоновете е по-малка), така че е и по-трудно за диференциране... Митак, виках ти аз, че разбирам, ама ти не верваш хахаха Глупости! Не е казано, че като ревеш, непременно пееш по-ниско. Пример: Леми - пее много дрезгаво, но в същото време доста високо. Става въпрос за тембър. Разбираш го, когато се опиташ да пресъздадеш въпросната партия Цитирай
AXE Отговорено Ноември 11, 2004 Отговорено Ноември 11, 2004 Нека офтопик дискусията продължи тук. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 абе истина си е в Е-строя има всякакви изроди на тоя свят, които са експериментирали безумно, ама дай ние, неизвестните никому, да си знаем добре Е-то засега, пък после...ще му мислим! Цитирай
spotlight_kid Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 ами и аз използвам Ernie Balll9:46 много яки струни са и не смятам да ги сменям/като марка/макар че половината свят свири с такива.Използвам всичко на всичко 3 настройки .....обикновенната от Ми........често свиря о от Ми бемол /като Ингви/ и в някои случаи свиря в нормална Ми настройка като като свалям 6 струна до Ре :guitar: Цитирай
Snowwhite Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 Аз не си изневерявам на класиката в мене-предимно италиански строй ползвам,понякога я смъквам с около тон,за да ми е по-басовко,да гали ушенце .А онова мързеливото-само 6та да ми е "ре"...Не е гот,ако се прави замо заради петиците... Ползвам D'Adario 0,11 - 0,52(едни приятели дочули,че им се радвам на струнките и ми ги взели тия).А и аз така или иначе си предочитам по-дебели,не свиря сола-не ми трябват тънки. Цитирай
AXE Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Да ъпдейтна В момента свиря със 10-52 и съм страшно доволен От Е свиря ъф корс Другата китара (веднага щом й оправя електрониката ) ще я ръчна на D . За съжаление и тя е със 10-52, а за нея ми се иска 10-60 като тия дето Armaggideon спомена. Но такива не съм виждал никъде :killyou: Цитирай
vovcho Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Аз в момента съм с Ърни 10ки. Следваштите ще са ми слинки хибрид дето 1,2,3 са от 9ки а 4,5,6 са от 10ки. Ако свалиш на Еб е много по-лесно да се пее обаче не ми харесва толкова звука. А иначе 6та я дропвам в ре понякога, като съм на кеф и стават големи изродщини Цитирай
bobalan Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 9-46 Д'Адарио на шестструнната китара, стандартна настройка. На седемструнната са фабричните още, но установих че ми е доста по удобно седма струна (дебелата) да е А, а не В. Така си свиря нещата някак по-лесно, а и на концерти става доста брутално. Цитирай
Joys Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 D'addario 13-ка. Доста дебелички и яки пръстчета иска. Вече никъде не намирам този размер. Ако някой знае нека бъде така добър да сподели Настройка от D стандартна. Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Аз имам един познат,който снощи ми каза,че ще ти внесе,стига да кажеш какво точно искаш.Попитах го специално за теб Цитирай
Abbath Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Fender 150LR (0.09,0.11,0.16,0.26,0.36,0.46),D G C F A D Цитирай
James Hetfield Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Аз съм на Е настройка с D'Adario 9.42. Много са добри и ги препоръчвам на всички. Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Хмм... интересно Изглежда, че само двама души тука се кефим на 0.8 - 0.38 (Ernie Ball Extra Slinky). Сега обаче обмислям да мина на 9-ки, че след като подрънкам малко на бас-а и хвана китарата след това, усещането е твърде странно. Цитирай
Elmo Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Хмм... интересно Изглежда, че само двама души тука се кефим на 0.8 - 0.38 (Ernie Ball Extra Slinky). И аз съм с таквиз. В началото ми бяха много странни, особено 8цата постоянно имах усещането че ще се скъса, защото преди това бях с доста дебели струни. На звук обаче определено много ме кефян на чисто (без ефекти). Настройката си ми е стандартна Е. Цитирай
AXE Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 D'addario 13-ка. Доста дебелички и яки пръстчета иска. Вече никъде не намирам този размер. Ако някой знае нека бъде така добър да сподели Настройка от D стандартна. Ти си уруд. Сега ми кажи че свириш и сола и те признавам Цитирай
Recommended Posts