Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Aбе те и други има с грейт саунд, който за една седмица се превръща в нот-со-грейт саунд, а за две-три в "джъст-анадър-саунд-that-sux-big-time" :) Визирам Д'Адариото, Фендър, Ямаха които са масовите струни наоколо. Чат пат се появяват GHS, които са значително по-държеливи, а пък аз лично карам на трудно подновяемите ми запаси от Dean Markley .

ami moite sa na 6 meseca veche cherni no pak svirqt! :violin:

to moje i da si lichi tuk tam po solata mi.... :blink:

• Отговори 98
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Както споменах в един друг топик хвърлил съм око на една 7 струнна китара и тогава ще мога да свиря още по-тежко  само да си уредя кой да ми я внесе.

Хах..не че при стандартни настройки няма супер тежки рифове :) . Кефи си е Downtunned звука ама сега като свиря прекалено често бързи рифове, струва ми се звучи по добре от C нагоре 6-та. А сега като се замисля що не пробвам да си взема и едни 0.50 и да я настроя примерно BF#BCGC тоест все едно имам ..2 чифтва 6-та 5-та и 4-та струни с различни настройки ..все пак сола не свиря :blink:

Щото ако го направиш басиста ти (демек аз) ще те убие.

Отговорено

А значи... извинете ме, че се връщам назад в темата, но я кажете нещо повече за Пантера!!!

След като правят такива неточни настройки как се разбират с вокала??? Не съм чувал някой да казва на вокала си:

Айде сега пей от половин полутон над ре :blink: хахаххаха :)

Отговорено

Защо трябва да му го казват с думи? Той уши няма ли си :D

Пък и то при Пантера........ :) В смисъл че Анселмо не пее някви точно определени тонове - нали е death metal все пак :blink:

(никак не ми се спори за стила на Пантера, така че моля без коментар ;) )

Отговорено

амиии :happy: куча марка едни такива златисти, свивани в някой мангасарски цех , карат по 2-3 месеца и после нови, неуточнена дебелина - за акустичен саунд на ре настройка са отвратителни иначе за жулене става, най странното е че верни като тон :)

Отговорено

Аз свиря с 9ки, но следващият път вече определено ще слагам 10ки (пак в Ми ще си свиря), просто тези са ми прекалено тънки...

Само дето ме притеснява това, че освен да пренастройвам интонацията и тремолото, май ще трябва и релиса на грифа да променям, а това малко ме притеснява.

Отговорено

От известно време карам на D'addario менте 10-52 и хич не е зуе, верваите... Естествено първите 10ина часа е най-готино, докато не им изпада покритието ;)

Опънал съм ги върху Ibanez RG 270 и на заден адаптер вадят доста приличен звук (на чисто обаче). Проблема е че на по крива бленда вече има проблеми с ниските и започва да звучи малко глухо и си е кофти това... :) Но пък при предния двоен адаптер го няма този проблем. Само звука е малко по тенекиджийски :happy:

Отговорено

Axe, пич, ще ме прощаваш, ама как го измисли това, че не пеел точно определени тонове???

Че дори и уважаемият Мъстейн пее точни тонове... а за тоя да не говорим! Чекни няколко вокални таба на Пантера! След като някой е успял да направи вокален таб, начи все пак пее точни ноти :happy: А да не говорим, че табовете са яко правилни...

А междудругото никой не е казал, че в дета не се пеят точно определени тонове, НАПРОТИВ! Според мен е пъти по-трудно да пееш ДЕТ вокал от колкото чист Хеви, защото в дета е няква ултра омазано, а нотата пак си я има... в момента се сещам за един адски точен пример:

Iron Maiden - Aces High

Children Of Bodom - Aces High

А ако трябва да се задълбоча... когато пееш дадена нота в по-ниска октава отново е по-трудно, тъй като чисто физически разликата между тоновете е по-малка (в смисъл, разликата в ЧЕСТОТИТЕ между тоновете е по-малка), така че е и по-трудно за диференциране...

Митак, виках ти аз, че разбирам, ама ти не верваш хахаха :)

Отговорено

Ми не знам - аз така го възприемам. Вие па кво зехте да се засягате? Никъде не съм казал death metal-a е гаден, лесно се пее или нещо от сорта.