Jump to content
Българският форум за музиканти

Програма за плейбек


Recommended Posts

Кажете програма за плейбек т.е. като почна да пея и гласът ми да се чува на тонколоните. Пробвах с настройките от Control Panel, но не успях да го направя. Моля ви трябва ми спешно такава програма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ПО начина, по който си описал порблема си, може само да се гадае в няколко насоки какво искаш, но го карам според проблема ти, който е очевиден... ушечуен за теб. Сиреч - ушенечуен.

 

Това, за което говориш е начин на вкарване, свързване и изкарване на звуков сигнал. Първото необходимо нещо ти е микрофон; има от 3 до 3000 лв..

Второ (предполагаме) компютър поне с вградена аудио карта или аудио чипсет и съответен вход за микрофон (обикновено е зелено кръгче, но това пак зависи от самата адуо-карта). Трето - може да си има от самите драйвери (софтуера за твоята операционна система на компа) съответна програма-миксер, но може и да се ползва тази на самия Windows (Start -> Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> натискаш бутона Advanced...), говоря за Windows XP. Оттам ти се появява миксера, чиито компоненти-канали можеш да активираш от менюто му Options -> Properties (избираш звуковата си карта или чипсет, в която си пъхнал микрофона си и дали входящите-recording или изходящите-playback канали ти трябват да виждаш и активираш, заглушаваш или настройваш по сила и прочее). Трябва да виждаш изходящия-playback сигнал за Mic и да го "отпушиш" (да не е Mute-заглушен). За да можеш и да го запишеш обаче само него, трябва да го избереш във входящите-recording сигнали идващи през аудио картата.

 

Внимавай, щото ако си отметнал в Skype (позволи на Skype да регулира силата на звука) обикновено винаги когато се активира skype ще се избира именно микрофона ти като входящ сигнал, което не винаги е желателно, но зависи и от програмата с която ще записваш звуците си (от Mic, Line In, SPDF).

 

Би трябвало вече да си чуваш микрофона през слушалките или колонките. :) Като на средностатистичекси сащец ти го обясних все пак.

 

Сега по втория проблем с програмата за плейбек. Тук се чудя, но първо отговарям така както е въпроса. Има една прогрмака за караоке-миди файлове, която и екранче с текста ще ти изкарва... нарича се Karafun. Има я и обнародвана, че и с миди-песнички.

Ако пък искаш да записваш сам музиката си, моето предложение да се спреш на Reaper.

И в него ще трябва да понастроиш някои неща първо, но за това не ми се пише пак. ПОтърси от стари теми... може да намериш нещо.

Редактирано от Kurt Uvash
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията. Но от точно главният проблем ми е, че от настройките на драйверите не става плейбека. Свалих тази програма REAPER. Как да пусна плейбека на нея?

 

П.С Оправих плейбека на програмата. Как обаче да направя да се забавя по-малко, защото като почна да пея и звука идва малко по-късно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писано е 18 хил. пъти за саунд картите, драйверите, забавянето, свиренето в реално време и възможните варианти за разрешаване на проблемите. Сърч & рийд!!!

 

П.П. Можеш да пишеш и на НСБОЛ - Национална Служба Борба с Организираната Латенция... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шкумба,

отговарям ти направо: потърси си ASIO4ALL драйвера и попрочети нещата свързани с ASIO-то изобщо. И как да го използваш в Reaper и подобните му програми.

Тук във форума има информация за това. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.