Jump to content
Българският форум за музиканти

Ъм Bluetooth кабел?


Recommended Posts

;):drummer: Здравейте :drummer: Искам да питам понеже напоследък бях на няколко концерта а и се загледах в 1-2 лайф клипчета и гледам, че китарите на които свирят пичовете са без кабел ?! :) И стърчи едно странно нещо от дупката на китарата. Тва нещо като Bluetooth ли е, на какъв принцип е, има ли го на пазара в България, кви пари е, някой разбирач може ли да разясни :drummer: Предполагам открих топлата вода, но за всичко има 1ви път ^^

 

И да не пускам нова тема, само да питам за настройка 2 steps down какви струни като размер е най-добре? Примерно за 1 надолу си я правя с 12-54 Earnie ball gauges (в стандартна съм с 9ки) , но за 2 сигурно ще трябва по дебели или? Мерси предварително ;):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми да... горе долу като блутут... радио приемник и предавател. Има ги в БГ, да

 

А къде, какви пари? Всм аз живея в софия, но пак съм дълече от яките магазини и да не се разкарвам на празно, ако някои знае? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
12-54 :cheers2: Стига бе ... и това в Ми бемол ?!? ... аз свирих известно време в Ре (2 стъпки надолу) с 10-ки ...

 

Ре е 1 стъпка надолу. 1 стъпка е 2 позиций /прагчета/.

При всички положения в РЕ или МИ със струни 12-ки ще се преебе грифа на китарата.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно :) Мерси за инфото за струните, а за джаджата ще се разходя тези дни до динакорд и фактор да поразпитам :):cheers2: Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕЕ много полезна тема! Тъкмо щях да пускам и аз, зашото също искам да свиря с такъв предавател. Писна ми от тези кабели , постоянно се заплитат, прекъсват, бръждят и ме изнервят, но все още си свиря с такива за жалост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ре е 1 стъпка надолу. 1 стъпка е 2 позициИ /прагчета/.

При всички положения в РЕ или МИ със струни 12-ки ще се преебе грифа на китарата.

 

В РЕ може и да не се повреди грифа, особено ако не е 18мм/20мм дебел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към ianev_94 и всички останали, споделящи проблемите му :thumbs_up:

 

Колеги китаристи, не обвинявайте кабелите за лошия си опит! В противен случай рискувате да се превърнете в олицетворение на поговорката "Няма проста вода, има прости поливачи". Като ви слуша/чете човек може да си помисли, че всички кабели по света са си направили партия за борба с китаристите. Обаче аз досега не съм видял сред моите приятели китарист, който да си подреди нормално и прегледно кабелите. Абсолютно винаги и задължително всичко се нахвърля на пода в едно огромно, заплетено кълбо от захранващи и сигнални кабели, разклонители и ефекти и тя профилактично бива настъпвана, а след като се проявят първите проблеми и подритвана за фина донастройка, защото за чий трябва да се пазят кабелите, нали? :cheers2: Проблема е в културата и хигиената ви на използване на кабелите. Научете се кои кабели и жакове са по-качествени и издържливи. Колегите много пъти са обяснявали как и защо с жакове от 40 ст. не става. Научете се как да си правите кабелите, научете се и как да си ги пазите. Не ги настъпвайте! Подреждайте ги и ги разполагайте така, че да не се усукват и да се опъват! Навивайте ги и ги съхранявайте така, че да не са усукани! Споменах ли да не ги настъпвате?! Дори най-смотаният кабел ще ви изкара много, много дълго време ако съблюдавате горните препоръки. Освен това ще минимизирате риска кабела да ви прекъсне или разшуми точно когато най не трябва, както обикновено става. За 200 лева можете да си вземете някакъв предавател или 2 много хубави кабела (темата за кабелите от по 100 лева е дъвкана също). И да ви кажа под секрет, ако с безжичната си система се отнасяте както с кабелите си, и тя няма да ви служи дълго и добре. Защото предавателя се включва в китарата пак с кабел, приемника също се включва към chain-a ви с кабел, а и се захранва на всичкото отгоре. Така че количеството кабели около ефектите ви няма да намалее ни най-малко със поставянето на радио предавател и приемник във сигналната ви верига. Само ще се увеличи с един захранващ за приемника. А на всичкото отгоре шибаният предавател работи на батерии и трябва някой да се сеща да ги сменя и да има резервни? Наистина ли ви е необходимо, за да свирите в стаята си и по репетиции? Няма да говоря за компромисите със звука и смущенията при използване на wireless...

 

Тоя пост се получи поредния ми изблик, но го пиша с добри намерения. Не целя да обидя никого.

 

Поздрави и успехи на всички,

Марин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2-3 месеца закупихме подобен дивайс за една микрофонна система за запис на видеота. Защо такава, казва ли ти някой, шефа каза КУПЕТЕ и ние купихме. Както и да е ;) Взимаме системата, включваме я през пултче и външна звукова карта и три дни псуване и мъки от хора, които уж сме правили подобни изцепки не веднъж... Тук става дума за системка за 400-500лв., не за 2000 ;) Все пак има и много ядове със смущения, както Марин каза, а аз след неговия коментар се усмихнах, налях си едно прясно мляко с подсладител, облегнах се и изядох 3 моркова разтопен от кеф, като уважаващ себе си басист, който си подрежда кабелите и се доверява на жицата. :godbless:

 

П.П. Очаквайте скоро и безжични контакти! Господ да ни е на помощ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите, но никога не съм се отнасял с кабелите си лощо. Винаги съм ги пазел (за настъпването знам отдавна), винаги съм ги прибирал внимателно в шкафа, и съм много доволен от кабелите , но просто ще ми е доста по-удобно с един предавател, зашото имам и група. Когато свирим в залата обичам да се разхождам с китарата да куфея нали :girl_witch: и някой път кабелите ми пречат малко. Затова просто споменах че много бих искал да използвам такива предаватели вместо кабели. Не казвам, че кабелите не струват , а за това с хигиената никога не съм имал проблем - ако има нещо, което пазя като собствените си очи , това ще е оборудването за китарата ми и самата нея, зашото нямам полза да си ги троша сам. Все пак не разполагам с толкова пари, а и да имах много средства никога не бих си развалил собственото оборудване.

 

Поздрави , Янев : :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.