stratocaster Публикувано Октомври 31, 2005 Публикувано Октомври 31, 2005 въпроса, който ще задам може би ще предизвика смях у много хора тук, но не разбирам от електроника така че да питам все пак мога ли по някакъв начин да разбера колко миливолта е аутпута на адаптерите ми, защото не намирам инфо за тях никъде. на амп-а ми имам пийк индикатор и като трясна по силно струните той птисвтева има ли някакъв начин да се измери аутпута? също така да се разбере честотната характеристика на адаптера? благодаря Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 За изходния волтаж - мериш го с мултицет. За честотната характеристика не знам, но вероятно първо записваш на компа звук от адаптера и после с някоя програма от рода на SoundForge или Adobe Audition го анализираш. Цитирай
7thString Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 въпроса, който ще задам може би ще предизвика смях у много хора тук, но не разбирам от електроника така че да питам все пак мога ли по някакъв начин да разбера колко миливолта е аутпута на адаптерите ми, защото не намирам инфо за тях никъде. на амп-а ми имам пийк индикатор и като трясна по силно струните той птисвтева има ли някакъв начин да се измери аутпута? също така да се разбере честотната характеристика на адаптера? благодаря За пиковете и точната картина на изхода на адаптера ти трябва осцилоскоп- мултицета ще ти даде някаква мноооого усреднена стойност, но началния пик(като удариш с перото) често е 2-3 пъти по-силен от останалата част от сигнала. Повечето производители, между другото, пишат средното изходно напрежение на продуктите си- примерно в сайта на DiMarzio пише, че моя Evolution трябва да има 470mV изход. Да ама не- на осцилоскопа показва 2.5V пик, около 450mV на ниските струни и 500mV на високите- зависимостите са: разстояние до струните, материала на струните, МРЪСОТИЯТА по струните(съвсем сериозно и адекватно ти го казвам ), режима на адаптера(паралелно или последователно свързани бобини)... Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 31, 2005 Автор Отговорено Октомври 31, 2005 значи с мултицет не може да се определи с точнст? предполагам че тази мощност която дават не е пикова, а някаква усреднена :think: Цитирай
Begemot Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Само не разбрах, в крайна сметка с какво би ми помогнала цялата тази информация. Неразбирам, не че се заяждам. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Номинално, около 0.5В, пиково около 2-3 В. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 значи с мултицет не може да се определи с точнст?предполагам че тази мощност която дават не е пикова, а някаква усреднена :think: Няма да стане с мултицета. Мултицета е бавен и не може да засече толкова бързо пика на струната, а както каза 7thString той наистина е пъти по-силен от останалата част на сигнала. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 (Редактирано) С музтицета можеш да измериш номиналното изходно напрежение, но трябва да го настроиш да мери променливо напрежение, или да вържеш един грец след адаптера, и да мериш изправеното напрежение. Дано разбираш какво имам предвид . Редактирано Ноември 3, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts