Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Един псевдо разбирко купи на майка ми Асус и мога да заявя, че е голямо дърво и е пълен с недомислици. Изобщо не ми хареса! ;)

Отговорено

^^ Ето точно това трябва да се избягва "Video Graphics & Memory - Embedded ATI Radeon X1100".

И изобщо лаптопите на Асус наистина са пръчки. За тез пари по добре HP макар, че три дена ще му инсталира драйвери за какво ли не.

Отговорено

Де да беше само видеото проблема...

Да, вярно е за драйверите, но то на почти всички лаптопи е така - 3 часа драйверинг.

Друго си е МакБуук-a... пускаш и тръгва! :)

Отговорено
Един псевдо разбирко купи на майка ми Асус и мога да заявя, че е голямо дърво и е пълен с недомислици. Изобщо не ми хареса! :girl_cray2:

Какви недомислици имаш в предвид? Аз се занимавам с разни видове продукти на Асус (дъното ми е такова, старото ми дъно беше такова, телефона ми даже е Асус) от всички съм страшно доволен.

Отговорено (Редактирано)

Преди време и аз имах подобна дилема, преди това никога не бях имал ноутбук и малко насляпо купувах, въпреки че сериозно проучих. Само едно нещо категорично мога да кажа - преносим компютър и настолен такъв нямат нищо общо. Фирма, която е добра в едното може въобще да не прави свястно другото.

От доста събрана информация мога да споделя няколко неща, за които общо взето са единодушни всички специалисти и напреднали юзъри - да не се купуват евтини HP, демек Pavilion. По хардуерските форуми 2/3 от темите започващи с "проблем с..." са за въпросната серия на фирмата.

Колкото до Асус наистина са сериозна фирма за хардуер, но както споделих преносимите комютри са коренно различни от настолните по една причина - дизайн. При тях изключителен проблем е охлаждането на сгъчканите компоненти и доколкото съм чувал точно това е проблем на по-нереномираните марки като Асус, Ейсър, че дори и Фуджитсу. Иначе последните предлагат наистина уникални компоненти на най-ниската цена, но...

Замалко да забравя...освен това всички са единодушни да не е АМД базиран... Едно изказване в чуждестранен форум ми направи впечатление, беше нещо в духа на това, че само болен фен може да си купим мобилен процесор АМД.

Редактирано от Yves
Отговорено

Аз работя в една фирма, главно сме доставчици на интернет, но продаваме и компютри. От както работя тук, сме продали поне сто лаптопа от които над половината Асуси. Нито един клиент не се е оплакал. Веднъж един го донесе защото прегрявал и проблема беше че беше събрал много прах, изчистих го и спре да прегрява.

И много голям плюс за Асуса е че имат сервиз в България. Ако има проблем много бързо се отстранява и ако е в гаранция е безплатно.

Отговорено

Зависи за какво ти трябва. Аз, брат ми и сестра ми в рамките на 4 години се сдобихме с лаптопи и вършат перфектна работа. Разгледай марките ASUS, може да не са перфектни, но досега не съм имал сериозни проблеми, освен, че падат много семки в клавиатурата. :virtuoz:

Отговорено

Имаш право да си фен, аз казвам, че не ми харесва. Има кофти неща като конструктивни решения - позициониране на елементи и копчета; дизайн...

Много често хората купуват какво и как да е, дори изрично да имат инфо, че конкретна марка и дори линия е проблемна. Един приятел на майка ми има такъв Асус и откакто го е взел само се оплаква и недоволства, а тя точно такъв си взе. :pray: Или един друг фен, който си купи Фуджитцу-Сименс. Покрай нас на 3 от 4 такива лаптопи им гръмнаха по няколко неща, той същия си взе. Еми честито! :rocker:

За АМД-то сте прави - с Интел много по-лесно се прави Хакинтош... :virtuoz:

Отговорено (Редактирано)

Когато преди време си купувах външен аудио интерфейс за моята пръчка (Dell Inspiron 1300, BTW, пръчка - пръчка, ама бачка без грешка вече 3 години), попаднах на някакъв списък с чипсетове, които имали проблем с подобни устройства. За щастие точно моят не се оказа от тях, а и може-би това поколение чипове вече не е в обръщение, но за всеки случай не е зле и това да се чекне, като се купува, щото бяха доста разпространени.

Темата е полезна и ще я следя с интерес, само да не се разводни като всички останали ...

Редактирано от sevenstring
Отговорено

Човеко,казал си 1500лв,обаче при всички случаи ще ти трябва външна аудио-карта-поне на експрес слот,т.е.+200 лв минимум.аз от една година ползвам ейсър 5620 и досега нито един проблем с драйвъри,охлаждане и т.н.Вчера гледах в технополис в Бургас ейсър 5630-значително по бърз като процесор шина и памет за около 1000лв,може да се качва до 3гб рам/или 4/ама ама ай да не те лъжа.Не им вярвай на високо дефинираното аудио-нищо не става,като започнеш да редиш тупаните без свястна аудио карта.Проблема със споделеното видео може да го тушираш с още рам,ама това са стотинки.Иначе споделям с бейби томас-най вече мак,но ти гарантирам че тая конфигурация ще ти работи добре.

Отговорено

Ами аз вече поръчах Делл-а и го чакам да пристигне. Ще видим как ще се държи. Благодаря на всички отзовали се. Естествено не пречи да продължим дискусията. Съответно като е при мен компютъра ще споделя някакво мнение.

Поздрави на всички!

Боян