Jump to content
Българският форум за музиканти

Лаптоп?...


Recommended Posts

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Един псевдо разбирко купи на майка ми Асус и мога да заявя, че е голямо дърво и е пълен с недомислици. Изобщо не ми хареса! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Ето точно това трябва да се избягва "Video Graphics & Memory - Embedded ATI Radeon X1100".

И изобщо лаптопите на Асус наистина са пръчки. За тез пари по добре HP макар, че три дена ще му инсталира драйвери за какво ли не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Де да беше само видеото проблема...

Да, вярно е за драйверите, но то на почти всички лаптопи е така - 3 часа драйверинг.

Друго си е МакБуук-a... пускаш и тръгва! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един псевдо разбирко купи на майка ми Асус и мога да заявя, че е голямо дърво и е пълен с недомислици. Изобщо не ми хареса! :girl_cray2:

 

Какви недомислици имаш в предвид? Аз се занимавам с разни видове продукти на Асус (дъното ми е такова, старото ми дъно беше такова, телефона ми даже е Асус) от всички съм страшно доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Преди време и аз имах подобна дилема, преди това никога не бях имал ноутбук и малко насляпо купувах, въпреки че сериозно проучих. Само едно нещо категорично мога да кажа - преносим компютър и настолен такъв нямат нищо общо. Фирма, която е добра в едното може въобще да не прави свястно другото.

 

От доста събрана информация мога да споделя няколко неща, за които общо взето са единодушни всички специалисти и напреднали юзъри - да не се купуват евтини HP, демек Pavilion. По хардуерските форуми 2/3 от темите започващи с "проблем с..." са за въпросната серия на фирмата.

 

Колкото до Асус наистина са сериозна фирма за хардуер, но както споделих преносимите комютри са коренно различни от настолните по една причина - дизайн. При тях изключителен проблем е охлаждането на сгъчканите компоненти и доколкото съм чувал точно това е проблем на по-нереномираните марки като Асус, Ейсър, че дори и Фуджитсу. Иначе последните предлагат наистина уникални компоненти на най-ниската цена, но...

 

Замалко да забравя...освен това всички са единодушни да не е АМД базиран... Едно изказване в чуждестранен форум ми направи впечатление, беше нещо в духа на това, че само болен фен може да си купим мобилен процесор АМД.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз работя в една фирма, главно сме доставчици на интернет, но продаваме и компютри. От както работя тук, сме продали поне сто лаптопа от които над половината Асуси. Нито един клиент не се е оплакал. Веднъж един го донесе защото прегрявал и проблема беше че беше събрал много прах, изчистих го и спре да прегрява.

И много голям плюс за Асуса е че имат сервиз в България. Ако има проблем много бързо се отстранява и ако е в гаранция е безплатно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какво ти трябва. Аз, брат ми и сестра ми в рамките на 4 години се сдобихме с лаптопи и вършат перфектна работа. Разгледай марките ASUS, може да не са перфектни, но досега не съм имал сериозни проблеми, освен, че падат много семки в клавиатурата. :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш право да си фен, аз казвам, че не ми харесва. Има кофти неща като конструктивни решения - позициониране на елементи и копчета; дизайн...

Много често хората купуват какво и как да е, дори изрично да имат инфо, че конкретна марка и дори линия е проблемна. Един приятел на майка ми има такъв Асус и откакто го е взел само се оплаква и недоволства, а тя точно такъв си взе. :pray: Или един друг фен, който си купи Фуджитцу-Сименс. Покрай нас на 3 от 4 такива лаптопи им гръмнаха по няколко неща, той същия си взе. Еми честито! :rocker:

 

За АМД-то сте прави - с Интел много по-лесно се прави Хакинтош... :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Когато преди време си купувах външен аудио интерфейс за моята пръчка (Dell Inspiron 1300, BTW, пръчка - пръчка, ама бачка без грешка вече 3 години), попаднах на някакъв списък с чипсетове, които имали проблем с подобни устройства. За щастие точно моят не се оказа от тях, а и може-би това поколение чипове вече не е в обръщение, но за всеки случай не е зле и това да се чекне, като се купува, щото бяха доста разпространени.

 

Темата е полезна и ще я следя с интерес, само да не се разводни като всички останали ...

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човеко,казал си 1500лв,обаче при всички случаи ще ти трябва външна аудио-карта-поне на експрес слот,т.е.+200 лв минимум.аз от една година ползвам ейсър 5620 и досега нито един проблем с драйвъри,охлаждане и т.н.Вчера гледах в технополис в Бургас ейсър 5630-значително по бърз като процесор шина и памет за около 1000лв,може да се качва до 3гб рам/или 4/ама ама ай да не те лъжа.Не им вярвай на високо дефинираното аудио-нищо не става,като започнеш да редиш тупаните без свястна аудио карта.Проблема със споделеното видео може да го тушираш с още рам,ама това са стотинки.Иначе споделям с бейби томас-най вече мак,но ти гарантирам че тая конфигурация ще ти работи добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз вече поръчах Делл-а и го чакам да пристигне. Ще видим как ще се държи. Благодаря на всички отзовали се. Естествено не пречи да продължим дискусията. Съответно като е при мен компютъра ще споделя някакво мнение.

 

Поздрави на всички!

 

Боян

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.