Rado54 Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 Много добре разбрах, но на тия машинки има настройки които важат само за моята китара, но с твоята няма да стане.Казвам ти го от личен опит.По принцип почти винаги си правя един саунд, който ми харесва,но след като бодна друга китара - не е същия...и е нормално да е така. Наистина не съм против темата, но пак ще се родят нови митове, повярвай ми ..и ше стане една... Другото нещо е разликите в микрофона с който ще записваме. Още нещо- когато свиря със звука който ми харесва и се наложи да записвам за да го показвам,винаги се налага да променям настройките. Е как да ти кажа кое е истината тогава.....?! Подкрепям! Няма 2 еднакво звучащи китари, дори при едни и същи настройки.Няма еднакво звучащи китари в един и същ гиър по простата причина че всяка китара има изхоно съпротивление ,което се съгласува с входното съпотивление на ампа. В този случай променливата велична е съпротивението на дадената китара, заради различните адаптери на нея.И оттук една китара в един амп звучи а в друг не , заради несъответствията на входните съпротивления Дано помогне на някой да си обясни някои неща.А звука всек сам си го избира според собственните си критерии Цитирай
billymilano Отговорено Юни 9, 2009 Автор Отговорено Юни 9, 2009 аби вие сте като навити... всички ЗНАЕМ че всички китари, усилватели всичко е различно. Въпросът е да си тръгне от някъде. Какво да наредя - дисторшън, дилей, ривърб.... Цитирай
lizardman Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 Темата щеше да е безкрайно по-смислена, ако пускахте някакви семпли и хората след това да ви кажат: виж тука, повече ривърб трябва, по-малко дилей, повечко средни и т.н. Така ще могат много хора да се заслушат в същественото, а не да вземат и веднага да свирят, разбийш ли. Дори и да отидеш на сцената и да вземеш китарата на хххххх, пак няма да засвириш като него, защото трябва да можеш да чуеш как точно е изсвирено, а после и да можеш да го изсвириш точно по този начин (друг е въпросът дали е нужно). Отговорът на всички въпроси е един: слух. Обаче тва не е нещо мистично, което или го имаш, или го нямаш, а е нещо, което се развива с времето. И определено не се развива с взимане всичко наготово. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 (Редактирано) слух се развива с времето...не се развива с взимане всичко наготово. ...както казваме ние механиците, когато ни попитат ''ще стане ли?" - Ще стане ,ама ще струва! В началото темата почна с машинки, а после се разви и одобри за ком.програми. А сега де?! Редактирано Юни 9, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Slav Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 За всички, които ползват СансАмп ГТ-2 -> Тук има някои доста добри пресети, които лично на мен ми звукнаха доста добре. Ползвам СансАмп-а от Nikifena. Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 http://www.tonesettings.com/index.html темата е стара, но реших да постна линка към тоя сайт. Цитирай
Recommended Posts