ianev_94 Публикувано Юни 2, 2009 Публикувано Юни 2, 2009 Хора, имам една китара - Yamaha Eg112 - и си е супер, обаче е на 10 години и switch-a za на адаптерите се е поразвалил - изобщо няма степени и когато превключвам от един адаптер към друг често звука прекъсва и трябва по-силно да бутна switch-a. Просто трябва да си купя нов суитч, (така мисля де ) , но не знам къде продават. Можете ли да ми кажете ? Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 На много места продават , Цум 2 , xxxx ( маи) , Стаг . Цитирай
noflip Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 ще налазя темата за да я използвам и аз да попитам нещо подобно - къде се продават евтини (в смисъл не-оригинални фендерски) 5way суитчове че си прее*ах моя като запоявах нек-а и сега кажи речи нямам нек адаптер заради суитча. ходих в RF но там ми казаха нещо от сорта на 25 - 30 лв (по спомен карам може да не е било точно толкова) и не ми се даваха на фона на 32та лева който платих за пикгарда и двата хъмбъкера които боцнах в китарата Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 (Редактирано) Суичове продава Капъша също. Не помня колко точно струваха, но точно те СА хубави - добре направени(не онези от ламаринени кубчета с платка, а хубава механика) и са Made in Japan. Иначе за 10 лв няма да намериш, така или ианче. Редактирано Юни 2, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
ianev_94 Отговорено Юни 5, 2009 Автор Отговорено Юни 5, 2009 Ааа искам да ви попитам и още нещо за тая китарка. Отдавна съм забелазял, че когато изсвиря 1ва свободна струна(Ми) звучи различно от Ми на 12 прагче на същата първа струна. Тонът на 12 прагче е малко по-нисък отколкото трябва - Това дали е от Тръс Рода , и ако е , Можете ли да ми кажете как точно да го оправя ? Ще съм ви много благодарен. Цитирай
Dawnfall Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 ^На това му се вика интониране - на 12-то прагче тонът да звучи точно една октава по-високо от свободната струна. Не мога да ти обясня как точно се прави, но се прави от моста. Потърси из интернет или тук из форума, 100% ще намериш информация. Ако не можеш да се оправиш сам я занеси на лютиер. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 6, 2009 Отговорено Юни 6, 2009 На сайта на Айбънез има камара менюали, които описват как точно се оправя интонацията. Ако китарата не е добре интонирана звучи фалшиво навсякъде по грифа. Тук във Форума (сигурен съм), също има описано не един път как става трика на химика... Цитирай
Recommended Posts