Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със switch-a на китарата


ianev_94

Recommended Posts

Хора, имам една китара - Yamaha Eg112 - и си е супер, обаче е на 10 години и switch-a za на адаптерите се е поразвалил - изобщо няма степени и когато превключвам от един адаптер към друг често звука прекъсва и трябва по-силно да бутна switch-a. Просто трябва да си купя нов суитч, (така мисля де :hysterical: ) , но не знам къде продават. Можете ли да ми кажете ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще налазя темата за да я използвам и аз да попитам нещо подобно - къде се продават евтини (в смисъл не-оригинални фендерски) 5way суитчове че си прее*ах моя като запоявах нек-а и сега кажи речи нямам нек адаптер заради суитча. ходих в RF но там ми казаха нещо от сорта на 25 - 30 лв (по спомен карам може да не е било точно толкова) и не ми се даваха на фона на 32та лева който платих за пикгарда и двата хъмбъкера които боцнах в китарата :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Суичове продава Капъша също. Не помня колко точно струваха, но точно те СА хубави - добре направени(не онези от ламаринени кубчета с платка, а хубава механика) и са Made in Japan.

 

Иначе за 10 лв няма да намериш, така или ианче.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа искам да ви попитам и още нещо за тая китарка. Отдавна съм забелазял, че когато изсвиря 1ва свободна струна(Ми) звучи различно от Ми на 12 прагче на същата първа струна. Тонът на 12 прагче е малко по-нисък отколкото трябва - Това дали е от Тръс Рода , и ако е , Можете ли да ми кажете как точно да го оправя ? Ще съм ви много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^На това му се вика интониране - на 12-то прагче тонът да звучи точно една октава по-високо от свободната струна. Не мога да ти обясня как точно се прави, но се прави от моста. Потърси из интернет или тук из форума, 100% ще намериш информация. Ако не можеш да се оправиш сам я занеси на лютиер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сайта на Айбънез има камара менюали, които описват как точно се оправя интонацията. Ако китарата не е добре интонирана звучи фалшиво навсякъде по грифа.

Тук във Форума (сигурен съм), също има описано не един път как става трика на химика...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.