Icarus Публикувано Октомври 28, 2005 Публикувано Октомври 28, 2005 Ми.. мислех си тука, че прекалено често си сменям перата. Прекалено бързо се пре*бават? От едно по-сериозно свирене и остава само парче пластмаса. А и аз съм доста голям фен на разни слайдове, тапинги с перото и всякакви други издевателства над въпросното съоръжение :guitar: .Айде, хубаво, приготвил съм си една пиличка и с нея позамазвам положението за значително по-дълго време като заглаждам изстърганите краища като стане много зле. Но все пак си мисля, че нещо може би не правя като хората. Пича от музикалния магазин ме запомни, че през няколко седмици си купувам пера на килограм. :wall: Вие примерно колко време изкарвате с едно перце при свирене на ден, да речем, около 3 часа? И съотвено какви пера/струни ползвате? Аз примерно свиря с 0.60 и понякога с 0.70 mm и струни осмици. П.С. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 аз ползвам само пера Ърни Бол ЮСА Хеви Найлон - перфектни са - дъбело и грапаво, за да не се плъзга. ако не го изгубя го ползвам поне година. но свиря с гладки струни Цитирай
One_Voice Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 (Редактирано) така както гледам мога и една година за изкарам с едно перце . не стьржа и не чукам много - ghs boomer 9 - 42 - зелен fender не се сещам колко мм. беше май 0.77 или нещо такова правя му едни черти с нещо остро да не се пльзга и става трепач - не се смейте ей :green: Редактирано Октомври 28, 2005 от One_Voice Цитирай
npace Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 еми със 10 -52 свиря май в момента и перцето е .43 инча, милиметрите са се изтрили и не мога да разчета колко са Цитирай
Rimo Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 kitaratapesho цяла година ?! ти ме разби бе аз ползвам Стаг или Фендър дебели около 1,5мм (димек хард или хеви) и ги сменям на около 2 месеца , фендър по ме кефят щото са направени от неква пластмаса дето все едно има талк по нея и не се пързалят Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 (Редактирано) kitaratapesho цяла година ?! ПОНЕ година казах обикновено ги губя иначе имах едно дето го ползвах около две години и си беше перфектно ама пусто да остане го затрих някъде Редактирано Октомври 28, 2005 от kitaratapesho Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 28, 2005 Автор Отговорено Октомври 28, 2005 Ахмз забравих да спомена, струните ми са D'Addario, а перата някаква куче марка - DADJ или нещо такова.. преди свирих с Fender и по ме кефят, ама нещо не са докарвали с месеци такива тук, в Стара Загора. Поне не и тези с, които аз свиря. Демек 0.60 и 0.50 mm. Интересно ми стана като забелязах, че тези DADJ 0.60 mm са по меки от 0.50 mm на Fender.. Цитирай
Rimo Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 ами възможно е , материала от който са направени да има значение за твърдоста и така 0,60 да са по меки от 0.50 на друга марка Цитирай
black_waltz Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 fender - 1.14mm XH, от тия лилавите за половин година го правя еднакво от сички страни и си зимам друго Цитирай
avaavaava Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Пикато перцата са вечни..едни лилави. :exclaim: :guitar: Цитирай
Bleys Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Свиря с перца Boston 1.00 мм или 0.7 мм. От фибро-карбон са - залепват за пръстите. Изкарвам около 6 месеца с едно такова. На фендер перцата изключително не ме кефят - заради тоя талк на мен ми се пързалят из пръстите - все едно са оваляни в брашно. Цитирай
st0rmblastt Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 струните ми са D'Addario деветки, перцето е 1 и нещо мм Dunlop, мънечко такофа :guitar: тва перце няма изхабяване... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Jim Dunlop Jazz III 1.0 П.П. Сегашното ми (и първо такова) ползвам трета година. Запасил съм се с още две... Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Аз също съм на Jim Dumlop Jazz III от черните. С едно изкарвам около месец-два, защото обичам върха на перцето ми да е съвсем остър а не заоблен. Цитирай
npace Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 аз от както си имам китарата съм с това перце Цитирай
Recommended Posts