Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво да си купя, за да изкара китарата по-тежък звук


napster66

Recommended Posts

Знам,че първо ше започнете да ме храните ама тва е друга тема....Искам да попитам тъй като ще си кУпувам ел.китара какво ще ми е нужно за да свири китарата като хората.Тъй като съм се насочил към squier showmaster искам също да питам какво трябва да му добавя за да иЗкара по-тежък звук (за метъл става въпрос) :)

 

Мерси,предварително ;)

 

Мод Едит: :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:) Не знаех,че може да си къпиш ефекти, уникален пост ^

 

По темата: Както казва човека от горе ти трябва някакъв дист-дали вгдарен или външен няма значение.

Редактирано от Rock Forever
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мои впечатления в по-евтините кубета дисторшъните не са кои знае какво така че може да се наложи и да си купиш.Ако свириш нещо по-леко и овердраив може да свърши работа.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен да си купи кубе,да посвири и след известно време сам да реши кое му харесва и кое не. То на готово работата не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Знам,че първо ше започнете да ме храните ама тва е друга тема....Искам да попитам тъй като ще си копувам ел.китара какво ще ми е нужно за да свири китарата като хората.Тъй като съм се насочил към squier showmaster искам също да питам какво трябва да му добавя за да искара по-тежък звук (за метъл става въпрос) :)

 

Мерси,предварително ;)

 

Вземи си Fender Frontman 15G и Boss me 20 - на старо двете биха излезнали около 350 - 400 кинта.

На ново - към 600.

Fender-a на чист канал и boss-a му пускаш дисторжън със запаметен метал пресет и дава доста добър дисторжън.

Ако нямаш 400 - 600 кинта, може да си вземеш по евтино кубе и някое от т.нар. "камиончета". Те са по 100-на лева нови а на старо са по евтини.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си Fender Frontman 15G....

 

Е, не може ли Park, малко Маршалче, Peavey Transtube, Behringer и т.н???

Или ей-така си смучем съвети от пръстите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, след като си купиш китарата, събери така към 250 - 300 лв и можеш да си вземеш едно свястно кубенце - например Рандал имат много добри за около 150 лв първа ръка, а пък втора ръка оше по-малко. Та едно такова кубе ще има мощност към 15 вата и ще ти е достатъчно да забиваш вкъщи, аз дори и с бандата си свиря с 15-ватово и доста силно се чува. Например ето този модел на Рандал - EX15FX е доста добър. Аз си го купих за 16о лв преди 2 години и половина и съм много доволен - има овърдрайв, ревърб , дилей и някакъв хорус ефект.След като свирих една година с него си взех процесор - Digitech Rp90 - и просто съм страшно доволен оттогава. Процесорът вади страшен дисторжън и има много яки ефекти . Него си го купих за 170 лв. Така че това са моите съвети. Успех иначе. :hysterical: :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не се унасяй де.... подобна техника определено е използваема за вкъщи, но звука е далеч-далеч зад хубавите усилватели и може да се окачестви по-скоро като посредствен или най-много приличен за някои ситуации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ниска настройка примерно ''в РЕ'', кубе с 12'' говорител и ако не те устройва драйва на кубето един boss metal core. :) Като начало ще изкъртиш от всякъде. :)

 

BOSS%20ML-2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личното ми мнение е,че ако ще се свири вкъщи е много,много по-разумно да се свири със софтуер.Всички кубета,които съм пробвал в диапазона около 400 лв.(а някои дори и повече) свирят доста по-гадно от Revalver Mk.III да речем,а за гъвкавост и разнообразие неможе да става и дума.

Дори и да се инвестира в един Ди-Бокс и евтина звукова карта (някое Audigy например) според мен си заслужава.Колкото до софтуера- няма какво да се лъжем,всички сме пирати,а има и безплатни такива.

 

За тежка музика не бих избрал Squier,било то и showmaster.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като съм се насочил към squier showmaster
С тая балалайка няма да изкараш звук.

Вече се смея 10 минути и не мога да се спра. Откъде ви идват :thumbs_up: .

 

За горния пост да коментирам, че съм съгласен, че със софтуер може да се докарат доста добри неща. Може би да пробваш така за начало и после осланяйки се на резултата да избереш кубе и ефекти, един вид да знаеш точно какво искаш, а не просто "тежък звук".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замалко да пропусна последното изречение на Nordon и да повторя същото :thumbs_up:

 

Дай поне пример с нещо... за мен тежък звук е всичко над хард рок, нали се сещаш :) За един приятел Judas се явяват нещо като Тото за мен сигурно пък... конкретни китаристи? Конкретни песни ако щеш?

 

Освен това към какво искаш да бъдеш насочен? Само ефекти? Или и усилватели/кубета/всичко? Пробвал ли си вече нещо, от което имаш конкретни впечатления, за да се насочим? Искаш марка или и модел?

 

Какво точно искаш :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.