napster66 Публикувано Май 31, 2009 Публикувано Май 31, 2009 Знам,че първо ше започнете да ме храните ама тва е друга тема....Искам да попитам тъй като ще си кУпувам ел.китара какво ще ми е нужно за да свири китарата като хората.Тъй като съм се насочил към squier showmaster искам също да питам какво трябва да му добавя за да иЗкара по-тежък звук (за метъл става въпрос) Мерси,предварително Мод Едит: Цитирай
Rock Forever Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 (Редактирано) Не знаех,че може да си къпиш ефекти, уникален пост ^ По темата: Както казва човека от горе ти трябва някакъв дист-дали вгдарен или външен няма значение. Редактирано Май 31, 2009 от Rock Forever Цитирай
napster66 Отговорено Май 31, 2009 Автор Отговорено Май 31, 2009 Мерси,за отговорите . Rock Forever какво искаш от човека объркал е думата,а и не само нея Цитирай
rinti Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 По мои впечатления в по-евтините кубета дисторшъните не са кои знае какво така че може да се наложи и да си купиш.Ако свириш нещо по-леко и овердраив може да свърши работа. Поздрави Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 Пак зависи от кубето. Аз от моя си дист съм доволен. Цитирай
Rock Forever Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 Според мен да си купи кубе,да посвири и след известно време сам да реши кое му харесва и кое не. То на готово работата не става. Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 (Редактирано) Знам,че първо ше започнете да ме храните ама тва е друга тема....Искам да попитам тъй като ще си копувам ел.китара какво ще ми е нужно за да свири китарата като хората.Тъй като съм се насочил към squier showmaster искам също да питам какво трябва да му добавя за да искара по-тежък звук (за метъл става въпрос) Мерси,предварително Вземи си Fender Frontman 15G и Boss me 20 - на старо двете биха излезнали около 350 - 400 кинта. На ново - към 600. Fender-a на чист канал и boss-a му пускаш дисторжън със запаметен метал пресет и дава доста добър дисторжън. Ако нямаш 400 - 600 кинта, може да си вземеш по евтино кубе и някое от т.нар. "камиончета". Те са по 100-на лева нови а на старо са по евтини. Редактирано Юни 2, 2009 от horsefucker Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Вземи си Fender Frontman 15G.... Е, не може ли Park, малко Маршалче, Peavey Transtube, Behringer и т.н??? Или ей-така си смучем съвети от пръстите? Цитирай
ianev_94 Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Според мен, след като си купиш китарата, събери така към 250 - 300 лв и можеш да си вземеш едно свястно кубенце - например Рандал имат много добри за около 150 лв първа ръка, а пък втора ръка оше по-малко. Та едно такова кубе ще има мощност към 15 вата и ще ти е достатъчно да забиваш вкъщи, аз дори и с бандата си свиря с 15-ватово и доста силно се чува. Например ето този модел на Рандал - EX15FX е доста добър. Аз си го купих за 16о лв преди 2 години и половина и съм много доволен - има овърдрайв, ревърб , дилей и някакъв хорус ефект.След като свирих една година с него си взех процесор - Digitech Rp90 - и просто съм страшно доволен оттогава. Процесорът вади страшен дисторжън и има много яки ефекти . Него си го купих за 170 лв. Така че това са моите съвети. Успех иначе. :hysterical: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Е, не се унасяй де.... подобна техника определено е използваема за вкъщи, но звука е далеч-далеч зад хубавите усилватели и може да се окачестви по-скоро като посредствен или най-много приличен за някои ситуации. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Ниска настройка примерно ''в РЕ'', кубе с 12'' говорител и ако не те устройва драйва на кубето един boss metal core. Като начало ще изкъртиш от всякъде. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 кубе с 12'' говорител Тъй като съм се насочил към squier showmasterС тая балалайка няма да изкараш звук. Цитирай
bratmito Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Личното ми мнение е,че ако ще се свири вкъщи е много,много по-разумно да се свири със софтуер.Всички кубета,които съм пробвал в диапазона около 400 лв.(а някои дори и повече) свирят доста по-гадно от Revalver Mk.III да речем,а за гъвкавост и разнообразие неможе да става и дума. Дори и да се инвестира в един Ди-Бокс и евтина звукова карта (някое Audigy например) според мен си заслужава.Колкото до софтуера- няма какво да се лъжем,всички сме пирати,а има и безплатни такива. За тежка музика не бих избрал Squier,било то и showmaster. Цитирай
Nordon Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Тъй като съм се насочил към squier showmasterС тая балалайка няма да изкараш звук. Вече се смея 10 минути и не мога да се спра. Откъде ви идват . За горния пост да коментирам, че съм съгласен, че със софтуер може да се докарат доста добри неща. Може би да пробваш така за начало и после осланяйки се на резултата да избереш кубе и ефекти, един вид да знаеш точно какво искаш, а не просто "тежък звук". Цитирай
fusion Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Замалко да пропусна последното изречение на Nordon и да повторя същото Дай поне пример с нещо... за мен тежък звук е всичко над хард рок, нали се сещаш За един приятел Judas се явяват нещо като Тото за мен сигурно пък... конкретни китаристи? Конкретни песни ако щеш? Освен това към какво искаш да бъдеш насочен? Само ефекти? Или и усилватели/кубета/всичко? Пробвал ли си вече нещо, от което имаш конкретни впечатления, за да се насочим? Искаш марка или и модел? Какво точно искаш Цитирай
Recommended Posts