MR_STENCH Отговорено Май 14, 2008 Share Отговорено Май 14, 2008 ^ Тогава може ли да ми обясниш как подкарвам АД на 256 ... Без никакъв проблем.. Не, не мога. Честно казано не ме и интересува. Споменах МОЯТ случай за употреба на Addictive Drums в реално време с дръм контролер при което се ползва или по точно не може да се ползва пълната гама от семпли с различна динамика заради забавянето при четенето им от Swap файла... чисто и просто на хард диска му се "зачервяват" главите и резултатът е зверско пращене и накъсан звук. При експорт на аудио в хост програма на готов миди трак този проблем го НЯМА тъй като тогава не е критичен бързият достъп до семплите. А иначе.. бих искал и аз да можех като теб но.. при мен явно изискванията важат с пълна сила и ще си купувам RAM . Всичко добро ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 21, 2008 Share Отговорено Май 21, 2008 Тия 200МВ не знам как ги измисли. Пипнато ХР без нет и без тъпотии в стартъпа заема 45МВ РАМ. Ако му пуснеш нет - 70МВ. За какъв чеп ти е да имаш пуснат Скайп точно тогава? А антивирусна пък хептен... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Май 21, 2008 Share Отговорено Май 21, 2008 Тия 200МВ не знам как ги измисли. Пипнато ХР без нет и без тъпотии в стартъпа заема 45МВ РАМ. Ако му пуснеш нет - 70МВ. За какъв чеп ти е да имаш пуснат Скайп точно тогава? А антивирусна пък хептен... Понеже гледам, че явно целта е да се правим на "разбирачи" и да си чешем езиците.... ще си позволя един последен коментар. Нещата не винаги са "My way... or the highway" ! Аз също нямам антивирусна програма... обаче не мисля, че трябва изпоизключвам всичко и да си "пипна" Windows-a (макар, че моят е "пипнат") за да успея да си пускам еди си коя си програма, а и извинявай, но не всеки може да си "пипа" Win-a и това далеч не е включено в официалните изисквания за конкретният софтуер. Skype... ами може пък да ми е необходим, не мислиш ли? Да взема да си оставя видеокартата без драйвери а.... да махна и тези на звука... да си спра интернета... Да го пусна Windows-a под Save Mode a... та да го разтоваря хептен не искаш ли ? Ето ти колко RAM заема при изключен Skype, QIP, торент клиенти и други такива Х...и : http://pungent.hit.bg/RAM1.JPG Ето ти и колко свободни има в същият момент: http://pungent.hit.bg/RAM2.JPG Ето ти и стартиран Addictive Drums във възможно най-тъпият хост който сам по себе си иска само 4МB RAM за което силно се съмнявам че при Cubase е същото: http://pungent.hit.bg/RAM3.JPG Ето ти и колко свободни му остават: http://pungent.hit.bg/RAM4.JPG Имаш калкулатор предполагам и можеш да си го сметнеш и сам ако не вярваш на Task Manager-a ! И за да се успокоиш ще кажа че при това положение, с 512МB системна памет Addictive Drums - РАБОТИ но е НА РЪБА. А аз примерно може да не желая да го "мисля" кога може да му скимне да пресече, което и си се случва ако компютърът не е рестартиран скоро или има още нещо "ненужно" отворено. С това вече аз приключвам и за в бъдеще ще избягвам да коментирам каквото и да било. Нека всеки си го ползва и си хлопа с кеф ако ще и на 64MB ! Живи и здрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 27, 2008 Share Отговорено Май 27, 2008 С хора които и сами не искат да си помогнат - не разговарям. Отивам да си се правя на разбирач. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Май 27, 2008 Share Отговорено Май 27, 2008 лично аз не успях да подкарам AddictiveDrums на 512МB системна памет... A при мен е ОК с П4 2.6 512 рам Одиджи 2 ИДЕ диск, само един няма рейд и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Юни 6, 2008 Share Отговорено Юни 6, 2008 Има ли някакъв начин да се подкарат различните части от комплекта, а именно каса-барабанче-фус и т.н. на различни аудио канали, а не на един стерео?Това се отнася за СОНАР 7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aitapeapea Отговорено Юни 6, 2008 Share Отговорено Юни 6, 2008 Има ли някакъв начин да се подкарат различните части от комплекта, а именно каса-барабанче-фус и т.н. на различни аудио канали, а не на един стерео?Това се отнася за СОНАР 7 Да, в пулта на адиктива , в долния край на всеки плъзгач има копче със стрелкичка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Юни 6, 2008 Share Отговорено Юни 6, 2008 ето къде бил ключът.Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioro Отговорено Май 15, 2009 Share Отговорено Май 15, 2009 значи инсталирам адиктив дръмс дава ми някакви семпли в една папка но немга да ги плейна. мидито ми идва от дръмс модул и през сонара се получава но звука на барабаните не е кой знае какво чета във самия сайт на адиктив но нешто не мога да зацепа как се получават нештата ако някой знае да помага Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Май 15, 2009 Share Отговорено Май 15, 2009 За целта трябва, да отвориш Addictive Drums в Sonar-a като VST инструмент аз лично не мога да кажа как точно защото не съм ползвал Sonar.... но в общи линии трябва да му укажеш в коя директория ти се намират VST плъгините. Те са по Default или в C:\Program Files\VstPlugins или в C:\Program Files\Steinberg\VstPlugins в една от тези папки трябва да имаш Addictive Drums.dll . След това в тракът който си отворил за MIDI-то да закачиш Addictive-a към Output-a му. Потърси малко информация с търсачката относно изпозлването на VST инструменти, вярвам, че има доста написано в раздела. Успех ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioro Отговорено Май 16, 2009 Share Отговорено Май 16, 2009 да де самоче като ги качиш от каде стартираш самата програма Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dim6ata Отговорено Май 24, 2009 Share Отговорено Май 24, 2009 Здравейте! Проблемът ми е следния: не обичам да пиша барабаните на Addictive Drums или на подобни програми, защото съм свикнал да си нотирам целите песни на Сибелиус или гитар про. Като вкарам експортнатите миди файлове в кюбейс всичко е точно, докато не пусна Addictive Drums и звукът от барабаните е тотално различен от оригиналния файл. Става въпрос за отделните барабани, които свирят - вместо фус крос-стик или вместо том райд. Доста дразни. Правил съм го и преди със ДФХ и там нямам подобен проблем, но просто звука на Addictive Drums много по ме кефи и бих искал да ги използвам тях. Всеки съвет е добре дошъл! Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Май 25, 2009 Share Отговорено Май 25, 2009 Ха така!Тъкмо мислех да отворя темата,предполагам че питането ти е относно настройките на гм -мапа.Свалих едно екзе-MidiFileMapper,някои твърдят че ставало много лесно-сигурно е така,но когато опитах да прехвърля мапа от дкфх на адитив дръмс-нищо не стана.Моля ,ако някой се е сблъсквал с този проблем -да сподели/и то по-подробно-коя папка се конвертира-как се лоудва мапа на дкфх ,за да свири с плеъра/семплера/на адитива,а да ползвам банките на ездръмъра/имампредвид-като заредя луповете от дкфх да ми свири със звука на адитив/или стивън слейтър /хай помагайте-не се е...вайте Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexnous Отговорено Юни 3, 2009 Share Отговорено Юни 3, 2009 ...е иска малко усилия де.....когато имам този проблем, на ръка премествам нотичките в пиано рол-а....обикновено касата е ок....има да се преместят фус, барабан, томове.... ...това е най-сигурният начин предвиод на това че адиктив-а има друга философия за динамика и нюанс...ама тва е дъъъълга тема.....в адиктива бтв. има много добре оптимизирани миди-та.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Human_Waste Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 ^ И аз правя така. От Гитар Про-то като експортна барабаните в миди и ги вкарам в Reason-а съм направил така редръма че като влезе мидито и си пасват по местата всички. Но аз имам друг многоооооооо дразнещ за мен проблем - в гитар прото темпото на много места се променя примерно до средата върви да речем със 180бпм и после съм го направил на 200 и после пак на 180 и т.н. .. та пробелма е че в Reason-а всичко си върви на 180 ! и немога да направя така че да се сменя темпото както е в гитар прото. Ако някой знае нещо по въпрос нека каже, че тва е мноо тъпо като експортвам барабаните в WAV да ги експортвам по части и да сменям на всяка част темпото и накрая да ги съединявам,..,@#$%#@ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts