Jump to content
Българският форум за музиканти

Не мога да си избера Бас


BaLiNoR

Recommended Posts

Здравейте!Предварително се извинявам че въпросите са така разбъркани!

Така:търся си ел.бас и се чудя от България ли да го зема или от Германия,германските са по-евтинки харесъл съм си един бас http://www.thomann.de/gb/bc_rich_virgo_bas...tic_b_stock.htm някой ако знае нещо повече за него моля да ми каже че нямам представа какви са тия марки,ако някои има подобна китара да ми кайе как са,що са ,добре ли свирят,заслужава ли си ,ако може да ми пепоръчате някой бас ,също се колебая и за Стаг http://www.staggmusic.com/products/product...k&oneid=573 ,а да попитам искам да си взема и електро-акустична китара ,ако мойе и там малко съвети .Друг въпрос :Кои кубета са най подходящи за двата вида китари,бас и ел.акустичната,ако може да дадете и там някаква марка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Tака като притежател на стага които си харесал бц300бк мога да кажа че съм нямал(засега)никакви проблеми с него(нито с баланса нито с грифа и т.н)мисля че инструмента е подходящ за начинаещи според мен вади доста приличен звук за парите си около 300лвл мисля че са в България .Хубавото е че от тази марка може да пробваш почти навсякаде басовете им и сам си прецени на мен ми е доста удобен но това си е до човек.

Поздрави

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този BC Rich му сложи и още 30 евра за доставката, понеже го няма в България и ще трябва да го поръчваш онлайн и евентуално да почакаш докато пристигне. Освен това, като гледам го нямат в наличност - от личен опит те съветвам да не се занимаваш с поръчката на неща, които нямат на склад, защото тва може да те докара до месеци чакане.

 

А за Stagg-а... няма кво да разтягам локуми. Аз, както и доста голяма част от съфорумците тук, ще ти кажем че тая марка за нищо не става. Аз съм имал досег до 2-3 стага, всичките до един никак не ми харесаха.

 

Разгледай басовете Cort - от тях съм пробвал само един, за 380 лева беше, но ми хареса. Но с тая марка съм слабо запознат, всичко което мога да ти кажа за нея е че чувам доста добри отзиви. И че със сигурност е по-добре от Стаг :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Cort е стабилна марка :) От музикантите използващи басовете на тази фирма съм чувал само добри отзиви. Аз в момента съм с Cort C5H и съм много доволен. Никак не отстъпват на водещите фирми. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде да започнем от самото начало. Какъв стил свириш или ще свириш(защото сега май нагазваш в дебелострунните среди)? Какво търсиш като звучене спрямо цена и качество на изработка? Никой дотук не ти е задал един въпрос за това и се престраших да питам в поредната тема, в която даваме обяснения от един и същ тип. Като допълнение на предишното ми изречение, моля върни се назад в този раздел и прегледай всички теми, които са покриващи твоята като питане. Извинявам се, но ще затворя тази тема, защото е срамота да не прочетеш толкова голям и развит раздел като нашия басистки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.