Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръка за Midi клавиатура


bulby

Recommended Posts

Искам да си взема нова MIDI клавиатура + sustain и expression педали. За момента съм се спрял на M-audio Axiom 61 - общо взето това е максимума, който бих дал.

 

Според вас заслужава ли си или за тези пари мога да си намеря нещо по-добро? Съгласен съм и на 49 клавиша, но не по-малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувам с 5 ръце за този контролер.Наскоро си взех такъв.Има всичко необходимо и е напълно програмируем.Приятно изненадан съм от клавиатурата.Много приятна за лека клавиатура.Има много удобни функции.Никакъв проблем с драйвери или т.н.Може да се контролира всеки софтуер с него (DAW и VSTi).Има пресети за няколко софта (вкл. Reason), но от форума им могат да се изтеглят пресети за Ableton, Cubase, Pro.Tools.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имам такава и по скромното ми мнение на неразбирач си е прекрасна за парите. самият аз почти не използвам повечето от функциите и, поради гореспоменатата ми некомпетентност в техническо отношение :) в този смисъл бих бил много благодарен на някой от вас ако може да ме светне къде мога да намеря свястно упътване, каквото досега не успявам да намеря.

но иначе за клавиатурата с две ръца - за.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли хамър механика? Т.е. има ли усещането на клавишите като на истинско пиано? И клавишите с каква големина са - на стандартно пиано или на клавир?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Мдам, хамър е и клавишите са като на пиано. Разликата е доста голяма спрямо предишните играчки, които имах. Много съм доволен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

M-AUDIO Axiom 61, 61-key velocity-sensitive semi-weighted action keyboard

 

Това не е хамър механика, ще прощавате. Тази полу-тежка клавиатура не става за сериозно свирене на пиано, защото е просто малко по-втвърдена версия на т.нар. "меки клавиши".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е.Не е хамър.Но наистина за лека клавиатура е много приятна.Но не е като на пиано.Иначе са стандартни клавиши.И имат приятна дълбочина.Но пак повтарям, не са като на пиано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.